Geschreven door: Erik Franse

Leuke reis gehad. Het hotel had een goede ligging en was verzorgd. Afspraken klopten, geen verassingen. Alleen jammer dat Celtic niet heeft gewonnen.

Tot een volgende keer,

Erik & Werner

Geschreven door: Piet Beenen

Samen met mijn zoon de wedstrijd Barcelona - Sevilla bezocht. Alles was perfect geregeld, het hotel lag kortbij het busstation in Barcelona en via de metro, die op loopstand van ons hotel lag, konden we de dag na de wedstrijd ook het centrum van Barcelona nog bezichtigen. Ook hadden we goede plaatsen in het stadion, gelukkig zaten we droog, en binnen half uur na de wedstrijd waren we weer in het hotel. Voetbal Retour had in de reisbescheiden goed uitgelegd hoe alles te bereiken was. Een tip voor andere Barcelona fans, koop een metrokaart op de dag dat je arriveert, hiermee kun je iedere plek in de stad perfect bereiken!

Geschreven door: Michel Broekhuizen

Leuke reis gehad was allemaal prima voor elkaar 2 uur van te voren konden we het stadion al in. Zeker voor herhaling vatbaar.

Geschreven door: Frans Hoffmann

Samen met sponsoren en leden van UOW 02 gingen we met een volle bus naar Dortmund. In Landgraaf opgehaald en weer veilig thuis gebracht. Schitterend uitstapje, makkelijk geregeld via Voetbal Retour. We zijn al op zoek naar een volgende wedstrijd.

Geschreven door: De Ede Loyals

Het was een perfect geregelde trip! Complimenten voor reisleider Martijn, hij was constant bezig om iedereen een leuke dag te laten beleven...en dat is gelukt! Zowel het regelen van de trip als de trip zelf zijn keurig gegaan. We gaan zeker weer mee!

Geschreven door: Bob Martens

Hotel was prima, zeer nabij het stadion. Mooie wedstrijd gezien, verder alles prima geregeld. Goed opgevangen door uw medewerker aldaar en hij heeft ons naar het hotel gebracht.

Geschreven door: Paul van Erp

Wij hebben genoten van onze trip en zeker van de wedstrijd!!!! Het hotel was prima en de stad Barcelona geweldig. Ook mijn broer heeft alleen maar genoten dus het was een ZEER geslaagde trip en alles was goed geregeld. Nogmaals bedankt voor alle goede zorgen.

Geschreven door: Dennis Rauwerda

Met een groepje vrienden naar Barcelona - Stuttgart geweest. Alles goed geregeld, mooi hotel, uitstekende service en goede prijzen wij gaan zeker weer.

Geschreven door: Edgar Lucassen

Met 50 personen naar Gladbach tegen HSV geweest. Ik kan niets anders zeggen dan dat alles tot in de puntjes was geregeld. Grote complimenten voor Voetbal Retour. Goede prijs, goede kwaliteit en service. Onze Personeelsvereniging zal zeer zeker nogmaals via Voetbal Retour een wedstrijd bezoeken. Toppie.

Geschreven door: Ad van de Wiel

Goed georganiseerde reis! Samen met m'n dochter wedstrijd bezocht. Indrukwekkend stadion. Prima ambiance. In en rond het stadion alles prima geregeld. Voor herhaling vatbaar!

Geschreven door: Marcel Heemels

Op een grauwe zondagmiddag vertrokken we met een volle bus naar Mönchengladbach, na een korte reis met entertainment en welkomstdrankje, dat er goed in ging kwamen we aan op het Nordpark, genoten van de wedstrijd en de sfeer in het stadion! kortom een complete en goed georganiseerde voetbalreis, we hebben met 3 man genoten en gaan zeker nogmaals met voetbalretour een wedstrijd bezoeken!

Geschreven door: Theotimus Streefkerk

Wat een heerlijke sfeer in het stadion, prachtige wedstrijd en keurig geregeld door Voetbal Retour. Lekker dichtbij en je hebt de beste sfeer, die je als voetballiefhebber kunt wensen. Wij gaan zeker te weten nog een keer naar dortmund en wij kunnen dit een ieder ander zeker aanbevelen!

Geschreven door: Wilco Maas

We hebben het weekend overleefd. Alles was goed geregeld ! Het hotel was prima en dicht bij het stadion. We zijn er in 6,5 uur heengereden en daarna met de metro naar het stadion. De plaatsen die we in het stadion hadden waren ook goed, maar volgens mij zijn alle plaatsen in dat stadion goed. Een prettige sfeer en alles in en rond het stadion goed geregeld. Natuurlijk was de sfeer extra goed door de 7 doelpunten. De taxichauffeurs proberen je wel voor de gek te houden. We hebben 2x een taxi genomen en beide keren hadden we het gevoel dat ze opzettelijk ver omreden, maar dat gebeurd vaak met toeristen. Terugreis ook weer in 6,5 uur gedaan. Kortom we hebben een heel goed weekend gehad en zullen volgend seizoen zeker weer een keer gebruik maken van voetbal retour.

Geschreven door: Henk Bronkhorst

Het was in een woord geweldig. Prachtige plaatsen in het stadion, prima hotel met een goed ontbijt. Dus zeker voor herhaling vatbaar.

Geschreven door: Marco de Koning

We hebben zeer genoten van de wedstrijd en alles was tot in de puntjes geregeld. Al met al een zeer goede ervaring en we gaan zeker nog een keer een voetbalreis via jou boeken.

Geschreven door: Robbie Delien

De reis is ons uitstekend bevallen, redelijk zicht op de sta-tribune, maar wel uitstekend zicht op het veld, mooi op tijd om nog wat rond te kijken rondom het stadion, goed verzorgde reis en een geweldige sfeer, kortom bedankt!

Geschreven door: Tom v.d. Heuvel

Ik vond het perfect geregeld. Opgehaald worden bij het eigen sportpark en ongeveer pal voor het stadion afgezet worden is natuurlijk ideaal. Ook het ophalen van de kaartjes was zo geregeld, wat prima was omdat het er nog al gauw insluipt dat mensen ongeduldig worden. Ook over de reis heb ik niks negatiefs te melden. Ideaal dat je lekker wat kan drinken en eten voor een lage prijs. Kortom, ik ben zeer positief en dit uitstapje is zeker de moeite waard om nog eens te ondernemen.

Geschreven door: Jean-Paul van Mierlo

Wij hebben echt een geweldig weekend gehad, we hebben naast Tottenham Hotspur – Bolton W. ook het Emirates Stadium, Highbury en Craven Cottage (Fulham) bezocht. In het fotoalbum zal ik enkele foto's plaatsen van onze voetbalreis!

Geschreven door: Michel Vromen

Langs deze weg wil ik voetbalretour bedanken voor een onvergetelijke dag. Na een korte maar zeer gezellige busreis werden we voor het stadion uitgezet, ideaal. In het uitverkochte stadion waar veel sfeer te vinden was kon je alleen maar genieten. Super. Verder was alles goed geregeld door voetbalretour en zeker een aanrader voor de voetballiefhebber. Ik kom zeker terug!

Geschreven door: Thomas Schwertz

Vandaag met vrienden naar deze wedstrijd geweest, bus reed precies op tijd en alles verder perfect geregeld!

Geschreven door: Syl

Gisteren voor de eerste keer mee gegaan met een busreis via voetbal retour en dit zal zeker niet de laatste keer zijn. de voetbal retour organisatie doet zijn naam eer aan, jullie begrijpen hoe een voetbalsupporter vervoerd wil worden. see u, syl!!

Geschreven door: Truus en Koen in ’t Zandt

15 augustus ben ik samen met mijn zoon naar Liverpool geweest. We hebben genoten !!!!Het was allemaal prima geregeld. Op schiphol werd ik gebeld door jullie contactpersoon (die ons in Liverpool de kaartjes zou geven). Deze man was op Schiphol en zou ook naar Liverpool vliegen en dus kregen we op Schiphol al de kaarten voor de wedstrijd. Het vliegtuig vertrok op de afgesproken tijd en was binnen een uur in Liverpool.Vanaf het vliegveld hebben we een taxi naar het hotel genomen. We konden, natuurlijk, onze kamer nog niet in. Maar we konden wel onze koffers. In het hotel achterlaten zodat we rustig Liverpool konden verkennen. Het hotel lag in de buurt van de Albert Dock (zeer beroemd in Liverpool) en kort bij een groot busstation. We zijn gelijk naar het Beatles-museum gelopen en hebben daar een toegangskaartje voor gekocht.Rond 14.00 uur waren we weer in het hotel. Onze kamer zou dan klaar zijn, zodat we ons nog vóór de wedstrijd even op konden frissen en het Liverpool-shirt aan konden doen. De kamer was prima, met een badkamer zo groot. Werkelijk uitstekend verzorgd. Ook over de receptie zijn we tevreden. Met de bus zijn we naar Anfield Road gegaan (ong.30 minuten met de bus). Uitverkocht en de Arsenal-supporters, zonder hekwerk/netten etc., langs de Liverpool fans. Een schitterende belevenis. En of de wedstrijd van een hoog niveau was dat weet ik niet eens. Sfeervol was het wel. Zonder enige wanklank. Na afloop liepen de Arsenal-supporters tussen de Liverpool-fans in het stadion uit. Waarom kan dat hier niet ???Voordat we toen weer in het hotel terug waren duurde lang. Héél véél mensen gaan naar de wedstrijd met het openbaar vervoer en die moeten dus ook weer allemaal naar huis. Er gaat bijna niemand met de auto.De maandag zijn we weer naar Anfield Road gegaan en hebben toen het museum bezocht en de stadion-tour gedaan. Ook hier hebben we van genoten. We hebben alles op ons gemak bekeken en hebben een ronde rond het stadion gemaakt, waarbij we ook bij het Hillsboroug-monument uitkwamen. Indrukwekkend!!!Dinsdag hebben we met de Hop on Hop of bus een sightseeiing tour door Liverpool gemaakt.
Liverpool is een mooie stad waar je nog menig dag kunt doorbrengen.

Al met al was het allemaal goed verzorgd !!!!Groetjes,(en misschien tot weer eens)Truus en Koen in ’t Zandt

Geschreven door: Els Rövekamp

We hebben genoten van onze reis naar Barcelona. De informatie die we kregen was uitgebreid en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Er werd met al onze wensen rekening gehouden, plaatsen in het stadion waren prima. Een hele ervaring is het geweest en we kunnen het iedereen aanbevelen.

Geschreven door: Robbie Delien

Wij hadden met zijn vieren het voorrecht om aanwezig te zijn bij Borussia Dortmund - Kaiserslautern. We waren al vroeg in de middag richting Duitsland vertrokken. Hebben niet eens zolang hoeven zoeken naar het stadion, want we reden er echt al meteen recht op af, waardoor we een kleine 2 uur na vertrek vanuit Den Bosch het eerste pilsje konden nuttigen! Daarna meteen de fanshop opgezocht, om een shirt van Barrios te kopen. Na een kleine verkleedpartij de tribune opgezocht. We zaten zelfs op de Sudtribune, dat was in een woord geweldig. Die gasten staan daar met meer dan 20.000 man op een korte zijde, en zingen en springen heel de wedstrijd door. De eerste goal werd gemaakt door, jawel, Lucas Barrios. Menig Duitse freunden achter ons vonden het dan ook nodig ons een goed op de rug te tikken, aangezien daar dan ook de naam van deze held stond. De wedstrijd is uiteindelijk 5-0 geworden, wat natuurlijk een extra mooie bijkomstigheid was en de sfeer zeker ten goede kwam! Waar we nog het meeste van genoten hebben is het feit dat Schalke 04 op de laatste plek stond, ook na de wedstrijd, dat hebben ze ons in Dortmund flink laten horen.Bij deze willen we Voetbalretour wederom bedanken en we kunnen niet wachten op het volgende feestje in Dortmund!

Geschreven door: Ronald van Brakel

De reis was hartstikke leuk! Het pakket met informatie van Voetbal Retour was duidelijk en compleet. Ook de informatie vooraf (en de antwoorden op onze vragen) van Voetbal retour was prima verzorgd. De wedstrijd was vooral spannend (niet heel goed qua voetbal), de hele entourage eromheen was geweldig, een belevenis om eens mee te maken. Ook was het leuk om te merken dat de supporters van FCB en Valencia gewoon in een en hetzelfde eetcafe konden eten, kunnen veel supporters hier nog wat van leren.Ook het weer in Barcelona werkte prima mee zodat de tweede (voetballoze) dag ook zeer geslaagd was. De keus van het hotel vond ik iets minder, het hotel lag echt afgelegen aan de rand van een zakelijke wijk en in de wijde omgeving was niets te beleven (er waren ook maar heel weinig gasten in het hotel). Een hotel dat wat meer richting het centrum was gelegen was wel plezierig geweest. Het Hotel zelf was echter prima, goede kamers, prima ontbijt en met vriendelijk personeel.Al met al een zeer geslaagd weekend en voor herhaling vatbaar!Bedankt voor de goede service en wellicht tot ziens, groet ronald

Geschreven door: Kees Kik

Wij zijn via voetbalretour naar de wedstrijd Liverpool - Blackburn Rovers geweest, en ik zal je vertellen het was een onvergetelijke ervaring.De vliegreis ernaar toe en er vandaan was allemaal goed geregeld (nog bedankt voor het inchecken). Het hotel ligt wat ver van de stad, wij denken dat het misschien wel beter is om een hotel in de stad te hebben als de vliegreis op zaterdag is en de wedstrijd op zondag om de taxikosten te drukken. De tour door het stadion is voor iedereen aan te raden. De documentatie was perfect geregeld. Liverpool is een hele leuke stad met goede uitgaansgelegenheden.Wij hebben nog wel een heel bijzonder verhaal daar meegemaakt, `s nachts zijn wij een taxichauffeur tegengekomen die ons van de stad terug heeft gebracht naar het hotel, eenmaal daar aangekomen zie hij dat hij ons de volgende dag wel naar het stadion wilde brengen omdat dat zijn laatste ritje van de week zou zijn en hijzelf met vrienden in de buurt van het stadion voor de tv ging zitten om de wedstrijd te bekijken. Dit was voor ons helemaal goed want dan moesten we niet meer achter een taxi aan de volgende morgen. Om 12 uur `s middags was hij weer present bij het hotel en zijn wij richting stadion gegaan, onderweg heeft hij het geboortehuis van John Lennon laten zien en ook waar Dirk Kuijt, Pepe Reina, Robbie Fowler en meerdere oud coryfeeën van Liverpool wonen en gewoond hebben. Eenmaal aangekomen bij een pup vlakbij het stadion zei hij dat hij ons ook wel terug wilde brengen naar het vliegveld en dat we onze tassen in de taxi konden laten staan, dit vonden wij wederom een goed plan, want dan hoefden wij niet het stadion in met onze rugtassen, hij vroeg ons nog of we alles hadden toen we uitstapten waarnaar hij ervandoor ging. Even later stonden we in de pub en kwam ik erachter dat de kaartjes voor de wedstrijd nog in mijn tas zaten, ik was even totaal van de kaart en ben naar buiten gelopen om een luchtje te scheppen en na te denken. Buiten heb ik een taxi aangehouden en via hem een algehele voor de oproep via de taxicentrale laten doen, later kwam uit dat hij voor zichzelf reed. Buiten de pub stonden 2 Bobbies waar ik wat informatie had gevraagd over de taxi e.d. en ook had ik hun verteld wat ons was overkomen, waarnaar er een derde Bobbie bijkwam en deze zei ons hem te volgen naar het stadion om te kijken of er misschien een oplossing was om binnen te komen, daar aangekomen werden we door verwezen naar een klein locketje waar ik moest vertellen hoe we aan de tickets waren gekomen, gelukkig had ik `s morgens op de tickets gekeken en had ik de ingang en het vak onthouden zodoende kon zij in hun computersysteem zien dat er in dat vak inderdaad 6 kaarten vanuit Nederland waren gereserveerd. Wij moesten ons toen om 10 voor 3 melden bij het locketje waar een steward ons stond op te wachten om ons te begeleiden naar ons plekje en om te kijken of de 4 plaatsen inderdaad vrij waren. De plaatsen waren vrij en wij konden nog net genieten van het You Never Walk Alone, de wedstrijd zelf was niet zo best, een Liverpool wat veel beter was maar de kansen niet deed benutten en een Blackburn wat geen goede ploeg is. Tijdens de wedstrijd kreeg ik ook allemaal sms vanuit Nederland over een wedstrijd in Eindhoven(ik ben Feyenoord supporter) waar ik niet echt vrolijk van werd. Na de wedstrijd stond onze taxichauffeur ons bij de pub weer op te wachtten met een hele grote glimlach op zijn mond omdat hij de uitslag had gehoord van PSV – Feyenoord en hij wist dat ik Feyenoord supporter was (en die andere drie trouwens, zijn voor A*#X). Toen ik hem de kaartjes liet zien die ik intussen uit mijn tas had gehaald was hij helemaal door het dolle en lag hij op de grond van het lachen, I was a really dickhead.Al met al een weekend om nooit meer te vergeten, bij deze willen we je bedanken voor het regelen, de reisbescheiden en alles wat er verder bij kwam kijken, en wij zullen je zeker bij vrienden en kennissen aanbevelen.Met vriendelijke groet,Kees Kik

Geschreven door: Max Tjoa

Ik ben meegeweest naar de wedstrijd Borussia Monchengladbach - Werder Bremen, was een leuke ervaring. Ik zat op de 2e ring van de Sudtribune vlak boven het Werder Bremen uitvak, wat zorgden die voor een sfeer met 90 minuten lang zingen en springen. Opvallend was ook dat in het vak de supporters van beide clubs doormekaar zaten. Dat kan in Nederland meestal niet. ik ben zeker van plan om nog een keer met voetbal retour mee te gaan naar een wedstrijd van de beide Borussias.

Geschreven door: Arjen en Justin Fledderman

Wij hebben op 30 oktober de wedstrijd Barcelona-Sevilla bezocht. Een mooie belevenis (zeker ook door de uitslag 5-0). Alles was uitstekend geregeld, van de reis, de tickets voor de wedstrijd en het hotel. Ook een bevestigingsmail ontvangst betaling en verzending van de (uitgebreide) reisbescheiden ontvangen. Op verzoek ondergebracht in hotel Viladomat in het centrum van Barcelona. Vlak bij metro lijn 5 (rechtstreekse verbinding naar het stadion en de andere kant op naar de Sagrada Famillia). Een zeer geslaagde trip (ook voor mijn zoon van 12) en zeker voor herhaling vatbaar.

Geschreven door: Ate van der Veen

We hebben een onvergetelijke reis gehad naar Manchester. Alles klopte. We konden on-line inchecken. Het hotel was met een taxi gemakkelijk te vinden en we hebben in een mooie hotelkamer een aangenaam verblijf gehad (incl een zeer goed ontbijt). De tickets lagen op tijd klaar en we hadden goede plaatsen. De rondleiding op maandag was ook mooi om mee te maken en goed georganiseerd. Alles ademt voetbal.Ewout en ik zijn zeer tevreden over de totale trip.Groetjes Ate

Geschreven door: Rob Dekker

Het was echt onwijs werelds! bedankt voor de goede plekken! zo dicht bij hadden we nooit gedacht :-) voor de rest was alles goed geregeld, tot de plattegrond aan toe! nogmaals bedankt voor een onvergetelijk weekend!

vr. gr.

rob dekker

Geschreven door: Marc en Stefan

Wij zijn naar de wedstrijd van Borussia Dortmund - HSV geweest. Het was voor ons de eerste keer om met Voetbalretour mee te gaan. Het was heel erg leuk en compliment voor Martijn de reisleider, die heeft alles goed geregeld. Zeker in de toekomst nog een keer z'n tripje. groetjes

Geschreven door: Peter en Marco SchavemakerZoals ik al eerder via mail had aangegeven zag de map met reisbescheiden er veelbelovend uit.Verder kan ik u melden dat wij zeer te spreken zijn over de door u samengestelde reis. De vlucht was prima; met de A1 Aerobus (kosten overigens 5,05 ipv 3,60) naar centrum was prima te doen. Via de metro naar Eurostars Mitre Hotel. Ontvangst en verblijf was goed verzorgd: goede en nette kamers en een uitgebreid ontbijtbuffet.Wedstrijdkaartjes opgehaald bij Camp Nou; leverde geen enkel probleem op. Over de voetbalwedstrijd niets dan goeds. Plaatsen op de eerste ring vlak bij het veld, geweldig. Een uitslag (3-1) die dik verdiend was en een fenominaal doelpunt van Messi. Wat een happening met zoveel Barca-supporters en zo'n mooi clublied. Een superieur Barcelona tegen Villareal - de nummer 2 tegen de nummer 3 in de competitie - dat was genieten.Nogmaals het hele weekend was perfect, alles tot in de puntjes geregeld: een pluim voor u en Voetbal Retour. Wij zullen u zeker aanbevelen.Bedankt en vriendelijke groet,

Peter & Marco Schavemaker

Geschreven door: Anouar

"Het is de eerste keer dat ik ben meegegaan met voetbalretour en het was een onwijs gave ervaring. Alles was goed geregeld. Er komt zeker nog een volgende keer."

Geschreven door: Harold en Hans Wiegmans

Het was een prachtige beleving en super geregeld.
 Het was een super hotel.
 Onze hartelijk dank hiervoor.Met vriendelijke groet,


Harold en Hans

Geschreven door: Ron van Pelt

Op 11 december heb ik deze wedstrijd bezocht met mijn zoon op eigen gelegenheid. Tickets waren ruim op tijd binnen, hotel met een woord prima ,stadionplaatsen waren super. Wat ons opviel dat je gewoon bij het stadion nog een echt biertje kan drinken uit de fles ook de sfeer tussen de 75.000 en 5.000 werder supporters was geweldig en goed ga zeker nog een keer met voetbalretour op stap maar dan naar londen of schotland daar ik meer dan 100% tevreden ben met voetbalretour. Nogmaals bedankt, Ron

Geschreven door: Jeroen en Matthijs Schaap

"Na een enerverend begin van onze vliegreis, de veiligheidscontrole op Schiphol duurde wat langer dan gehoopt, landden we na een prettige vlucht op London Stansted. Via monorail, trein en underground kwamen we aan in ons hotel Premier Inn waar we allerhartelijkst werden ontvangen. De kaartjes en de kamer lagen op ons te wachten. Na een snack begaven we ons op weg naar een fantastisch evenement: Tottenham - Chelsea. Eerst even de fanshop bezocht om daar Tottenham parafernalia aan te schaffen. Vervolgens een fish and chips met een pint weggespoeld en daarna de voetbaltempel White Hart Lane binnengegaan.We hadden goede plaatsen die ons een prachtig uitzicht op de wedstrijd boden. En wat een strijd was het! Na een door Gomes gestopte penalty in de extra tijd eindigde de clash in 1-1. Maar behalve de wedstrijd zullen we vooral de sfeer en het gezang nooit meer vergeten. Op een gegeven moment hadden we de indruk dat de Tottenhamfans de bal de goal in wilden zingen. " Oh, when the saints go marching in I want to be in that number.." Kippenvel en onvergetelijk. Daarna een pub onveilig gemaakt, heerlijk geslapen en genoten van een fantastisch ontbijt. Tot en uur of vier de hotspots van Londen bekeken en na een soepele terugreis veilig geland op Schiphol. Terugkijkend: When the saints go marching in I want to be in that number AGAIN."

Geschreven door: Eric Louwers

Het was een superervaring.

 De wedstrijd was wel minder maar dat kwam omdat het slecht ging met BMG. 


Wat ook wel jammer was, was dat de staanplaatsten wel verspreid van elkaar lagen.
 Dat is natuurlijk geen ramp, maar was wel gezellig geweest als je met z'n alle bij elkaar zou staan.

 Dit was de eerste keer dat we dit als voetbalclub georganiseerd hebben.
 De reacties waren allemaal positief, dus ik verwacht dat nog vaker georganiseerd gaat worden.M.V.G.Eric Louwers

Geschreven door: Sacha Bongenaar

De voetbalbusreis is goed bevallen. Hoewel de bus door de winterse omstandigheden verlaat was, waren wij keurig op tijd in het stadion. Ook de terugreis verliep zonder problemen. De jongeren hebben een leuke wedstrijd gezien en gelet op de sfeer in de bus hebben zij een leuke avond gehad. Ook ik heb deze voetbalbusreis erg leuk gevonden en ga zeker nog een keer gebruik maken van jullie, zowel voor mijzelf als met onze voetbalvereniging.Bedankt voor alles!Met vriendelijke groet,


Sacha Bongenaar

Geschreven door: Noud en Carien Broers

Wij willen jullie graag bedanken voor de heel goed verzorgde reis naar Barcelona. De informatie die we ontvangen hebben voor onze reis was heel duidelijk en uitgebreid. Het hotel lag midden in het centrum van Barcelona, in de buurt van de kerk Sagrada Familia en het metrostation. Ook heel veel dank voor de genomen moeite om ons nog betere tickets te bezorgen voor de voetbalwedstrijd. Het was een heel geslaagd weekend, goed weer en goed verzorgd vooraf door jullie organisatie.

 Bedankt.

Geschreven door: Rob van Dommelen

Figuurlijk net uit het vliegtuig gerold, wil ik je melden dat de reis fantastisch is geweest en precies zoals we wilden.De heenreis verliep soepel zonder vetraging, met de taxi naar het hotel gegaan. Spullen afgegeven en direct met de bus naar het cetrum. Een tour met de Yellow Duckmarine gemaakt. Je ziet in vogelvlucht de historie van Liverpool en sluit af met een plons in het water en door de Docks. Leuk. Daarna in de stad naar de grote LFC-souveniershop veel inkopen gedaan. Met de bus naar het hotel, waar de prima kamer klaar was en de kaartjes klaar lagen. Omkleden voor de wedstrijd. Met de taxi naar Anfield Road, daar twee lekker vette hamburgers en cola als avondeten genomen. De wedstrijd gekeken in een prima ambiance, maar slecht resultaat (1-0 verlies). Met de taxi weer naar het hotel. Vijf uurtjes slapen, een snel ontbijt en dan naar het vliegveld (idd op zeer korte afstand van het hotel).Kortom het was een wedstrijdje Liverpool kijken, zoals ik het velen aan kan raden.Ik weet zeker dat we vaker gebruik van jouw diensten gaan maken.Groetjes,


Rob van Dommelen

Geschreven door: Klaas Knol

Ik ben samen met mijn zoon naar de wedstrijd barcelona - malaga geweest. het was uitstekend verzorgd. de reisbescheiden waren goed en overzichtelijk, het hotel was prima. een dikke tien voor voetbalretour.vr.gr. Klaas

Geschreven door: Rob Faber

De vlucht met de KLM was goed. Verzorging is prima. Alleen op de terugreis een lichte vertraging, die echter tijdens de vlucht werd ingelopen.Nadat we met de trein bij het station waren aangekomen, zijn we lopend naar het hotel gegaan.
Niet zo'n grote afstand, ca. 20 minuten lopen.Hotel is goed, ligt uitstekend centraal ten opzichte van diverse bezienswaardigheden en het Nou Camp stadion. Kamer was schoon, wellicht iets gedateerd qua afwerking (met name de kasten), maar dat mocht de pret niet drukken. Ontbijtbuffet uitgebreid en zeer goed. Uitzicht van de kamer was niet echt geweldig, we keken precies tegen de muur van een naastgelegen gebouw. We hebben hiermee geen moeite gehad, omdat je bij een dergelijke trip toch nooit op de kamer zit.Het weer heeft ook uitstekend meegewerkt.De plaatsen in het stadion waren prima. Net schuin achter het doel (2e ring). Goed uitzicht. Bezoek aan dit soort wedstrijden leert, dat voetbal ook op een rustige manier beleefd kan worden zonder hooligans etc. Geen controles aan de poorten, geen problemen op de tribunes. Fans zitten door elkaar en niet gescheiden en zo moet het zijn.Het was bij de luchthaven in Barcelona niet geheel duidelijk welk kaartje er voor de trein gekocht moest worden. Er waren geen automaten voor een driedaagse metrokaart. We hebben toen gekozen voor een enkele reis (€ 3,50 per persoon) en later op de dag in Barcelona zelf een metrokaart gekocht. Deze is op de laatste dag wel weer geldig voor de trein.Wij kunnen jullie organisatie dan ook van harte aanbevelen.Met vriendelijke groet,Rob Faber

Geschreven door: Marianne Dijkhuizen

Wij hebben de voetbal reis als leuk ervaren.Alles was makkelijk te vinden omdat we informatie van jullie hadden gekregen. De vlucht ging goed. Met de trein en metro was alles goed te doen. Het hotel was goed niks op aan te merken. Met de metro naar het stadion was prima te doen. Misschien alleen handig om bij de informatie te zetten waar ongeveer de fanshop zit, wij hebben daar 1 uur naar gezocht.De voetbal wedstrijd was echt super gaaf en de plekken waar wij zaten ook. Wij hebben echt genoten van het weekend. Wij gaan zeker nog een keer gebruik maken van jullie site.Groetjes marianne

Geschreven door: Ronald van Beek

Als eerste willen we je enorm bedanken voor het regelen van onze reis. We hebben enorm genoten van Liverpool en van de voetbalwedstrijd. Het was met name voor mij een onvergetelijk moment. Ik weet niet of je het gezien hebt maar Liverpool had gewonnen met 2-0. Het hotel was perfect en lag op een goede locatie. Het ontbijt was lekker en de service van het personeel was vriendelijk en goed.Liverpool is een mooie stad en we hebben ons elke dag prima vermaakt. Ook de reis was goed geregeld en we hadden op de beide reisdagen geen vertraging. OP de dag van de wedstrijd was ook alles goed geregeld, we zaten op een goede plek. Wij zijn van plan om elk jaar 1 keer naar een grote club te gaan en de volgende word Barcelona. Ik hoop dan weer gebruik te kunnen maken van jou service.Nogmaals bedankt voor alles en succes verder.Groetjes Ronald & Wilma

Geschreven door: Rob Hoedjes

Hierbij wil ik u informeren over de reis ervaring van de voetbalreis naar barcelona.Om te beginnen we hadden perfect weer, de reis beschrijving was prima, vooral de aanwijzingen van de metro in barcelona. En dan de wedstrijd "barcelona-atletico madrid", die was geweldig het was een hele ervaring. Het hotel was prima en is op goede metro afstand van het centrum, in het hotel was het rustig en prima verzorgt.Mijn volgende voetbal reis zal ik zeker bij voetbal retour boeken. Verder bedankt voor de verleende diensten en tot een volgende keer.Met vriendelijke groet,


Rob Hoedjes

Geschreven door: Bjorn Zierts

Naar aanleiding van uw mail over onze reiservaringen naar Barcelona, wil ik graag laten weten dat wij een topweekend achter de rug hebben. Alles was prima geregeld, goed hotel en prima reisbescheiden. Kreeg van m'n reisgenoten complimenten voor het regelen, maar die komen geheel op jullie conto. Bij deze nogmaals bedankt en bij een volgende reis zullen we zeker eerst aan Voetbalretour denken.Met vriendelijke groet,Bjorn Zierts

Geschreven door: Age de Jonge

Met kleinzoon en vriendje geweest, pracht wedstrijd, goed georganiseerd, pracht plaatsen, goed hotel. Bedankt

Geschreven door: Bart Dominicus

Sorry voor de wat late reactie, maar wij hebben een super weekend gehad!!!Ook een leuke wedstrijd gezien (3x Messi) de reis was uitstekkend geregeld.Wij zouden zo niet weten wat er beter kan, vooral het duidelijk aangeven van het openbaar vervoer, hoe bij het hotel te komen was heel duidelijk.Wij weten jullie voor onze volgende voetbalreis weer te vinden.Bedankt!!groetjes Familie Dominicus

Geschreven door: Victor Buit

Zoals beloofd, wel wat laat, reactie over onze reis naar Milaan voor de wedstrijd Inter-AS Roma.Kaarten en overige documenten had je gestuurd cq. gebracht dus alles was mooi op tijd

.

Reis en accommodatie waren prima. Helaas boete gehad in trein naar Milaan i.v.m. het niet afstempelen van gekocht kaartje. Kaartje was tot April geldig dus moest er bij een gele box bij het perron gestempeld worden. Dus wellicht even melden bij jullie informatie.Andere opmerking is dat je ons naar het Centraal Station stuurde maar je kan vanaf het vliegveld naar deze accommodatie ook al eerder uit de trein en dan op de metro. Bespaard tijd.Maar eigenlijk zijn dit minimale dingen. Het is ons prima bevallen en over 2 jaar meldt ik me in ieder geval met mijn 2e zoon. Is namelijk voor hun 21e verjaardag.Groet,


Victor Buit

Geschreven door: Dave Fanger

De reis was goed verzorgd en het hotel was prima.Kleine aantekening zijn de kaartjes. Als je die moet ophalen sta je zeker 30 minuten in de rij.Gr Dave

Geschreven door: Jan Harm SchippersUiteraard was het afgelopen zondag geweldig. Een club die onderaan staat en toch 51000 toeschouwers heeft! Ook nog winnen... Schalke viel me dik tegen!We zijn om 11 uur hier vertrokken en waren tussen half 3 en 3 uur bij het stadion op parkeerplaats P4(vooraan). P4 was uiteraard ook als laatste weer leeg... :( Ook met Schalke fans gesproken en natuurlijk die van Gladbach! We waren om precies 12 uur weer thuis... Wat de bundesliga betreft zou ik daar elk wknd wel heen willen! We willen nog graag een keer weg, ik zal dan natuurlijk eerst bij voetbalretour gaan kijken/zoeken!Nogmaals bedankt!Met vr.gr.


Jan Harm

Geschreven door: Joyce van den Brink

Eigenlijk zijn onze reiservaringen goed te noemen m.u.v. de verkrijging van de voetbalkaartjes. Onze voorkeur voor het verkrijgen van de voetbalkaarten is dat deze kaarten bij de receptie van het hotel liggen. Wanneer de kaarten toch opgehaald moeten worden bij het voetbalstadion, is het misschien fijn als je daarbij vermeldt dat de mensen wel in de goede rij moeten staan, nl. de rij voor de voetbalkaarten. Wij stonden nl. eerst in de rij voor de tour door het stadion. De man bij de kassa wilde ons toen niet verder helpen en verwees ons naar een andere kassa waar natuurlijk ook een hele rij mensen stonden te wachten.Onze plekken in het voetbalstadion (2e ring) waren prima. Een plaats op de derde ring is niet aan te bevelen (erg hoog en steil). Wij hebben erg genoten van de wedstrijd.Het hotel Onix Fira is ons goed bevallen, rustige ligging maar toch erg goed en snel bereikbaar met openbaar vervoer. Dat de Aerobus daar vlakbij stopt vinden wij een pluspunt. Ontbijt was prima.
Wellicht kun je vermelden in de papieren welke soort metrokaarten je kunt kopen. Bij de kaartenmachine heb je nl. een stuk of 6 verschillende kaartjes en aangezien wij het Spaans niet echt begrijpen, vonden wij het moeilijk om de juiste keuze te maken.De vliegreis met EasyJet vonden wij persoonlijk prettiger dan met Vueling. Dit had te maken met de service aan boord. Het online inchecken voor de reis met Vueling ging prima en het was fijn dat we al de boarding passen hadden voor de terugreis met EasyJet.Al met al zouden wij Voetbalretour zeker aanbevelen bij familie en vrienden en zullen wij in de toekomst misschien nog een keer een beroep op je doen wanneer we weer een buitenlandse voetbalwedstrijd willen meemaken.Groeten, Joyce van den Brink

Geschreven door: Leonie Chapel

De reis was prima verzorgt, je had alles duidelijk meegestuurd wat we nodig hadden om de eerste dag op gang te komen. Het hotel was prima, vriendelijk personeel. De kamers waren sober maar schoon en het ontbijt was voldoende.De wedstrijd was GEWELDIG!!. Ik stuur je een paar foto�s mee van de wedstrijd.Bedankt voor het regelen van de reis.Met vriendelijke groet,


Ronald en Leonie

Geschreven door: Herman de Bruin

Hoewel ik een beetje sceptisch tegen een reis boeken stond bij een organisatie die niet aangesloten is bij SGR heb ik deze stap genomen en geen minuut spijt van gehad.Onze ervaring is echt heel positief:


- Vliegen vanaf Charleroi is voor ons van uit Steenbergen goed te doen, alleen het parkeren is vergeleken me de andere kosten duur. Aankomst vliegveld Barcelona en transport naar Barcelona is vrij simpel, op luchthaven gelijk kaart voor OV van 3 dagen gekocht.


- Hotel was gewoon goed, kamer was netjes, ontbijt was goed, zwembad en stoeltjes op dak was goed het was circa 18 graden dus lekker uitgerust op het dak.


- Voetbal, hier ging het toch om, stadion goed te vinden, de plek waar we zaten was ook goed, derde ring maar toch goed alles te onderscheiden.Al met al was het een fijne ervaring en wanneer we weer een voetbalreis gaan maken zal ik zeker als eerste bij voetbalretour kijken.Nog bedanktHerman en Thomas de Bruin

Geschreven door: Ale van der Zee

De reis is uitstekend bevallen.Alles zeer goed geregeld en goede informatie van jullie gekregen.Service van jullie uitstekend. Hotel was goed, tot zeer goed. Ik zou wel mededelen, dat het een aparthotel is en dat het ontbijt op de kamer geserveerd wordt. Voor mij was dit geen enkel probleem.Verder heb ik, als ik zo vrij mag zijn, nog een tip.In de reistoelichting werd vermeld, hoe wij bij het hotel moesten komen.Vanaf het vliegveld kan je ook bus 46 nemen tot Placa Espanya, dan L3 (groene lijn) tot Placa Catalunya. Daar overstappen op de L7 tot eindstation (rijdt alleen maar van Placa Catalunya tot bijna het hotel). Dan is het nog slecht enkele minuten lopen tot het hotel, in ieder geval een stuk korter als met de L3. Voordeel is, dat de metrokaart ook op de bus geldig is.Al met al waren we zeer tevreden en indien we weer een keer een voetbaltrip gaan maken, zullen we zeer zeker aan jullie denken. Ik heb e.e.a. ook aan diverse andere relaties doorgegeven.Met vriendelijke groet,Ale van der Zee

Geschreven door: Jos Stemkens

Het weekend is ons echt uitstekend bevallen. De documenten waren mooi op tijd. Enig puntje van zorg onzerzijds was de late bezorging van de pasjes maar die werden dan wel weer persoonlijk bij een van de medereizigers thuis bezorgd. PRIMA OPGELOST, SUPER!De reis en (de ligging van) het hotel waren goed. In het hotel hadden wij wel een ruime driepersoonskamer, de andere tweepersoonskamers waren echt veel kleiner. Ontbijt was ook goed maar volgens mij moet je niet aan de al te late kant komen, want dan wordt niet alles meer bijgevuld. De wedstrijd zelf was spannend met veel kansen in een uitverkocht stadion. Het enige dat ontbrak waren de doelpunten. Daar moeten we dan nog een keer voor terug gaan. Wij zijn zeer tevreden. Kortom wordt zeker vervolgd.gr Jos Stemkens

Geschreven door: Martijn van Emmen

Afgelopen week dus gebruik gemaakt van jullie diensten en de Champions League kraker Spurs - AC Milan bezocht. Alles was prima geregeld, met name de gedetailleerde routebeschrijvingen zorgden ervoor dat we geen tijd kwijt raakten aan zoektochten door London heen. De wedstrijd viel objectief gezien niet mee, maar in zo'n geweldige sfeer en met een gunstige uitkomst is dat natuurlijk volledig bijzaak. Na een wedstrijdje Spurs hoef ik het eerstkomende seizoen niet meer naar de Kuip, het verschil in ambiance is echt enorm en vooral het positivisme (alleen juichen voor je eigen team en er hoeft verder niemand een ernstige ziekte, zelfs de scheids niet) is een enorme pre ten opzichte van de Nederlandse voetbalbeleving. Mocht Spurs een interessante loting treffen in de kwartfinales meld ik me (afhankelijk van de speeldata) weer bij jullie!Een opmerking tot slot, het hotel mag de naam 4 sterren echt niet dragen. Doucheruimte kon je je amper in verplaatsen zo klein en het ontbijt hebben we smakelijk om gelachen, maar da's iets anders dan smakelijk eten. Dit geldt trouwens voor alle ***(*) hotels in Engeland, maar wellicht een idee om op de site de verwachtingen wat dat aangaat alvast te temperen. Wij hebben ons er in ieder geval niks van aangetrokken, inmiddels bekend met dit fenomeen was dit volledig ingecalculeerd....Nogmaals dank voor de goede zorg en wat mij betreft tot snel!Vriendelijke groet,Martijn

Geschreven door: Bart Hoogmoed

Prima hotel en goede plaatsen. Prima geregeld!Gr. bart hoogmoed

Geschreven door: Arjan Bank

Na wat problemen in de aanloop naar het weekend toe hebben wij een fantastisch weekend gehad. Vliegreis eindhoven-girona verliep prima, wachten op de bus hoef je niet die staat al klaar en anders gaat er na 20 min weer 1. eenmaal in barcelona kan je met het metro netwerk je zelf snel verplaatsen, je bent van de 1 kant van barcelona binnen een half uur naar de andere kant. De kaartjes waren snel bij het stadion te bemachtigen. gelukkig waren we nu optijd. (hadden de vliegreis verzet). doordat je tijd hebt kan je alles goed uitzoeken hoe je moet reizen. we zouden eigenlijk dus om 15.00 vliegen waardoor we dus om 17.15 aanzouden komen op barcelona.met om 20.00 uur de wedstrijd, weet ik niet of we het dan allemaal hadden gered.Na het ophalen van de kaartjes met de metro door naar het hotel. dit zag er ook prima uit. na wat opfrissen terug naar het stadion. hier kunnen ze wel wat leren van de engelsen want voor de wedstrijd is er niet veel sfeer te proeven. pas 1.5 uur voor de wedstrijd wordt het iets gezelliger. op het moment dat de poort open gingen van het stadion liepen wij daar toevallig langs waardoor wij als 1 van de eerste in het stadion waren. wat een ongelooflijk indrukwekkend stadion. prachtig en stijl. we zaten 3de ring 1ste rij. perfecte plaatsen. de wedstrijd viel qua stand iets tegen maar dat heeft de pret niet gedrukt. barca is 1 van de beste ploegen ter wereld en die heb ik samen met mijn pa zien spelen. Hoe simpel is voetbal als je naar hun kijkt. prachtig. Nu waren er nog 2 volle dagen over, daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt door onderandere het museum van barca te bekijken. dit is een aanrader! we zijn daar 3.5 uur in verbleven. een topper! verder nog wat culturele dingen gedaan en retour naar huis. terug kijkend op een zeer eenerverende trip die iets duurder uitgevallen is, maar wat de sfeer niet heeft gedrukt. dit smaakt naar meer en wat is een wedstrijd in nederland dan saai!!met vriendelijke barca groet,Arjan en Sjaak BankReactie Voetbal Retour:

De problemen in de aanloop naar dit voetbalweekend ontstonden helaas doordat de klant een foutieve achternaam had opgegeven, waardoor de vlucht aangepast diende te worden en dit zorgde helaas voor extra bijkomende kosten.

Geschreven door: Wiljan van Eck

Afgelopen weekend zijn we afgereisd naar Madrid. In verband met de voorgenomen staking was het nog even spannend, maar alles ging gelukkig gewoon door. We hebben gevlogen met Iberia en dat was een prima vlucht. Via de meegeleverde beschrijving met de metro naar hotel Gran Legazpi, slechts 50 meter van de metro. De kamers waren ruim en keurig netjes, dus zeker aan te raden voor wanneer je naar Madrid wilt. Bij aankomst in het hotel lagen de kaarten voor de wedstrijd al voor ons klaar, dus ook dat was perfect geregeld. De westrijd was niet echt hoogstaand, maar we hebben ons geweldig vermaakt, tenslotten gezien hoe Madrid het kampioenschap definitief heeft verspeeld en de eerste winst van Gijon in 20 jaar van Gijon.Via deze weg enorm bedankt voor de mooie ervaring.
 Ons volgende tripje gaan we zeker regelen via Voetbalretour!

Geschreven door: Huub Oude Avenhuis

Het was een geweldige ervaring en ik kan werkelijk niets opnoemen dat beter zou moeten! Goed hotel, prima openbaar vervoer, mooie sfeer in en om het stadion.Vr. groetHuub Oude Avenhuis

Geschreven door: Peter van Unen

Bij deze wil ik je bedanken voor de goede zorgen mbt onze reis naar Barcelona - Almeria. Het hotel was goed en zeer gunstig gelegen. De kaarten waren super en het vliegen verliep vlekkeloos. Over een jaar willen we weer een voetbalreis maken, als jullie een leuke aanbieding hebben houden we ons aanbevolen. Het maakt dan niet uit naar welke competitie, maar voorkeur gaat naar een land met een warm klimaat dat hadden we nu ook. Nogmaals hartelijk dank.Peter van Unen

Geschreven door: Hans Coebergh

De sponsorcommissie van Columbia kan terug kijken op een geslaagd uitje naar Duitsland. Deze reis werd georganiseerd voor vriendenclubleden, maar ook bedrijven die reeds een lot hebben gekocht voor de verloting van het hoofdsponsorschap, waren hiervoor uitgenodigd. Om half 12 werden de sponsors in stijl welkom geheten in het sponsorhome van Columbia om een uur later de busreis naar Monchengladbach aan te vangen. Aangekomen in het Borussia-Park bleken onze sponsors temidden van de Koln-aanhang te zitten, wat een behoorlijk vermaak opleverde. Al snel werd duidelijk dat beide ploegen niet elkaars vrienden zijn... De wedstrijd was niet van een heel hoog niveau en degradatiekandidaat BMG leidde met de rust 3-0. 1. Fc Koln begon sterk aan de 2e helft wat resulteerde in een snelle 3-1. Helaas voor de Koln-aanhang om ons heen, liep BMG verder uit en werd het uiteindelijk 5-1 voor de thuisploeg. De entourage in het stadion maakte nog de meeste indruk op de meegereisde sponsors van Columbia. Tijdens de terugreis werd er nog gestopt voor een maaltijd en uiteindelijk zagen we bij de terugkomst in Apeldoorn alleen maar blijde en tevreden gezichten.

Geschreven door: Noud Bloem

Zoals gevraagd (hoe is de voetbalreis bevallen) hierbij een korte reactie.De reactie kan ook kort zijn omdat alles keurig geregeld was, klopte en we ook nog eens hebben kunnen genieten van een uitermate spannende wedstrijd en vooral om dat laatste ging het natuurlijk. White Hot Lane zoals het in de Engelse pers werd aangeduid, met een sfeer waar men in Nederland trots op zou zijn, SUPER! Kan en zal ik elke voetballiefhebber die ik ken dan ook meegeven, met foto's en filmpjes ondersteund natuurlijk.Met dank voor de verzorging en ik weet u weer te vinden zodra we weer iets zien willen.Met vriendelijke groet,Noud Bloem

Geschreven door: Peter Verhoeven

De citytrip naar Milaan was echt de moeite. Het hotel was goed en het ontbijt was ook tot in de puntjes verzorgd. Ook de aanwijzingen voor met de metro naar het stadium te gaan was goed aangegeven op de documenten. de tickets zijn ook op tijd aangekomen in het hotel.Kortom we hebben ons supergoed geamuseerd zonder zorgen dankzij jullie. In de toekomst zullen we nog via julle een voetbaluitstapje plannen. veel dank bij deze.Hoogachtend, 


Peter en Bart

Geschreven door: Lucas Compen

Het was een geslaagd voetbal weekend. Alles perfect georganiseerd, zoals; reizen met de KLM van perfecte kwaliteit (hier kan transavia niet tegenop). Het Hotel van goede kwaliteit met nette kamers en heerlijk uitgebreid ontbijt en afstand tot metro station uitstekend.Het kaartje afhalen bij het stadion gaf geen problemen.. Heel goede plaatsen in het stadion (2e ring) en een sfeervolle wedstrijd gezien. Zelfs op zondag hebben we in een SportCafe Feyenoord-PSV gezien maar dat liep voor ons als PSV-ers niet zo goed af. Dus al met al een geslaagd weekend.Hopende nog eens van jullie diensten gebruik te kunnen maken..Met vriendlijke groet,


Lucas Compen en mede reizigers..

Geschreven door: Piet Lampert

De voetbalreis naar Barcelona is goed verlopen, het weer in Nederland was vele malen beter maar de temperatuur ter plaatse was prima om de stad te bezichtigen. Prima hotel met uitmuntend ontbijtbuffet. Wedstrijd was niet van een erg hoog nivo (met al die wedstrijden tegen Real tussendoor!!) maar de sfeer vergoed veel. Plaatsen prima en zeer ontspannen sfeer. Het was door de tijdsdruk nog wel haasten om de kaarten af te halen en de knaap achter het loket was niet echt vriendelijk. Reis met Ryanair: ook goed.Kortom: een goed georganiseerde trip waar mijn zoon en ik van genoten hebben. Zeker een herhaling waard maar dan bijv. naar Engeland.Groeten,Piet Lampert

Geschreven door: Barbara van den Elshout

Het was voor mij de eerste keer dat ik in Engeland naar een voetbalwedstrijd ben geweest. De wedstrijd was voorbij voor ik er erg in had, dus dat geeft wel aan dat het leuk was. Minpuntje was dat we bovenin het stadion zaten, waardoor het totaaloverzicht wat minder was. Wat heel prettig was dat de tickets naar het privé adres gestuurd zijn. Het hotel was prima, goede service.Met vriendelijke groeten,Mevrouw van den Elshout

Geschreven door: John van Rossum

We hebben een prima trip naar Londen achter de rug. De zaken waren prima geregeld, het weer was goed. Geen klachten van onze kant. De info die we hebben gekregen was erg nuttig.groeten,John

Geschreven door: Dick van de Lagemaat

Bij dezen willen we je graag laten weten hoe de voetbaltrip naar Londen is geweest. We hebben genoten!! Eerlijk gezegd vonden we het best spannend om te boeken bij een ons onbekend bureau. Maar de mailwisselingen met jou waren en zijn bijzonder prettig en gaf ons vertrouwen. De papieren/tickets/vouchers kwamen ruim op tijd en de informatievoorziening was volledig. We hadden zelf al de tickets voor trein en metro via internet besteld zodat we i.v.m. de drukte van het huwelijk van Kate en William niet in de rij hoefden.Zowel de heen- als terugvlucht met Easyjet was prima: op tijd en vriendelijke mensen. Het hotel was goed: niet groot of luxe maar wel schoon. Vriendelijk en behulpzaam personeel. De afstand naar het centrum en het stadion was goed. Het was hierbij wel handig om op Gatwick te vliegen, de reistijd naar het hotel was zo korter dan van Stansted.De stadiontour was erg leuk (leuke gids!!) en de wedstrijd de dag erna was ook een mooie: spannend en goeie sfeer. Tel daarbij op dat het ook nog mooi weer was.. .dus het winkelen en sightseeing ging ook prima! Kleine tip: wij hadden er niet aan gedacht dat Engeland andere stopcontacten heeft..de omvormer lag dus thuis. Wellicht meenemen in je informatie? Of hebben wij er overheen gelezen?Kortom, hartstikke bedankt voor de goede zorgen en mochten we nog eens een potje over hebben voor een voetbaltrip dan komen we zeker bij je terug!! We doen er nog een foto bij van ons in het stadion.Met vriendelijke groet,


Dick van de Lagemaat

Geschreven door: Fien Ewijk

Het was een ware belevenis voor ons, mijn kleinzoon en ik. Perfect door u georganiseerd. Goede aanwijzingen, alles klaar wat we te verwachten hadden, zoals een taxi nemen, afstand van het hotel van Old Trafford. Rondleiding in het stadion goed. We hebben eigenlijk niets te zeuren, alleen het ontbijt in Holiday Inn kan uitgebreider, maar daar kunt u niets aan doen.Wij hebben genoten en als we weer een reis zouden willen maken, komen we zeker bij u terug.
 Ik heb overigens uw naam doorgegeven aan de vice-voorzitter van Fortuna Sittard, ik zat naast deze persoon in het vliegtuig.Groeten


Fien Ewijk

Geschreven door: Johan Wagner

Onze reis met Voetbal Retour is ons prima bevallen.We werden zeer vriendelijk geholpen. Ze hebben echt hun best gedaan om het ons naar de zin te maken en dat is heel goed gelukt. Prima hotel en fantastische plaatsen voor de wedstrijd. Dit is echt een aan rader. We gaan zeker nog een keer.Groetjes fam Wagner

Geschreven door: Elisca de Jonge

Via voetbalretour een 5-daagse stedentrip Barcelona gemaakt met gezin (twee kinderen 13 en 9) en met als slagroom op de taart de wedstrijd Barcelona-Espanyol. Hotel lag redelijk ver van het stadion (Solvasa Hotel) maar met de metro ben je snel in het centrum. Aanrader is een T10 kaartje te kopen, dan kun je 10 ritten maken, per rit 1 uur en 3 kwartier reizen, dus zone 1 is voldoende voor het centrum. Ook leuk voor kinderen om deze reis te maken.Barcelona heeft het allemaal: zon, strand, cultuur, sport en lekker eten en drinken. 2-daagse kaart voor bus touristic gekocht (rode en blauwe route aanbevolen) en de bekende culturele zaken bezocht, zoals Sagrada de Familia en Park Guel. Ook leuk is om met de gondel naar het kasteel in park Montjuic te gaan. Tip: opstappen bus toeristic bij de halte voor Playa de Catalunya, daar heb je geen rij.

Geschreven door: Jossi Gal

Bedankt voor een geweldig goed georganiseerd voetbal trip naar Liverpool. De vlucht, het hotel, alles liep heel goed. In algemeen was het hele mooie voetbal weekend en nog maal bedankt.Tomer en Jossi Gal

Geschreven door: Ronny van Buren

Alles goed geregeld alleen vertraging met de heenreis (2 uur) waardoor nog een beetje moeten haasten in Liverpool. Leuke wedstrijd gezien alleen volgende keer geen kaartjes meer op lange zijde (staat een grote paal in het midden). Hotel Thistle Atlantic Tower **** is een aanrader, ligt mooi dicht bij het centrum en op loop afstand (ongeveer 40 min) van het stadion. Een reis tip vanaf het vliegveld ARIVA 500 uitstappen bij grote busstopplaats tegenover ALBERT DOCK 500 mtr naar rechts lopen en je bent bij het hotel.Rest me nog de complimenten te geven aan de organisatie, alles zeer goed geregeld.

Geschreven door: Fer Siegersma

We hebben een goed weekeinde gehad. Als ik de inspanningen van voetbalretour moet beoordelen heb ik geen andere oordeel dan goed-zeer goed.Reactiesnelheid; zeer goed


Samenstellling bescheiden; goed


Informatiepakket ; goed + informatief en up-to date


Omgangsvorm; zeer correct + prettig


Wedstrijd; matig. Thuisclub verloren met 0-2Het hotel ligt naast undergroundstation Wembley park stadium en vlak bij het stadion Wembley


Ontbijt, zeer goed


Kamer; ruim en netjes


Badkamer; goed


Ligging naast undergroundstation. 
Reizen naar het centrum met underground 20-25 min
. Reizen met underground naar Arsenalstadion = 30 min.
 Beiden goed te doen.Voor reizigers is het in eerste instantie een puzzel te bepalen met welke openbaar vervoerkaartjes je moet reizen. Type kaartje + aantal zone's ed. Omdat we geen weet hadden van de mogelijkheden hebben we aangesloten in de rij voor het loket. We hebben maar dagkaartjes gekocht voor 4 zones. Achteraf hadden we de kaartjes ook eenvoudig via de kaartautomaat kunnen kopen, maarja we wisten niet goed welke mogelijkheden er waren. Na 2 dagen kwamen we er pas achter dat de dagkaartjes ook voor alle bussen gelden, dat wisten we niet.Als je een verbeterpunt zoekt is het misschien handig om in jouw info pakket hierover iets op te nemen. Zo heb ik de kaartjes voor de trein van Stanstead naar London vv (stanstead Expres) thuis via internet gekocht en ter plekke in een automaat, na insteken van de gehanteerde creditkaart, direct ter plekke geprint. Ook kun je deze met een leuke korting op de vlucht naar Stanstead in het vliegtuig van Ryanair kopen.Al met al zijn we, buiten de uitslag van de wedstrijd, dik tevreden over de dienstverlening.Met vriendelijke groet,Fer en Boy Siegersma

Geschreven door: Toon de Laat

Graag wil ik reageren op onze voetbalreis naar de wedstrijd Manchester United - Tottenham Hotspur van maandag 22 augustus. Het was jammer dat de wedstrijd was verplaatst van zaterdagmiddag naar maandagavond, maar dat was ongeveer het enige minpunt en bovendien kan Voetbalretour daar niets aan verhelpen natuurlijk.Ik ben met mijn zoon naar de wedstrijd geweest en het was een fantastische ervaring. Op het vliegveld van Manchester met een taxi naar het hotel gebracht en de prijs was zoals aangekondigd ongeveer 24 pond. We ontvingen de tickets voor de wedstrijd en vanuit onze kamer hadden we uitzicht op Old Trafford! Voor de wedstrijd een pub bezocht vlakbij het stadion en daar kennis gemaakt met Manchester-supporters uit Zwitserland, Schotland, Engeland natuurlijk en eentje uit Australië die 23 uur in het vliegtuig had gezeten! Je bent supporter van een club of je bent het niet! Vervolgens ruim voor aanvang van de wedstrijd naar het stadion gelopen, onze plaatsen opgezocht en enkele minuten met open mond rondgekeken.Wat een gigantisch mooi stadion en de sfeer was geweldig. DHL, een van de hoofdsponsors van Manchester United had 75.000 sjaals aan de stoeltjes bevestigd als dank aan de supporters voor het vorige seizoen. Een leuk aandenken aan de wedstrijd!

De 1e helft viel wat tegen (0-0), maar het laatste halfuur scoorde Manchester toch nog 3 x. De supporters van Spurs die onder ons In het stadion zaten, waren vervolgens opvallend stil. Op dinsdag de rondleiding in het stadion en het museum gehad. Daar had ik vrijdag voor de wedstrijd telefonisch een afspraak voor gemaakt en dat is echt noodzakelijk! De rondleiding was een geweldige ervaring. Je weet natuurlijk dat Manchester United een wereldclub is, maar na de rondleiding is dat nog eens extra duidelijk. De herinnering aan de vliegramp in 1958 is indrukwekkend weergegeven in de Munich-tunnel.Al met al hebben wij een geweldige reis gehad die we nooit zullen vergeten.


Voor een volgende reis zullen we zeker gebruik maken van Voetbalretour.Vriendelijke groet,Toon de Laat

Geschreven door: Otto Bik

Reis en wedstrijd zijn uitstekend bevallen, natuurlijk mede door 10 doelpunten. Alles was goed georganiseerd, info packet was zeer uitgebreid, dus alles naar volle tevredenheid.Dank & groeten, Otto Bik

Geschreven door: Johan Bekkering

Alles was tot in de puntjes geregeld. Van boarding pass tot hotel en wedstrijd (2-2). Prima beschrijving van hoe, wat en waar. Heb me geen moment zorgen gemaakt. We hadden goede plekken. Hebben 2 leuke dagen gehad. Al met al een aanrader.Met vriendelijke groet


J bekkering

Geschreven door: Sander van Bergen

Heel goed geregeld! prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend. busreis: Top, bier voor een schappelijke prijs en rookpauze. wedstrijd: 4 goals gezien in een geweldig stadion, ook top dus. Medewerker van voetbal retour was ook een prima kerel trouwens, heb in het stadion nog 20 piek van em geleend. was allemaal geen probleem. Zeker voor herhaling vatbaar en een absolute aanrader als je voor niet te veel geld een wedstrijdje wilt bezoeken.

Geschreven door: Rick Driessen

Zaterdag 1 Oktober met een groep van 25 voetbalvrienden naar de wedstrijd Dortmund - Augsburg geweest. Een geweldige ervaring en super gezellige dag! De bus vertrok vanaf onze voetbalclub en nadat we een groep hadden opgehaald in Ede en Arnhem vervolgden wij onze reis naar Dortmund. Helaas door wat oponthoud op de weg pas 3 kwartier voor aanvang bij het stadion aanwezig, maar dat mocht de pret niet drukken. Een leuke pot gezien met de 4-0 natuurlijk als perfecte uitslag! Echt een geweldig stadion, wat een sfeer! 18:15 vertrok de bus en nog geen 3 uur later stonden wij weer bij onze fiets in het mooie Hoogland! (gelegen in Amersfoort) Een super dag dus mogelijk gemaakt door VoetbalRetour. Namens 25 Hooglanders: Onze dank is groot :) Schalke is de volgende!

Geschreven door: Minne Groenstege

De voetbalreis naar Everton-Liverpool is mij en m'n vader uitstekend bevallen. Een geweldige ervaring. We waren al meerdere keren op Goodison Park geweest, maar dit overtrof al onze verwachtingen. Die orkaan aan geluid; kippenvel. Jammer dat Suarez en de scheidsrechter de wedstrijd 'doodmaakte' in de 23e minuut. Na de wedstrijd nog een praatje gemaakt met Royston Drenthe, John Heitinga en Bert Maalderink van de NOS. De stad Liverpool was ook weer geweldig. Hotel en vlucht waren ook allemaal prima, totaal geen klachten. Ik heb VoetbalRetour al bij de nodige mensen getipt en ben zeker van plan er zelf ook nog eens gebruik van te maken.Met vriendelijke groet,Minne Groenstege

Geschreven door: Dick den Exter

Ben zeer tevreden.
 Vlucht prima
. Hotel uitstekend
. Voetbalwedstrijd was fantastisch

.

Gr
 Dick

Geschreven door: Harco Burgers

Even kort onze ervaringen! Overall was het een groot succes!Het vliegen ging prima! Op de terugreis waren er wat problemen met de handbagage, waardoor we een kwartier later vertrokken. Moest wat bagage verplaatst worden van de cabine naar de laadruimte. Het Hotel was prima. Geen op- en/of aanmerkingen. Tickets lagen keurig klaar.Al met al waren we zeer tevreden.Met vriendelijke groet,Harco Burgers

Geschreven door: Daisy van Beek

De reis was echt geweldig! Het hotel The Throstless Nest is een zeer leuk hotel. Heel gezellig. De service in het hotel is echt super, heerlijk onbijt. De wedstrijd zelf was ook super, we hadden geweldig plaatsen op the Kop.Het enige wat misschien wel slim om volgende klanten te informeren is dat er met de Rabobank pas niet gepind kan worden bij het Liverpool stadion. Ik weet niet of andere bankpassen daar ook last van hebben, maar wij hebben drie verschillende passen geprobeerd en die werkte niet. Dus dan is het misschien handig om de tip te geven dat mensen van te voren in de stad pinnen! Voor de rest heel erg bedankt voor uw service! En als ik weer een voetbalreis wil, boek ik die zeker bij u!Met vriendelijke groet


Daisy van beek

Geschreven door: C. Iannelli

Wij zijn weer terug en hebben een mooie reis gehad.Nog even wat terugkoppeling voor de volgende klanten:Het is wel handig om te vermelden dat de tickets die geboekt zijn zonder bagage zijn. Op de heenreis heeft bagage ons 30 euro gekost en op de terugreis 80 euro. Als we dat van te voren hadden geregeld had het goedkoper geweest en als we het van te voren hadden geweten had het niet zo een tegenvaller geweest.Daarnaast had ik niet gecheckt waar vliegveld Charleroi lag, niet handig, maar wellicht ook goed om klanten te vertellen dat je met het openbaar vervoer via Brussel Centrum moet wat een uur rijden en 13 euro per ticket is. En daarna nog voor bijna 100 euro met zijn vijven naar Rotterdam, dan zijn de voordelen van een cheap flight wel wat minder.Verder vonden we Barcelona een fantastische stad, het hotel was perfect en de voetbalwedstrijd vergeten we nooit meer!Dank voor het regelen.Een hartelijke groet,Carina IannelliReactie Voetbal Retour:Handbagage (1 item / trolley) is standaard bij iedere boeking inbegrepen, dit volstaat doorgaans voor een voetbalweekend. Indien u graag een groter koffer wenst mee te nemen tijdens uw voetbalreis, zal deze als ruimbagage dienen ingecheckt te worden. Hiervoor dienen helaas extra kosten voldaan te worden, deze kosten zijn op de luchthaven een stuk hoger als dat u van te voren aangeeft dat u graag ruimbagage wenst op te nemen in uw reisarrangement.

Geschreven door: Lenie Broers

Mijn kleinzoon en ik hebben een paar onvergetelijke dagen gehad. Alles was prima verzorgd. Geweldige mooie plaatsen in het stadion en een goed hotel.

Geschreven door: Els Jacobs

Het was een geweldig weekend, vonden het helemaal super !! Het was heel fijn dat er al was ingecheckt konden we zo naar de gate lopen. Kaartjes afhalen voor de voetbalwedstrijd verliep goed geen probleem helemaal super was de wedstrijd om deze mee te maken alleen jammer dat het 0-0 was gebleven hadden graag willen meemaken als Messi had gescoord , maar hij miste een penalty. Verbindingen met de metro was goed ook goede beschrijving van alles ook hoe ver we overal vanaf zaten klopte allemaal, hotel was ook goed, goed ontbijt 's morgens, heel veel keus. Alles was prima geregeld , zeker voor herhaling vatbaar dit willen we nog wel een keertje over doen. Martijn hartstikke bedankt voor alles we hebben een tof weekend gehad die we niet snel zullen vergeten!Groetjes Els Jacobs

Geschreven door: P. Buijsrogge

De reis is heel goed gegaan. We hebben erg genoten. Uw service was echt prima, u heeft ons keurig op tijd en volgens afspraak alles toegestuurd. Het hotel was luxe en zeer goed. De enige opmerking die we kunnen maken is dat de metrokaart iets verouderd was (niet alle stations stonden erop) en tevens was het voor ons erg lastig om uit te zoeken hoe je aan de juiste metrokaartjes (de keus terplekke was lastig en bijna niemand sprak Engels) moest komen. Misschien is het een idee om een 48-uurs-metrokaart te verstrekken bij de boeking die je activeert zodra ie voor de 1e keer wordt gebruikt? Dan heb je in ieder geval alvast de juiste kaartjes.Verder niets dan lof, jammer dat het 0-0 bleef, maar het was wel een spannende wedstrijd. Als we nog eens willen gaan, zullen we zeker weer bij u boeken! Heel erg bedankt voor uw service en uw duidelijke e-mails!Met vriendelijke groet,P. Buijsrogge

Geschreven door: Henk en Sjaan Bos

Afgelopen weekend hebben wij Barcelona bezocht. Het was een onvergetelijke reis. We waren al heel vroeg bij het stadion, zodat we nog wat konden eten en een beetje konden rondkijken. Zo hebben we een deel van een jeugdwedstrijd op een van de bijvelden gezien. De wedstrijd begon om 22:00 uur, maar om een uur of zeven gingen plotseling een heleboel mensen langs de kant van de weg staan. Wij begrepen niet waarom, maar het bleek dat de Barcelona spelers in hun dikke Audi's langs kwamen rijden en direct in de parkeergarage onder het stadion verdwenen. Wij konden alleen nog Alves binnen zien komen.Toen we het stadion binnenkwamen, waren we beide diep onder de indruk van de enorme afmetingen, maar ondanks de grootte geeft het een soort knus gevoel. Het stadion liep pas laat bijna helemaal vol (bijna 84.000 mensen). Op de bovenste ring aan de overzijde is het zo steil, dat het lijkt of de mensen tegen de wand aangeplakt zitten. Wij zaten bijna vooraan op de tweede ring achter het doel. Prima plaatsen.Het was niet de beste wedstrijd van Barcelona, maar af en toe waren er toch prachtige acties te zien. Helaas hebben we geen doelpunten gezien en liep het aan het eind een beetje uit de hand toen Barcelona een penalty kreeg die Messi overigens miste. De scheidsrechter was nogal royaal met gele en rode kaarten (terecht overigens).Ook de stad Barcelona bleek zeker de moeite waard om te bekijken. Ik hoop dat uit het bovenstaande blijkt dat we ontzettend hebben genoten en dat de reis zeer zeker de moeite waard was.Met vriendelijke groet,Henk & Sjaan Bos

Geschreven door: Rick van der Vleuten

Voetbalreis was top. Evenals de wedstrijd natuurlijk maar dat moet je gewoon treffen. Infopakket incl. toebehoren prima geregeld. Grange Holborn geweldig hotel en zeer zeker de moeite (meerprijs) waard ! Bij een volgende trip denk ik zeker aan je !Gr Rick

Geschreven door: Arthur Denessen

We hebben een heerlijk weekend gehad. Prima hotel, leuke stad, lekker weer en natuurlijk op bezoek bij een grootse club. En dan natuurlijk dé derby zelf op zondag. Onvergetelijke sfeer en een krankzinnige uitslag. Al met al een echte aanrader om eens met Voetbal Retour naar Engeland af te reizen ook al was de rondleiding op zaterdag jammer genoeg vol geboekt. Ik ga zeker nog eens boeken, wellicht dan naar Spanje. We'll see.Mvg Arthur Denessen

Geschreven door: Marcel de Visser

Alles is zeer goed bevallen alleen was het jammer dat de bar en restaurant in het hotel gesloten waren. Inzake de routebeschrijving zou ik jullie adviseren om niet meer mensen via bussen, treinen en metro naar het hotel te sturen. Nu waren wij 3 uur onderweg van het vliegveld naar het hotel. Terwijl het met de taxi om een afstand van 11 km ging. Kost misschien iets meer maar kost veel minder tijd en ergernis. Maar dat mocht absoluut de pret niet drukken. Want het was gewoon een fantastisch weekend en een geweldige ervaring.Groeten,Marcel de VisserReactie Voetbal Retour:

V
anuit de luchthaven van Barcelona is het centrum van Barcelona via het nabijgelegen treinstation in ongeveer 20 minuten te bereiken. Vanaf het treinstation Sants, alwaar de trein zal aankomen na aankomst in het centrum van Barcelona, was het hotel met een directe metroverbinding te bereiken, waarna u te voet het hotel kon bereiken. Spijtig te lezen dat het u 3 uur heeft gekost om het hotel te bereiken, dit had normaal gesproken in minder als een uur tijd na aankomst op de luchthaven van Barcelona mogelijk moeten zijn. Uiteindelijk is gebleken dat u deze langere reistijd heeft opgelopen doordat de metro op de dag van aankomst niet tot het metrostation van het hotel reed, waardoor er gebruik gemaakt diende te worden van de bus.

Geschreven door: Ger van de Berg

We hebben een heel plezierige tijd gehad in Londen met goed weer (voor Londense begrippen). Goed hotel ook. Een kort verslag en doe er je voordeel mee:Easyjet vertrok 25 minuten te laat van Schiphol. In Stansted kwamen we 15 minuten te laat aan dus 10 minuten ingelopen. Treinreis en metro verliepen voorspoedig naar het hotel in North Acton. Het lag verder weg van het Stamford Bridge dan we dachten. Een reistijd indicatie van hotel naar Stamford Bridge is aan te raden. Achteraf gezien hadden we beter direct naar het stadion kunnen gaan i.p.v. hotel. Het hotel lag direct aan het metrostation naast een benzinestation die het deels aan het zicht onttrok. Als je het metrostation uitloopt zie je verderop een gebouw staan met de tekst Hotel dus we liepen daar naar toe, maar het bleek niet het juiste hotel te zijn. Dan wordt het even zoeken en dan voel je je wel stom als je merkt dat het hotel naast het metrostation ligt. Een klein plattegrondje zoals bij Stamford Bridge verstrekt zou helpen.We bleken niet bekend te zijn bij de receptie. Ook dat kostte tijd. We werden overigens keurig geholpen en konden onze spullen achterlaten. Bij onze terugkomst was alles geregeld en OK. Terug met de metro om over te stappen op de metrolijn naar Fulham Broadway. Blijkt die metrolijn niet te rijden omdat ze met engineeringswerkzaamheden bezig te zijn! Ons werd verzocht een alternatieve route te kiezen. We zagen een bord dat buslijn 28 ook naar Fulham Broadway ging dus die hebben we genomen. Dat doen we nooit meer! Het schoot gewoon niet op. Smalle straten in Kensington en er was bovendien markt in de straten. Kortom we kwamen te laat bij het stadion. Vervolgens was Under the Bridge loket aan de andere kant van het stadion en lastig te vinden (een diepliggend raam in een blauwe muur; als we het niet hadden gevraagd waren we er zo voorbij gelopen). Vervolgens weer terug naar de andere kant van het stadion waar onze zitplaatsen waren. 35 minuten na aanvang van de wedstrijd en we waren kapot toen we boven waren. Op de trappen hoorden we gejuich en we grapten tegen elkaar dat Van Persie niet kon wachten met scoren. Blijkt het nog zo te zijn ook! Ondanks dat we te laat waren hebben we een leuke en historische wedstrijd gezien waar Arsenal (en daar kwamen we eigenlijk voor, maar we mochten niet juichen want dan werd je door de stewards van de tribune gehaald) met 5 tegen 3 won bij Chelsea thuis en we hebben 6 van de 8 doelpunten gezien. Dat maakte een hoop goed. Verder hebben we een leuke tijd gehad in Londen en de terugreis verliep vlekkeloos en alles op tijd!Met vriendelijke groet, 


Ger van den BergReactie Voetbal Retour:


Spijtig te lezen dat u niet direct bekend was bij het hotel. Naar nu blijkt had het hotel de naam van ons als boeker opgenomen in hun systeem en niet de naam van u als reizigers die in het hotel zouden verblijven, waardoor u niet direct bekend leek te zijn in het hotel. Na uw wedstrijdbezoek waren de medewerkers van de receptie hier ook achter gekomen en was alles opgelost.

Geschreven door: Bart Hendriks

Alles was perfect geregeld ruim een week voor vertrek kreeg ik de vliegtickets en verdere info in mijn mail. Het hotel in (hampton by hilton) lag op 2 min. lopen van het vliegveld. Het is een mooi en goed verzorg hotel en de wedstrijd tickets lagen keurig klaar.Het was een geweldig weekend waar we ook nog ff de tijd hadden om de stad te bezoeken. Ik weet waar ik voortaan mijn voetbal reizen boek!

Geschreven door: Hans Nierop

De reis is meer dan goed bevallen, dat zelfs de boardingpass geregeld wordt, is een hele goede service. Complimenten! Het hotel was goed, en op een goede locatie (centrum op loopafstand en taxi’s in de straat).Een tip voor bezoekers: de beattles tour per taxi (40 pond) i.p.v. de bus tour (15 pond p/p).We gaan jaarlijks in november een wedstrijd in het buitenland bezoeken, dus als je goede tips hebt?Tot volgend jaar.Met vriendelijke groeten,


Hans Nierop

Geschreven door: Ruud Donders

Alles was prima geregeld en georganiseerd. Hotel was goed, vluchten gingen op tijd (moet bekennen dat ik wel even angstig was of we wel tijdig in Camp Nou zouden arriveren, aankomst 17:15 op vliegveld en wedstrijd begon om 20.00 uur), zitplaatsen waren prima. Al met al een super ervaring...Bedankt voor de organisatie en ik zal zeker in de toekomst nog wel een keer gebruik maken van jullie services voor bijvoorbeeld een wedstrijd in engeland.

Geschreven door: Familie Wijnhoven

Bij deze laat ik u weten dat de heren geweldig hebben genoten van het weekendje. alles was perfect de reis het hotel en zeker de wedstrijd. complimenten voor jullie organisatie en ze zullen uiteraard weer een keer met zn alle gaan via voetbalretour. ze zouden niet weten wat er beter kan in de organisatie want het was helemaal top.ga zo door. bedankt namens iedereengroetjes en tot horens fam wijnhoven

Geschreven door: Ed, Sven en Winifred Schreuders

Wij hebben het ontzettend naar onze zin gehad en alles was perfect geregeld! We vonden het heel goed voorbereid. Zo ook, dat je al aan gaf wat te doen als iets niet zou verlopen zoals jij geregeld had. En alle extra informatie over Barcelona e.d. was ook heel welkom. Heel prettig allemaal.
Misschien is het je wel bekend, maar je kan van het vliegveld naar de Plaza de Catalunya/centrum behalve met de trein ook met de bus gaan voor ongeveer € 5,50. De rit duurt ongeveer een half uur.* De wedstrijd, daar had jij weinig invloed op, was echt super! Barca won met 4-0 met een doelpunt van Messi, dus beter kon niet. Wat een sfeer en spektakel!


* De vlucht met Vueling verliep goed. Daar hadden we nog nooit mee gevlogen, maar ze hebben een goede service. Je moet wel rekening houden met een krappe beenruimte, krapper dan bijv. bij Transavia.


* Het hotel Century Park was erg goed. Vriendelijk personeel en heel hulpvaardig; het is er schoon; en het ontbijt is lekker en uitgebreid. De matrassen mochten iets beter zijn. Dit hebben we ook aangegeven op het enqueteformulier, dat we daar hebben ingevuld op hun verzoek. Het hotel ligt lekker centraal. Kortom, we waren heel tevreden.Conclusie is, dat we zeer zeker weer contact met je opnemen als we besluiten om nog eens naar een wedstrijd van bijv. Barca te willen gaan. Ook zullen we zeer zeker - en dat hebben we trouwens al gedaan - jou aanbevelen aan vrienden en kennissen om bij jou een voetbalreis te boeken. De contacten tijdens de voorbereidingen en na de reis ervaren we als zeer positief.We bedanken je hartelijk voor alle goede zorgen, die zeker hebben bijgedragen tot een heerlijk voetbaluitstapje voor ons en onze zoon Sven.Met vriendelijke groet,


Ed en Winifred Schreuder

Geschreven door: Dennis Boerboom

Het was een fantastische reis. de wedstrijd is prima bevallen echt een belevenis en top om mee te maken. Heb eigelijk geen klachten ergens over, hotel was prima zag er netjes uit ontbijt was goed kamer was prima. Alle bij behorende informatie was voldoende vooral de kaart van de metrolijnen waren ideaal omdat bij te hebben. Misschien nog een puntje van bezienswaardigheden: het hoogste punt van barcelona bezoeken is echt de moeite waard!Verder wil ik u bedanken voor de service, informatie en de reis, het was allemaal top geregeld.


In de toekomst zullen wij dit vaker doen omdat het deze keer prima is bevallen.Met vriendelijke groetDennis boerboom

Geschreven door: Paul Baan

Hieronder een lijstje met goede en mogelijke aandachtspunten.1. De kaartjes waren top, we hadden een superplek in het stadion. Helemaal vooraan op de tweede ring, boven het vak van de uitsupporters. Geweldig!


2. De reisbescheiden en de adviezen daarin waren ook heel prettig en nuttig. Goed voorbereid.


Wat handiger zou kunnen:Het hotel lag aan de andere kant van Londen dan het stadion. Toen we eerst de vluchttijden zagen, leek het allemaal makkelijk te doen. Maar daar hebben we ons in verkeken. Uiteindelijk waren we wel op tijd bij de wedstrijd, maar tijd om te lunchen hebben we niet echt gehad. Bovendien bleek bij aankomst in het hotel dat we pas na 2 uur op de kamer konden. Omdat de wedstrijd om 3 uur begon en we dus nog een keer de hele stad doormoesten, hebben we ons in de lobby omgekleed en onze tassen afgegeven.Dus tips:


- Houd rekening met de afstand tussen stadion en hotel


- Houd rekening met de inchecktijden van het hotelVerder was het hotel best een beetje afgelegen, en de enige metrolijn ernaartoe lag er net dat weekeinde uit vanwege gepland onderhoud. Dat was wellicht wel te achterhalen geweest. Nu moesten we met bussen, dat kostte natuurlijk alleen maar meer tijd.Maar begrijp me goed, bottom line kijken we terug op een erg geslaagde trip naar Londen. We hadden bovendien extra mazzel met de viering van 125 jaar Arsenal, dus er was ook nog een ceremonie voorafgaand aan de wedstrijd met wat oude helden. Ook dat was leuk.Met vriendelijke groet,Paul Baan

Geschreven door: Dirk Hendriks

De reis naar Londen is ons erg goed bevallen. De vlucht ging zonder problemen. Het centrum van Londen was goed en snel te bereiken met the Stansted express. Toen we op Liverpool street aankwamen hebben we meteen ov-kaartjes gekocht voor de zaterdag en de zondag. Dankzij de goede informatie over de ligging van het hotel, hadden we geen moeite om het hotel te vinden. In het hotel hadden we 2 aparte kamers. De kamers zagen er netjes en verzorgd uit. Het ontbijt op de zondag was goed verzorgd en smaakte ook erg goed.Verder vonden we de wedstrijd erg mooi. Het zoeken van de plaatsen en het binnenkomen met de passen ging ook zonder problemen. De stewards op de tribune waren allemaal erg vriendelijk. We konden vanaf onze zitplaats het veld goed zien. Ook al zaten we in de bovenste ring, toch konden we de gezichten en de rugnummers van de spelers goed zien. Een leuke bijkomstigheid van de wedstrijd was dat Arsenal het 125 jarig bestaan vierde. Er speelde in het stadion een militair orkest en er werden voor de wedstrijd enkele oud gediende voetballers in het zonnetje gezet, zoals Thierry Henry. De conclusie van deze reis is dat het een geslaagde en soepel verlopen reis was. En we willen jou ook bedanken voor de goede voorbereiding van deze reis.De groeten van Dirk Hendriks en Jan Hendriks

Geschreven door: Fred Winkel

Wij hebben genoten in Schotland, the Old Firm bezoeken kan ik elke voetballiefhebber aanbevelen, fantastisch om mee te maken. Het hotel was ook goed, de verzorging was prima, en de mensen zijn zeer gastvrij en altijd bereid om te helpen en of te adviseren.Ook de informatie die wij van jullie hebben gekregen, was goed en duidelijk, en heeft ons goed geholpen om het verblijf in Glasgow aangenaam te maken. Al met al een tevreden klant dus en complimenten voor jullie, daarvoor onze hartelijke dank.Happy new year, met vriendelijke groet,Fred Winkel


Geschreven door: Edwin Aarts en Richard Faes

Wij zijn net terug van een voetbalreis die we bij jou hebben geboekt. Het betrof hier de wedstrijd Manchester City FC - Liverpool FC op 3 januari. Oorspronkelijk was deze wedstrijd gepland op 2 januari. Door deze re-scheduling hebben wij vanuit Nederland ook nog tickets aangeschaft via E-ticketing voor de wedstrijd Sheffield Wednesday - Tranmere Rovers (2-1) in het welbekende en zeer sfeervolle Hillsborough Stadium. In principe staat dit alles los van de oorspronkelijke reis echter vind ik het wel de moeite waard om te vermelden.Ons vertrek was op 1 januari 16.40 uur vanaf Schiphol. Niet meer inchecken is trouwens een groot voordeel. De vlucht verliep erg prettig. Vanaf Manchester Airport de trein genomen naar Manchester Picadilly Station (€ 7,20 voor 2 personen) Hier waren we rond 19.00 uur Engelse tijd. Hotel was op loopafstand (+/- 10 min.) Vriendelijk ontvangen door hotelpersoneel. Kamer was goed en het Engelse ontbijt behoeft geen uitleg want daar is niets mis mee. Jammerlijk waren er op 1 januari geen pubs open.Maandagochtend trein genomen naar Sheffield (€ 35,- retour voor 2 personen). Vlakbij Hillsborough in a pub gezeten met een heleboel Wednesday supporters bestaande uit alle lagen van de bevolking en zelfs complete families. Hierna de shop bezocht. (tis daar een gekkenhuis). Vervolgens de wedstrijd gezien. Sfeervol stadion trouwens. Lekker oud en het ligt echt tegen achtertuinen aan van rijtjeshuizen.Op dinsdagochtend te voet naar Etihad Stadion gelopen. De selectie was aan het trainen in het naast het stadion gelegen atletiekstadion. We hebben Nigel de Jong nog de hand geschud en even een foto genomen. Om half twee een stadiontour gehad. Helaas geen kleedkamers gezien want dat is niet mogelijk op wedstrijddagen. (wellicht is het handig dit tijdig door te geven aan klanten). Voor de wedstrijd ook nog in de shop geweest. (tis daar ook een gekkenhuis). Wedstrijd zelf hebben we aanschouwd vanaf prima plaatsen. Sfeer was ietwat tegenvallend (wellicht zijn ze daar ook al een beetje verwend). Het enige minpunt was dat we zelf een programmablad hebben moeten kopen. (dit zou inbegrepen zijn) Maar dit is eigenlijk niet noemenswaardig en ook zeker geen klacht. 's Avonds nog mensen gesproken uit Nederland die dezelfde wedstrijd hadden bezocht maar via een andere aanbieder. We hebben hen geadviseerd eens een bezoek te brengen aan jouw website.Op Woensdag hebben we nog een stadiontour gedaan door Old Trafford. Ontzettend mooie shop hebben ze daar. Jammer dat de vlucht terug pas om 18.55 uur engelse tijd was. Hierdoor ben je laat thuis.Conclusie: alles was perfect geregeld. Geen klachten. Zeker voor herhaling vatbaar. Wij zijn geneigd om in de toekomst wederom van jouw diensten gebruik te maken.Met vriendelijke groet,Edwin Aarts

Geschreven door: Sjanie Viveen

Fantastisch!!!!! dat is het woord dat hoort bij het afgelopen weekend.Alles was super geregeld en we hebben genoten, het is voor ons een hele mooi herinnering geworden!! We zullen in de toekomst (zeker nog dit jaar) weer een voetbalreis bij u boeken.Er kan ook vermeld worden dat er een shuttle bus service van het Premier Inn hotel naar het stadion rijdt op de wedstrijd dag elke 10 minuten voor slechts 2 euro per persoon!!!De rondleiding was ook geweldig, de kaartje lagen keurig klaar bij de balie en het hotel is modern, schoon en van alle gemakken voorzien.Voetbal retour, Bedankt!!!Met groeten, 


Sjanie Viveen

Geschreven door: Ron Vromen

Je vroeg om even te laten weten hoe de reis bevallen is. Nou daar gaat ie dan:Hotel: 8


Uitstekende accomodatie!


Het hotel ligt anders dan het google maps kaartje laat zien direct NAAST de bushalte bij de airport. 
Je steekt dus vanuit de aankomsthal direct de busstraat over en neemt de lift naar de 5e verdieping.
 Attentie: Bus 500 brengt je snel naar het centrum terwijl alle andere lijnen daar twee keer zo lang over doen. Anders dan de informatie aangaf ligt het railway station meer dan een half uur lopen van het hotel. Niet doen dus want lijn 500 brengt je zo in het centrum.Stadion: 4


Plaatsen aan lange zijde hadden we bij de dure upgrade niet moeten doen. 
Het zicht zou aan de korte zijde beter zijn geweest behalve als je bovenin zou komen te zitten.
 Detail: de houten stoeltjes waren 300 jaar oud en liepen schuin af. Je kon er dus nauwelijks op zitten. Vrijwel alle andere stoelen waren normale stoelen.Vlucht: 6


Heenreis geen probleem, terugreis opnieuw handbagage in het ruim op basis van pure willekeur. Wat een maatschappij. Overigens viel de vertraging uiteindelijk wel mee.Nou, succes ermee!Groetjes, 


Rob Vromen

Geschreven door: Lars ten Broek

Gisteravond zijn mijn vader en ik terug gekomen van een unieke voettrip naar Liverpool. Wat een belevenis. We hebben enorm genoten van de sfeer, entourage, (de wedstrijd was minder maar dat mocht de pret niet drukken), het Beatles- en Elvis Museum en de rondleiding door Anfield Road. Het was een onvergetelijke belevenis. Helaas moet ik 1 minpunt(tje) kenbaar maken. Op Booking.com staat dat we boeking heben bij het Holday Inn Express hotel. Echter een pagina verder staat het driesterren Hampton by Hilton - John Lennon Airport Hotel. Door de verwarring zijn wij vanaf de luchthaven eerst naar het Hampton bij Hilton gereden. Het duurde voor ons doen al wat lang aangezien er op de toelichting stond dat het van de luchthaven naar het hotel maar 5 min rijden was met de taxi. Aangekomen bij het Hampton by Hilton werd mijn vermoeden al bevestigd bij de receptie. Hier kwam naar voren dat we naar het Holiday in Express Hotel moesten en niet op de reserveringslijst voor kwamen van het Hampton bij Hilton. Al met al heeft de taxi van het John Lennon Airport naar het Hampton bij Hilton mij 16 pond gekost om vervolgens weer de taxi naar het Holiday In Express te pakken en dit koste weer 13.90 pond.Over de verdere reis en trip niets dan lof! Ik zou het wel chique vinden als ik te veel betaalde bedrag van de taxi van je overgemaakt krijg.Hartelijk dank en graag tot ziens.met vriendelijke groet,L. ten Broek

Reactie Voetbal Retour:Op de hotelvoucher van de klant stond inderdaad weergegeven dat de klant zou verblijven in het Holiday Inn Express - John Lennon Airport Hotel, terwijl in de reistoelichting het Hampton by Hilton - John Lennon Airport Hotel was opgenomen. De hotelnaam op de hotelvoucher was de correcte. Dit heeft voor enige verwarring gezorgd, waardoor we de door de klant gemaakte taxikosten als korting op een volgende voetbalreis hebben aangeboden.

Geschreven door: Marco Janssen

De reis was goed geregeld; kaarten en info waren op tijd binnen , tickets waren op tijd in het hotel, hotel was sober maar netjes en goed verzorgd, plek in het stadion was redelijk ( erg hoog ). 
Als kritiek zou ik je willen adviseren om een iets uitgebreidere beschrijving geven om van het openbaar vervoer bij het hotel te komen. Natuurlijk is het gelukt maar het koste wel een half uurtje zoeken en rondvragen. Heel goed was de rest vn de beschrijving en de info.Buiten je invloedsfeer maar de beenruimte bij Vueling ( terugvlucht ) was echt allerbelabberst Ik had het geluk dat ik met ijn zoontje reisde en daarom wat ruimte van hem kon nemen, maar het liet niet over.De reis was uitstekend bevallen !Met een vriendelijke groetMarco Janssen

Geschreven door: Kees Schreur

Het was een super leuk weekend. Wij hadden een goede vlucht gehad en het hotel was prima. De wedstrijd was natuurlijk het absolute hoogtepunt van het weekend. Onze plaatsen in het stadion waren erg goed. Helaas hebben wij geen foto's gemaakt.Als u nog een keer een leuke wedstrijd(het liefst Barcelona) dan horen wij dat graag.Met vriendelijke groet,


Kees en Rafael Schreur

Geschreven door: Suriya Saokomud

Onze reis was echt top!Toen wij aan kwamen in Barcelona airport hebben wij een Aerobus naar Catalunya gepakt (kaartje 5,30 euro) Bij Catalunya metrostation hebben wij een 3 dagen metro kaartjes gekocht voor 18,50 euro. Vanuit Catalunya hebben wij een metro naar Clot gepakt. Wij gingen bij verkeerde uitgang eruit dus was wel even zoeken naar hotel. Wij moesten uitgang van L2 hebben in plaats van uitgang van L1.Na 150 meters lopen kwamen bij Acta Ink 606 hotel. Moet ik wel zeggen dat heel erg netjes en schoon hotel is en heel vriendelijke personeel. Wij hebben gelijk een plattegrond en metroplattegrond van Barcelona van hun gekregen. Kamer ziet ook erg netjes uit en wordt dagelijks schoon gemaakt.Daarna zijn hebben wij een metro naar stad gepakt en veel rond gelopen. Wij hebben echt veel gezien en veel gelopen in Barcelona. Via metro zijn wij naar Camp nou gegaan daar was ook alles goed geregeld. Sfeer was echt gaaf! wij willen zeker nog een keer mee maken. Alleen het eten bij Camp nou dat viel wel tegen. Wij gingen 5 minuten voor tijd weg, wij moesten de metro halen want na 12 uur rijden er geen metro meer op zondag nacht.Maandag nadat wij hebben uitgecheckt hebben wij een metro gepakt naar Catalunya en vanuit Catalunya een Aerobus naar Barcelona airport.Ik vind dat Voetbal Retour heel erg goed heeft geregeld met kaartjes ook met hotel. Als wij weer zoiets gaan doen dan zullen wij zeker weer bij voetbal Retour gaan boeken.Met vriendelijke groeten,Suriya Saokomud

Geschreven door: Gerard Janssen

Wij zijn op 15 januari naar deze wedstrijd geweest, alles was prima voor elkaar. Accomodatie prima in orde. De informatie was uitstekend, veel profijt gehad van onze trampas. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Hartelijk bedankt.

Geschreven door: Edith Rutten

Onze reis in januari is ons heel goed bevallen! Alles was goed geregeld, bedankt hier voor. Ik zal aan de hand van de vragen hier beneden u een zo'n goed mogelijke feedback geven.- Het hotel was goed in orde! Goede service en heerlijk ontbijt 's ochtends. Goed verzorgde kamers ook. Lift was kapot, maar dat kwam alleen maar goed uit. Goed voor de conditie!


- Beschrijving van vliegveld naar hotel was ook goed. Op het vliegveld was het even zoeken naar het treinstation, maar het is ons gelukt.


- De kaartjes van de wedstrijd konden we inderdaad netjes afhalen bij de balie van het hotel, zoals jullie al zeiden. De verbinding van metro naar stadion was prima. De ligging van het hotel was sowieso goed. We konden met de metro verbinding die het dichst bij het hotel lag overal vrij snel komen. We hebben de meeste en bekendste bezienswaardigheden van Barcelona kunnen bezoeken.


- Ik heb jullie bijlage van de bezienswaardigheden en dergelijke niet heel goed doorgelezen, maar misschien is het een idee om wat leuke gezellige en betaalbare tapasbarretjes te vermelden en welke metroverbindingen daar voor genomen moeten worden. Per ongeluk kwamen we terecht in de wijk El Borne, heel gezellig!! Vlak bij de Ramblas. Diverse tapasbarretjes, coctailbarretjes en winkeltjes. Mooie grote kerk ook. En 's avonds kwam ook nog een optocht langs met allemaal reuzen, acrobaten, muzikanten. Erg leuk!Kortom, de reis was geweldig. De voetbalwedstrijd was natuurlijk de grootste en leukste ervaring (ze wonnen!), maar alles eromheen was ook perfect. Hadden we nog maar een dagje langer kunnen blijven! :)Bedankt voor de goede service en de onvergetelijke dagen.


Edith Rutten en Ricky Ritzen

Geschreven door: Lalita Nandpersad

Wij hebben een hele goede reis gehad en de voetbalwedstrijd ging ook heel goed. Het was perfect geregeld en het hotel was prima.Wij zaten tijdens de voetbal wedstrijd wel hoog, we konden de wedstrijd verder wel goed volgen en het overzicht hadden we zeker. Maar als u wilt weten wat er beter kon, dan zou ik graag iets dichter bij gezeten hebben, maar nogmaals dat moet u totaal niet negatief zien.Wij gaan zeker op de site kijken om weer zo'n reis te kunnen doen. Mijn zoon was echt helemaal blij..groeten,


Lalita

Geschreven door: Dick van Harskamp

Wij zijn net terug van de 3 daagse voetbaltrip uit barcelona, en hebben een heerlijke wedstrijd meegemaakt. Ook de verzorging er om heen zoals hotel informatie en dergelijke was tot in de puntjes verzorgd. ook de stad met zijn bruisende nachtleven is een aanrader.

Kortom voetbal retour ga zo door, je krijgt van mij een 9.Met vriendelijke groet


Dick met zijn schoonzoons

Geschreven door: Leo van Kampen

We hebben een uitstekende reis gehad. Alles uitstekend verzorgd en begeleid door de Voetbalretour organisatie. Het hotel was prima, goede ligging, vriendelijke bediening. Voor de lokatie in het stadion had ik persoonlijk voor een ring lager gekozen. Ik denk dat de meeste mensen zo'n reis niet zo vaak maken en best bereid zijn meer te betalen voor een betere plek. De informatie over de stad zou misschien iets spannender kunnen zijn dan het aangeven van de highlights die iedereen toch wel weet te vinden. Wat mij betreft kleine aandachtspunten die het overwegen waard zijn. We hebben erg genoten.gr Leo van Kampen

Geschreven door: Marc Giesen

Alles was goed geregeld. In het hotel kregen we in eerste instantie een kleine kamer met een 2 persoonsbed, maar nadat we de email die jij naar hun had gestuurd lieten zien werd het netjes opgelost en kregen we een andere kamer. Kaartjes lagen netjes op tijd klaar.Vooral de wedstrijd was zeer gaaf om mee te maken. En met 4-2 gewonnen dus dat was sowieso mooi :).Gr Marc

Geschreven door: Gerda Evers

Allereerst wil ik u mijn excuses aanbieden voor mijn late reactie betreffende onze voetbalreis naar Barcelona 15 januari j.l. Mijn nicht heeft deze reis voor mij geboekt, omdat ik mijn man wilde verrassen voor zijn 40 e verjaardag......dat is zeker gelukt !!!Het was een prachtige goed verzorgde reis, goede vlucht gehad, prima hotel op loopafstand van de Ramblas. Het weer werkte ook mee en we hebben ontzettend genoten van de voetbalwedstrijd FC Barcelona - Real Betis. De kaartjes lagen zoals afgesproken op zaterdagmiddag in het hotel, keurig verzorgd dus.Hartelijk dank voor het verzorgen van deze reis.Met vriendelijke groet,Gerda Evers

Geschreven door: Jasmijn Kosters en Tiko van Wijk

Hierbij onze reiservaringen, informatie die bij de tickets zaten, waren zeer duidelijk. Wij vonden het sowieso fijn dat we al waren ingecheckt, scheelt veel tijd! Van vliegveld naar het hotel was goed te doen. Personeel in het hotel was goed, vriendelijk en konden alles vragen. Ontbijt was perfect, werd goed aangevuld en variatie. Rondleiding Camp Nou was echt super, prijs is alleen € 22,- i.p.v. € 19,-. Wedstrijd was helemaal geweldig! Konden het goed zien, ook al zaten we derde ring. Vonden alleen de afstand van het hotel naar het hartje centrum erg ver, viel ons tegen. Voor de rest geen opmerkingen! Wij hebben een super weekend gehad!

Geschreven door: Brian Kooij

Middels deze e-mail wil ik u laten weten hoe wij onze reis en voetbalwedstrijd hebben beleefd.Na jaren van er alleen maar over te praten dat we eens een keer naar een buitenlandse voetbalwedstrijd moesten gaan, besloten we om dat dan ook echt te gaan doen. Via internet kwamen we bij jullie site terecht,via telefonisch contact eerst gevraagd of de aangeboden reis nog beschikbaar was, dat was nog niet helemaal zeker maar de persoon die ik gesproken had ging er meteen achter aan en binnen nog geen uur werd ik terug gebeld met de reactie dat het geregeld zou kunnen worden.Daarna een account aangemaakt en geld overgemaakt (een klein beetje wantrouwig omdat ik geen reacties over voetbalretour op internet kon terugvinden) toen ik eenmaal de email met reispapieren en later de voetbalpasjes kreeg toegestuurd was het meeste wantrouwen wel weg, want tsja zo n plastic pasje is leuk maar kom je daar ook echt een stadion mee binnen ? Ik kan u vertellen dat is gelukt , na een lange vroege ochtend van reizen met de trein , vliegtuig en taxi waren we in het hotel aangekomen (mooi hotel en dichtbij het centrum, alleen de bedden hadden hun beste tijd gehad) s middags een biertje gedronken in de lokale pubs en een beetje gewandeld door liverpool , een hapje gegeten om vervolgens een taxi naar het stadion te nemen , daar aangekomen nog een laatste biertje voordat we daadwerkelijk het stadion in gingen. Plaatsje opgezocht (vlakbij het veld, goed zicht) en wachten op de aftrap, nadat we you ll never walk alone hadden gezongen.Een prachtige wedstrijd met een geweldige sfeer meegemaakt (ik denk dat je dat alleen in engeland zal meemaken) na de wedstrijd waren we eigenlijk wel uitgeteld (mede door het vroege opstaan en het reizen) en zijn terug naar het hotel gegaan bedtijd, redelijk geslapen goed ontbeten en de volgende dag hadden we ons vermaakt met een pilsje en een wandeling door liverpool om vervolgens de oversteek naar holland te maken (met een prachtige ervaring rijker).Kortom we hebben ervan genoten, ik hoop dat ik u een klein beetje heb kunnen vertellen hoe we het hebben beleefd, overigens mijn complimenten voor voetbalretour, prima geregeld.

Geschreven door: Louis en Ella Schilder

Vanaf deze plaats wil mijn vrouw en mijn persoon Louis Schilder, jullie bedanken voor de goed verzorgde reis. Het liep vlekkeloos en met de gekochte metro kaart was het reizen naar het hotel en het stads centrum een eitje. voor de goede orde om alles goed te zien en te weten waar je moet zijn is het erg kort. Maar we hebben er van genoten.Ook het hotel was prima, goed ontbijt en prima service. Alleen de informatie voor de aanvang van de wedstrijd was wel lekker geweest, we mochten pas een uur voor de wedstrijd naar binnen. maar het hotel lag op prima afstand van het stadion. als we weer zouden gaan naar madrid is het hotel aan te bevelen.Als nog bedankt en wij hopen nog meerder keren van jullie reizen gebruik te maken.M.V. groeten Louis en Ella Schilder

Geschreven door: Ivan Tesselaar

De voetbaltrip is uitstekend gegaan. Onze heenvlucht had nogal vertraging en het was bitterkoud tijdens de wedstrijd, maar dat is allemaal natuurlijk overmacht. Voor een (eventuele) volgende keer zullen we iets later in het jaar gaan denk ik.Enkele details die beter zouden kunnen:


- Iets betere openbaar vervoer beschrijving (ging prima, maar was soms even twijfelen en zoeken)


- Wellicht een snelle tip wat een leuke kroeg of uitgaangsgelegenheid om en nabij het hotel is


- Boarding gate close time was half uur van tevoren, waar wij de verwachting hadden dat de gate dan net open zou gaan. We waren ruim op tijd op het vliegveld, maar bijna te laat bij de gate


- Stoelen in het stadion bij elkaar (of zo veel mogelijk) zou ook leuk(er) zijnAl met al voor ons een prachtig uitje, en de organisatie was prima zo.


Hartelijk dank, en wellicht tot een volgende keer.Gr. Ivan

Reactie Voetbal Retour:


Zitplaatsen in het stadion worden minimaal per 2 en 3 deelnemers naast elkaar gegarandeerd. Deze klant ging met 11 personen op voetbalreis naar deze wedstrijd, waardoor het helaas niet mogelijk was om alle 11 deelnemers naast elkaar in het stadion te laten plaatsnemen. Uiteraard garanderen wij dat niemand alleen in het stadion zal komen te zitten en dat de zitplaatsen bij grotere deelnemersaantallen zoveel mogelijk in hetzelfde tribunevak zijn gesitueerd.

Geschreven door: Familie Dominicus

Het was een geweldige reis, goed uitgelegd in de reis omschrijving dus we konden ook ons hotel makkelijk vinden. Bij het vliegveld werden we ook al heel netjes geholpen, het hotel zag er van buiten een beetje achterstallig uit maar binnen was het netjes en hele vriendelijke mensen die altijd wel in waren voor een praatje en wat extra uitleg over de stad en voetbalclubs.De kaarten waren wel echt het hoogte punt!! ik heb er 2 fotos bij gedaan om te laten zien hoe we zaten. dichterbij en mooier konden we niet zitten.Het was wederom een onvergetelijke reis!


Hartelijk bedankt!Familie Dominicus

Geschreven door: Gregor Sluizeman

De REISDe voetbalreis was lang gelet de vertraging van 1,5 uur bij het vertrek van Schiphol. Ook bij terugvlucht een vertraging van zeker 45 minuten, waarbij de wijze van controle van de bagage een verrassing, want iedereen die vertrekt moet hier langs. En hoewel er wel 15 controle punten waren stond er toch een enorme lange rij alla de toegang van de attracties op de Efteling. Daar we door de stadiontour en museum pas om 18.00 uur vertrokken met de trein naar het vliegveld kwam door de wijze van deze controle alles even onder druk. Maar de hulp van de staff daar zijn we keurig met voorrang geholpen en hoewel we renden naar de gate bleek er (gelukkig voor ons) dus vertraging te zijn.HotelDoor de vertraging hebben we gekozen voor een taxi vanaf het vliegveld en dat kostte 25,-pond, maar wat zijn het prettige taxi's zeker voor het in- en uitstappen! Het hotel was gereserveerd en na het overhandigen van de voucher kregen we een prima kamer met alle faciliteiten in een mooi stijlvol oud gebouw met dito goede sfeer. We zijn niet van het engels ontbijt, maar er was voldoende ander aanbod. Het moet echt gezegd worden, want het personeel en de service waren echt prima! Het hotel ligt dicht bij de Metrolink (st.Peters Road) van waar je naar Old Trafford kunt vertrekken. Ook daar voldoende vriendelijk personeel en kaartjesverkopers om zo ondanks de drukte je snel een kaartje kunt kopen (retour kost 3,-- pond per persoon), want normaliter moet je het kaartje uit een automaat halen.Tip

Bij het inchecken gebruikt men daar de toegangskaart voor de kamer ook als betalingskaart voor de bar en restaurant van het hotel. Je kunt deze met je betaalpas door hun laten opladen en wat je niet gebruikt krijg je bij het uitchecken terug. Onze bankpas werkte niet, maar je kunt ook gewoon betalen in de bar en restaurant. We hebben alleen de avond na de wedstrijd van een diner genoten in het hotel en ik moet zeggen dat was erg goed eten met een uitstekende service!! Reden waarom we daar gingen eten was dat we na de wedstrijd de stad zijn ingegaan naar een pub, maar na een aantal biertjes bleek dat je maar tot 17.30 uur daar kon eten en de rest van de stad had niet echt restaurants. Wel erg veel chinees, japans andere exoten en heel veel fastfood.Stadion en museumtour

Deze zijn beide echt een aanrader! Een prima gids (die ook in de rust thee schenkt bij het team) en het is na een wedstrijd ook erg leuk om dan te zien waar de topvoetballers verblijven voor en na de wedstrijd en alle ruimten waar je normaal niet mag komen. Alleen het heilige der heiligen het voetbalgras mocht je niet eens aanraken laat staan er even opstaan! Enige tijdstip dat we nog konden toen ik belde voor het reserveren was om 15.50 uur en het is niet gelukt om dat te vervroegen, maar we wilden het toch meemaken. Dus een tip voor mensen die voor het eerst naar Manchester gaan is het erg belangrijk dat ze direct ( dus niet een dag later zoals ik) boeken bij ontvangst van jouw bericht met documenten, want het zit inderdaad erg snel volgepland. Of misschien beter is het dat ze het direct via jouw kunnen laten inplannen en je het reserveringsnummer al kunt geven.WedstrijdMaar goed dat hoort niet echt bij de voetbalwedstrijd waarvoor we eigenlijk gingen, want dat was allemaal prima geregeld! De kaarten lagen klaar in het hotel met voucher voor programmaboekje voor de wedstrijd. Het hotel ligt dicht bij de Metrolink (st.Peters Road) van waar je naar Old Trafford kunt vertrekken. Ook daar voldoende vriendelijk personeel en kaartjesverkopers om zo ondanks de drukte je snel een kaartje kunt kopen ( retour kost 3,-- pond per persoon), want normaliter moet je het kaartje uit een automaat halen. Vanaf station Old Trafford naar Manchester United voetbalstadion is ruim 1 kilometer lopen, maar met zoveel mensen is dat geen bezwaar! prima sfeer!! Ook de toegang naar binnen was snel en op de juiste plek waar je dacht '"oke waar nu heen" stond iemand die je de juiste richting (vak en zitplaats) wees. De zitplaatsen waren goed en je zit lekker krap tegen elkaar aan, maar iedereen schiet toch veel omhoog zodra er alleen een kans op een goal lijkt te komen. Verder weet ik niet of het mogelijk is om een plaats aan te geven op de lange zijde van het stadion bij de reservering.De wedstrijd zelf was nou niet echt om naar huis te schrijven, maar de liederen uit het Liverpoolvak (2.000 man) en de rest van het stadion maakte het helemaal duidelijk waarom je echt naar deze wedstrijden heen moet!! Uiteindelijk toch winst voor Manchester United en dat gaf dus ook een uitzinnige sfeer buiten het stadion en het weer in de Metrolink stappen is ook typisch engels goed geregeld. Goed hekwerk en gefaseerd mensen op het perron laten voor instappen. Het ging erg snel en efficiënt. Geen enkel rel of wat dan ook.Kortom, het is uitstekend geregeld en het is een hele last minder voor het bezoeken van een voetbalwedstrijd in het buitenland! Foto's heb ik en tref je hierbij aan.

Geschreven door: Sander van Bergen

Hele leuke dag gehad in Dortmund. Ik was dit keer met mn pa nadat ik voorheen al vaker met vrienden geweest ben. Het betrof hier een bedrijfsuitje van de zaak waar vaderlief werkzaam is. De wedstrijd stond om 15:30 uur gepland dus we zijn 's morgens al uit Arnhem vertrokken om nog een beetje bijtijds in Dortmund aan te komen. Bij aankomst meteen een paar pilsjes gescoord en uiteraard ook een verse bratwurst naar binnen gewerkt. De kou was extreem (-12) maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Eenmaal in het stadion kijk je je ogen uit, wat een volk kan er in dat hok! niet normaal! We hadden uitzicht op de beruchte "gelbe wand" en dat hebben we geweten. Mooi was het om te zien hoe er 26000 man losgaat. de wedstrijd zelf was eigelijk niet om aan te zien, zowel BVB als Leverkusen hadden duidelijk last van de kou want de bal normaal toespelen over 5 meter was af en toe teveel gevraagd. Al met al kon me dat weinig schelen, het is toch elke keer weer een belevenis om daar te zijn. De organisatie krijgt weer alle credist want wederom was alles tip top in orde. De stiptheid van Voetbalretour bevalt me uitstekend en ook de service en vriendelijkheid van de medewerkers is prima. Volgende keer naar de Premier league en dan zeker weer via voetbalretour!

Geschreven door: Piet van de Veer

De wedstrijd was natuurlijk geweldig zoiets maak je niet vaak mee en dit was voor ons de eerste keer dat we Barcelona live hebben mogen zien. De reis verliep zeervoorspoedig op het vliegveld gerona konden we gelijk in de bus naar barcelona .Het hotel was uitstekend goede service en vriendelijke bediening de kamers waren goed schoon. We zijn uiteraad ook zeer tevreden over uw service. Mochten we in de toekomst nog een voetbalreis maken dan zullen we zeerzeker van uw diensten gebruik maken.Nogmaals vriendelijk bedankt en misschien tot een volgend keer.Met vriendelijke groet,P van der Veer
 en W van der Veer

Geschreven door: Michel Verstijnen

We waren met 47 man vanuit de voetbalclub naar deze wedstrijd geweest. Bij deze wil ik je hartstikke bedanken voor de super mooie zaterdag die we dankzij jullie hebben gehad! Alles was op en top geregeld en ik zou geen verbeterpunt kunnen opnoemen. Ook de chauffeur voelde het prima aan wat voor gezelschap we waren en gooide er op zijn tijd wat mooie zinnen doorheen.Uiteindelijk mooi op tijd in Dortmund aangekomen zodat we daar nog even de tijd hadden om de fanshop te bezoeken en nog wat te drinken. Verder leuke wedstrijd gezien en de bus reed weer mooi op tijd richting de voetbalclub. Echt een super leuke dag gehad en volgend seizoen gaat de trip naar Schalke 04.Hartstikke bedankt namens ons allemaal..Groeten Michiel

Geschreven door: Nick Warner

Vanaf deze plek hartelijk dank voor alles.
 Perfect georganiseerd !!!
 Dit gaan we zeker nog een keer doen.

Geschreven door: Ugo Smetsers

Super weekend barcalona-Valencia, we zijn veel mensen tegen gekomen met verhalen tijdens het verblijf. 


- Niet aanwezig van voetbal kaarten in het hotel.


- Geen info over de aanvang van de wedstrijd.


- Groepje mensen die wel in 1 vak zaten maar niet op 1 rij, over het gehele vak verspreid dus.We hebben die mensen ook het advies gegeven om maar eens te gaan kijken bij Voetbal Retour want dat hadden zij niet gedaan. De informatie die jullie meegeven is ook super en kloppend. Gebruik van de Barca tour was ook super. Dus geen goed, matig of slecht maar superrrrrrrrrrrrrrrr……………..We waren zondag rond 17:00 uur thuis dus gelijk carnaval kleren aan en de kroeg in tot dinsdag.We zijn zeer tevreden met jullie geleverde diensten.Met vriendelijke groet,Fam. Smetsers

Geschreven door: Henk Kuperij

Ik kan terugkijken op een fantastisch weekend. De organisatie van de reis was prima geregeld. De toegezonden informatie was duidelijk. De heenvlucht vanaf Amsterdam met Easyjet verliep soepel. Eenmaal op het vliegveld in Barcelona aangekomen zijn we direct in de pendelbus gestapt. Deze heeft ons naar het centrum van de stad gebracht. Daar hebben we 4-dagen metrokaarten gekocht, waarmee we de hele stad zijn doorgereisd. Een dag voor de wedstrijd hebben we onze wedstrijdtickets bij het stadion opgehaald. Daarvoor hebben we wel ongeveer een uur voor in de rij moeten staan. Als je dan in zo’n wachtrij staat merk je pas hoeveel verschillende nationaliteiten daar rondlopen. Eén opmerking moet ik nog wel even kwijt. De metro stopt zondagsavonds om klokslag 12 uur. Bij een wedstrijd die zondagsavonds om 21.30 uur begint kom je met de metro ’s-nachts niet meer terug bij je hotel, zeker niet als je een keer moet overstappen. Je zult dan met de taxi verder moeten. Misschien is dit iets wat je kunt vermelden bij de zondagavond wedstrijden.Het hotel (GBB 4 hotel Barcelona) was uiterst modern, mooie kamers, vriendelijk personeel, dicht bij een metrostatoin, in een rustige wijk gelegen, maar met een veel te kleine eetzaal. De wedstrijd was helemaal top. Barcelona won met 5-1 van Valencia, met een wervelende Messie die 4 keer scoorde.
Ook het weer zat mee. Ondanks dat het nog steeds winter is hebben we twee keer heerlijk langs het strand gelopen, onder een stralende zon. Het strand was ongeveer 5 minuten lopen vanaf het hotel. Verder nog diverse attracties bezocht (Parc Guell, Sagrada Familia, Mont Juic, Olympisch stadion etc.). Kortom het was fantastisch.m.vr.gr.


Henk Kuperij

Geschreven door: Bram Haggeman

Niets is minder waar, Barcelona is een geweldige stad. We hebben ons erg vermaakt met het rond lopen en kijken naar gebouwen, monumenten en dingen van Gaudi. Het Camp Nou bezoek is ook zeker de moeite waar. Echt indrukwekkend wat ze allemaal in het museum hebben staan en wat ze laten zien. Natuurlijk is het stadion zelf ook fantastisch.De wedstrijd die we hebben gezien (bar - val 5-1) was super, Barca speelde groots. Ik moet wel zeggen dat ik meer had verwacht van de sfeer in het stadion, ik denk dat de harde kern van RKC Waalwijk groter is dan die van Barcelona. Misschien komt dat ook door de vele toeristen. Onze plaats in het stadion was ook niet alles, maar ik kon er mee leven.Als tip geef ik wel: Informeer uw klanten dat er 75000 man in dat stadion zit. Zij moeten allemaal in een keer weg. De metrostations waren overvol. En er was geen enkele "groene" taxi. na 1.45 uur ronddwalen, en opzoek te zijn geweest naar een taxi, vonden we hem. wij dachten dat de spelers nog wel even een ereronde zouden lopen, maar dat zat er niet in. Het is dus denk ik verstandig om de stroom voor te zijn. verder is het ook niet echt nodig dat je al heel vroeg van te voren bij het stadion bent. een uur is al meer dan genoeg.verder is RyanAir niet echt mijn maatschappij, en ga ik vanaf Schiphol net iets relaxer weg.

Verder was het zeer geslaagd en ik kijk terug op een paar mooie dagen! 
anderen zullen zeker horen over uw bedrijf;).Met vriendelijke groet,


Bram HaggemanReactie Voetbal Retour:

Het is inderdaad aan te beleven om voor de wedstrijdbezoeken aan de thuiswedstrijden van fc barcelona te kiezen voor een ticketupgrade naar betere zitplaatsen in het stadion (categorie 2 op de korte zijde of zelfs categorie 1 op de lange zijde). Het Camp Nou stadion biedt plaats aan 100.000 toeschouwers en in de 3e ring van het stadion, alwaar de zitplaatsen van deze klant waren gesitueerd, is het zicht op het speelveld niet optimaal. Uiteraard heeft u wel een globaal beeld op het speelveld, maar om beide helften goed te kunnen zien, heeft het toch wel de voorkeur om te kiezen voor minimaal categorie 2 tickets in het stadion. 

Geschreven door: Vivian Salden

Allereerst niets dan lof, alles was tiptop in orde.prima hotel afhalen van de kaarten was zo gebeurd, routebeschrijvingen klopten als een bus.maar bovenal de wedstrijd was een onvergetelijke belevenis. bedankt voor een weekend dat we niet snel zullen vergeten.

Geschreven door: Daisy Daems

De voetbalreis is heel goed gegaan. we hadden goede zitplaatsen in het stadion daar was ik heel blij mee. Het hotel was netjes en goed. Centraal gelegen goed beereikbaar met de metro. De informatie die ik heb gehad was ik heel erg blij mee. Een min puntje vanuit het vliegveld in Barcelona moet je met de treinachtig/metro wat het is weet ik niet precies maar daarin krijg je andere stops dan op de metrokaart stond. Ook logisch natuurlijk maar wij hadden niet echt in de gaten dat het nu een trein was. we hebben het nagevraagd en was gewoon allemaal goed maar dat was wel even verwarrend. Alle andere informatie hebben echt veel aangehad dat was echt super handig. Kortom het was een goede reis ik heb geen klachten en is zeker een aanrader.Groetjes Daisy

Geschreven door: Martin Prumpeler

Ben zeer tevreden over de door jou georganiseerde reis naar London.Natuurlijk zijn er enkele verbeterpunten. 


1. Doordat ik de standaardreis verlengde met 2 dagen kwam ik niet uit met de 10 kg cabinebagage. Het bleek mij pas bij ontvangst van de reisdocumenten dat ik “extra” bagage moest bijboeken. Het kan best dat het in de reisomschrijving stond, maar daar heb ik in ieder geval overheen gelezen. Overigens was de reactie op mijn noodoproep uitstekend, ondanks dat het kantoor eigenlijk gesloten was.2. De richtlijn voor de reis met de underground naar het hotel was niet optimaal, n.l. overstappen naar een incourante lijn van Earl Court naar Kensington Olympia. Bij de receptie in het hotel gaven ze het advies om met de Circle line naar High Street Kensington te gaan; weliswaar iets langer lopen naar het hotel maar qua Underground faciliteiten veel beter.Wil nogmaals benadrukken dat ik zeer tevreden ben en dat niet alleen omdat het een zeer goede wedstrijd was in een uitstekende sfeer en mijn kleinzoon genoten heeft. Ga je in voorkomende gevallen zeker aanbevelen en mochten de andere kleinzonen in de toekomst ook zo iets willen, dan zal ik me zeker bij je melden.Met vriendelijk groet,Martin Prumpeler

Geschreven door: Chris Kemper

Ik wil nog even doorgeven dat wij een geweldig weekend hebben meegemaakt.Wedstrijd Chelsea – Bolton viel licht tegen maar de entourage was goed.


Wedstrijd Arsenal – Tottenham Hotspurs was geweldig ervaring.
 Wedstrijd top, publiek top, sfeer top, discipline van supporters top, kunnen we in Nederland nog wat van leren.

Geschreven door: Rudie en Edwin Bulthuis

Op zondag 26 febr. hebben we de voetbalwedstrijd Bayern München - Schalke 04 bezocht. Zaterdagmiddag eerst een fantastische rondleiding door de Allianz Arena. Een rondleiding van meer dan een uur. We hebben ook flink ingekocht in de mega-fanshop. Dan op zondag de wedstrijd. Uitgedost met sjaaltjes van Bayern (en Schalke) hadden we een prachtig uitzicht op het veld. We zaten op de 3e ring helemaal vooraan aan de lange zijde. Vandaar uit een zeer goed uitzicht op het veld in een uitverkocht stadion. Uiteindelijk won de thuisclub met 2-0 na een enerverende wedstrijd. Alles was zeer goed geregeld. Het hotel Leonardo lag vlak bij de metro en de Allianz Arena ligt op loopafstand van de metro. Voor herhaling vatbaar.

Geschreven door: John Barends

Reis heeft uiteindelijk een ruime voldoende gekregen.Toch wat verbeterpunten:


- Mogelijkheid om vanaf Rotterdam te vliegen


- Hotel lag te ver bij Spurs en centrum vandaan. Dat kost behoorlijk wat reistijd met de metro


- Stansted vliegveld ligt ook te ver van hotel af. Ook veel reistijd


- Stoelen zaten wel op uiterste van de lange zijde. De hoek om en het was dus een andere zijde en dus goedkoper en hetzelfde zicht!Voor het overige was het prima verzorgd en ook de documentatie was behoorlijk volledig.

Geschreven door: Marc Lemmens

De voetbalreis naar Liverpool van 2-3 t/m 4-3 is zeer goed bevallen. Alles was goed geregeld. We kregen de wedstrijdkaarten (tegen Arsenal) bij aankomst in het hotel (Hampton bij het vliegveld), er was geen vertraging met het vliegtuig (EasyJet) en de hotelkamer was dik in orde. Ook lekker Engels ontbijt. Leuke stad, niet bijzonder, maar gewoon leuk. En last but not least, de wedstrijd was erg mooi. Spannend, goed voetbal en een hele mooie sfeer. Dus we hebben geen klachten gehad.Enige nadeel was dat het hotel ver van het stadion en het centrum af lag. Hierdoor waren we met het OV (prefereerden OV boven taxi) per dag gemiddeld 2 uur aan het reizen van hotel naar stad of stadion. Maar dit is slechts een nadeel en geen klacht. Het hangt er natuurlijk van af welke hotels bij jullie zijn aangesloten en waar plaats is. Voor de rest was het hotel netjes en het personeel vriendelijk.Mvg,


Marc Lemmens

Geschreven door: Rick van Heiningen

Wij hebben een fantastisch weekend gehad. De vliegreis heen was prima, de vlucht was iets vertraagd. Doordat jullie al ingecheckt hadden konden we meteen doorlopen naar de douane. Vervolgens zijn we met de taxi naar het centrum gegaan om de kaartjes op te halen. Het Onix hotel was een prima Hotel. Mooie kamers, prima bedden, heerlijk ontbijt. De trip naar het stadion ging super snel met de metro. Met Lijn 3 waren we vanaf Espanya in ca. 7 minuten in Les Corts. Bovengronds liepen we nog geen 10 minuten door één lange straat en we waren bij het stadion.We hadden hele mooie zitplaatsen op ca. 15 meter van het veld. Super gewoon. Goed geregeld.Ook de terugreis ging uitstekend. Ook hier hadden jullie al ingecheckt en dat is super. Bedankt voor het regelen van dit fantastische weekend. Ik zal jullie zeker aanraden bij vrienden als ze ook een voetbalreis willen maken.Groetjes,Rick van Heiningen

Geschreven door: Gerard Kuipers

Natuurlijk laten we je graag weten hoe de reis naar Barcelona is geweest. Nou, we kunnen niet anders zeggen dan dat het fantastisch was, we hebben echt geweldig genoten. En dat kwam niet alleen door het prachtige weer! Het is voor ons dan ook zeker voor herhaling vatbaar om t.z.t. weer weer zo’n tripje te maken en dan een andere bestemming. Ook de manier waarop je alles hebt geregeld en ons hebt geïnformeerd verdient allen maar een groot compliment.Maar je vroeg ook om informatie waarmee jullie eventueel zaken kunnen verbeteren of aanpassen. Nou, ik heb even ’n rondje gemaakt en hieronder lees je de reakties. Ik wil duidelijk aangeven dat het absoluut geen krietiek is maar dat het wellicht toch wat punten zijn die aandacht behoeven. Het enige dat we echt als teleurstellend hebben ervaren is dat we niet bij elkaar zaten in het stadion; de rest namen we op de koop toe.Hotel:


- Ongezellig


- Faciliteiten zijn er niet, zelfs geen gelegenheid om iets te drinken


- Ook niet mogelijk om geld op te nemen


- Personeel dat zeer slecht engels spreekt


- Ontbijt is beperkt en niet van top-kwaliteit. Zelfs geen mogelijkheid om –uiteraard tegen betaling- iets simpels als gebakken ei te bestellen


- We spraken andere reizigers die ook via jullie hdden geboekt maar in een ander hotel waren ondergebracht en die spraken wel van een uitstekend ontbijt(buffet) en een gezellige bar in het hotel


- Sjagrijnig personeel, m.n. bij ontbijt, zeggen zelfs geen goede morgen


- Wel schoon


- Krappe verstrekking badspullen


- Ligging wel redelijk dicht bij metro-stations maar ver van bezienswaardigheden, alleen de sacrada familia is in de buurt. Ook heel weinig te beleven in de direkte omgeving.Vliegen:


- OK, m.n. Transavia.


- Easy Jet –zoals gebruikelijk- te laat vertrokken en onsympathiek personeelStadion:


- Indrukwekkend


- Jammer dat –ondanks duidelijke afspraken en toezeggingen- de groep niet bij elkaar zat, varierend van “rechts bovenin 1e ring tot linksonder in 1e ring” waardoor totaal geen kontakt met elkaar.Kortom, een geweldige trip en zeer zeker voor herhaling vatbaar, we gaan dus in de toekomst nog kontakt hebben!gr. ook namens de anderen,

Gerard KuipersReactie Voetbal Retour:Zitplaatsen in het stadion worden minimaal per 2 en 3 deelnemers naast elkaar gegarandeerd. Deze klant ging met 6 personen op voetbalreis naar deze wedstrijd, waardoor het helaas niet mogelijk was om alle 6 deelnemers naast elkaar in het stadion te laten plaatsnemen. Uiteraard garanderen wij dat niemand alleen in het stadion zal komen te zitten en dat de zitplaatsen bij grotere deelnemersaantallen zoveel mogelijk in hetzelfde tribunevak zijn gesitueerd.

Geschreven door: Bart van der Laan

De trip naar Barcelona was zeer goed bevallen, vond alles wel netjes geregeld. vliegtickets, hotels en het op halen voetbalkaartjes, ‘t was een nette hotelkamer; alleen de bedden waren niet best.groetjes Bart

Geschreven door: Thierry Meeuwsen

Sorry voor de late reactie van mij, maar de reis was top, hotel top, eigenlijk alles top
volgende x boek ik weer ben jou.

gr thierry meeuwsen

Geschreven door: Bram Willemsen

Wat een fantastische trip was het! Het hotel was keurig, enige nadeel was dat het niet dichtbij een metro zat. Verder een prima hotel. Het ophalen van de kaartjes ging ook zonder problemen, het was alleen jammer dat we niet met z'n 5 bij elkaar zaten, er zaten er 2, 3 rijen achter ons aan de andere kant van de trap. Verder de plekken waren prima de sfeer was niet te beschrijven. En wat een wedstrijd! 7-1!We hadden een 2 daagse metro kaart genomen, waarmee we door de hele stad konden crossen dat werkte fantastisch. Al met al een zeer geslaagde trip, wat jullie keurig in elkaar hebben gezet! We hebben het er nu al over om dit volgend jaar weer te doen en dan misschien naar een wedstrijd in Engeland, dan zullen we wederom bij jullie terug komen. Ik zal jullie ook aanraden bij iedereen die van plan is om een voetbal trip te gaan maken, aangezien jullie veruit de goedkoopste zijn en omdat jullie het keurig regelen.Al met al, zeer geslaagd! Bedankt voor jullie goede service en jullie persoonlijke benadering via mail e.d. Het was TOP!Met vriendelijke groet,Bram Willemsen

Geschreven door: Bart Grandia

Eigenlijk kan ik heel kort zijn over de voetbalreis, die is gewoon heel erg goed bevallen. Informatie pakket was goed, hotel was goed en wedstrijd was ook zeer spannend. Het enige wat ik als optie wel erbij zou willen zien is het volgende. Al dan niet tegen meerprijs de optie om betere plaatsen in het stadion te kunnen reserveren. Ik zou zeker nog wel is naar Everton toe willen gaan maar dan graag op andere plaats in het stadion zitten.Mvg, Bart Grandia

Geschreven door: Frank Meijlof

Wij waren zeer tevreden over het weekendje Madrid. Alles was goed georganiseerd en het hotel was ook zeker goed. De mensen in het hotel waren zeer behulpzaam en vriendelijk. Tevens was het hotel netjes en verzorgd. Met betrekking tot de voetbalwedstrijd, dat was echt een ervaring! Verder hebben we geen problemen gehad, in het stadion verliep alles lekker op zijn Spaans, mooi rustig dus :D.De vliegreis was met easyjet net te doen, ik heb namelijk lange benen en zat tegen de stoelen van de mensen voor mij, maar verder hebben we wel een goede vlucht gehad! Het was trouwens ook fijn dat we zelf de vliegtijden konden bepalen!Al met al was het een geslaagd weekend en wij zullen jullie zeker aanbevelen aan anderen.Groeten Frank

Geschreven door: Henk Sommer

Wedstrijd was vervroegd van 15:00 uur naar 12:45 uur. Vlucht normale tijd 09:00 uur. Stansted Express -> London Liverpool strt met de Stansted Express. London Liverpool street -> Hanger Lane (Hotel) niet rechtreeks mogelijk. White City moesten we uitstappen waarbij vervangend busvervoer werd aangeboden. Busreis zou 10 min duren. Bus liet op zich wachten, waardoor we hebben besloten z.s.m. naar het stadion te reizen.Verder alles (kaarten) goed geregeld; de wedstrijd was net begonnen. Wel jammer, want we hadden graag een 3 kwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig willen zijn. Tijdens de reis naar het hotel moesten we vanaf White City gebruik maken van de bus. De enkele reis bleek meer dan een uur te duren. Indien we de tassen met de bus naar het hotel zouden hebben gebracht, zou de wedstrijd afgelopen zijn als we bij het stadion waren gearriveerd. Door niet in de bus te stappen liep het met een sisser af, maar we hebben ons behoorlijk in het zweet gewerkt om de wedstrijd te kunnen zien.


Hotel prima.
 Hoewel de reis duidelijk wordt uitgelegd, zijn de (ondergrondse en bus-) reistijden moeilijk in te schatten. 
Bij vervroegde aanvangstijden zou u moeten adviseren rechtstreeks naar het stadion af te reizen.

 Verder een bijzonder leuk weekend gehad.Met vriendelijke groet,Henk Sommer

Geschreven door: Marcel Onstenk

We hebben het fantastisch gehad. Als feedback wat meer informatie. Informatie vooraf was duidelijk en bruikbaar , heel fijn dat instapkaarten al gereed waren. Wij konden zo doorlopen naar de gate. Helaas was de wedstrijd vervroegd wat ons genoodzaakt maakte een taxi te nemen naar het hotel . Dit is een zeer kostbare oplossing. Wij hadden zeker wat gemist van de wedstrijd als we dit niet hadden gedaan.Het hotel was zeer goed en een echte aanrader. Het afhalen van de wedstrijdkaarten was eenvoudig en alles lag klaar. Helaas vond ik de plaatsen in het stadion , ondanks dat wij extra betaald hebben voor de lange zijde niet perfect. Wij zaten hoog in een uiterste hoek.Nogmaals een zeer geslaagd week-end, ga ik zeker herhalen en dan hoop ik dat Voetbal Retour ook voor wat doelpunten kan zorgen. Bedankt.Gr.
 Marcel Onstenk

Geschreven door: Dirk Beutick

De voetbalreis is ons uitstekend bevallen, mede ook door het prachtige weer van afgelopen weekend. Wij zijn eigenlijk geen zaken tegengekomen die slecht verzorgd waren. De route naar het hotel en naar het Chelsea stadion waren perfect beschreven. Prima hotel (overnachtingen waren door U geboekt bij “2’’ verschillende organisaties, was eventjes verwarrend aan de balie “'zeker als je de Engelse taal niet geheel machtig bent. Dit was voor ons geen probleem maar dit wil ik toch als feedback meegeven.Bedankt voor de goede verzorging,Met vriendelijke groeten,


Dirk en Stef Beutick

Geschreven door: Jan van den Berg

Wij hebben een fantastische dag gehad met ons allen. Alles was prima geregeld En wie weet tot een volgende keer het is zeker voor herhaling vatbaar !

Jan van den Berg

Geschreven door: Michel Janssen

Mijn zoon en ik zijn terug van een fantastisch voetbalweekend Madrid. Het hele weekend is perfect verlopen mede door de goed georganiseerde reis. De vliegtickets waren prima geregeld en de voetbalkaarten lagen zoals beloofd al klaar in het hotel.Prima reisinformatie om hotel en stadion te bereiken en korte reistijden. Goed hotel, alleen het ontbijt was nogal matig. Maar alles bij elkaar een onvergetelijk vader en zoon weekend. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Als eindcijfer geven wij een 9.Vriendelijke groet,

Jordy & MichelP.S.: Madrid is ook een mooie stad en 2 nachten en 3 hele dagen is precies goed.

Geschreven door: Elly van der Heijden

De reis is echt goed bevallen alles was goed geregeld mooi hotel en tickets voor de wedstrijd was ook goed geregeld. Geweldig weekend gehad.

Groetjes Elly

Geschreven door: Bart van der Jagt

Mijn zoon en ik hebben een geweldige voetbalreis gehad. Alles was prima geregeld. De vluchten verliepen prima en het hotel (hotel Certosa) was uitstekend. De routebeschrijving naar het hotel toe kan volgens mij korter. Uitstappen bij metrohalte Lotto en vanaf daar de trolleybus nr 90 naar via Certosa is korter dan via metrohalte QT8.

De reis is ons enorm goed bevallen en bij een eventuele volgende reis zal ik zeker Voetbalretour boeken.

Nogmaals dank voor het regelen en vriendelijke groeten,Bart van der Jagt

Geschreven door: Ad Hesemans

Bij deze even een terugkoppeling: De trip naar Liverpool was fantastisch voor ons. Ik was met een vriend en mijn zoon van 19 en zijn zoon van 15. We hebben genoten van de sfeer in alle opzichten voor, tijdens en na de wedstrijd. We kregen plaatsen op rij 6 lange zijde. We konden de spelers bijna aanraken. Plaatsen dus erg goed en ontvangst in stadion ook goed. In ruimte waar we ook nog gratis wat konden eten en drinken. Zelfs Kuyt stond zaterdag in de basis.Hotel zeer goed en direct bij vliegveld, was erg makkelijk. Ontbijt meer dan prima. Vlucht heen en terug ook ok, stelt in tijd niet veel voor. Al met al complimenten dus voor de organisatie !! 

Jongste zoon is nu bijna 17, als hij slaagt voor zijn VWO gaan we weer ergens een wedstrijd kiezen. Wat mij betreft zeker via jullie!!Dank en groetenAd Hesemans

Geschreven door: Mick Knijn

Geweldig weekend hebben we gehad. Goede vlucht en heel goede verbindingen naar hotel en het Arsenal stadion. Zelden zo mooie sfeer meegemaakt. Helemaal geweldig dat het hotel bij het Wembley stadion was, misschien iets om te vermelden dat je daar rondleidingen kunt krijgen voor maar 7 pond.Verder niets dan lof en graag tot een volgende voetbalreis.Groeten Mick en Dennis Knijn

Geschreven door: Z. Alyassin

De voetbalreis en wedstrijd waren top. Alles was goed geregeld en was gewoon super. We zijn zeer tevreden over de service die je aanbiedt, en ik weet zeker dat ik nog vele keren via jou naar andere voetbal wedstrijden zal gaan. Succes verder en nogmaals bedankt voor de goede service en hulp.Mvg,


Z. Alyassin

Geschreven door: Dieter Debaveye

Moet zeggen dat alles in orde was en dat we heel tevreden zijn over de geleverde dienstverlening. Het plan is bij enkelen al gebroed om in de loop van volgend jaar (lees voorjaar 2013) eens naar een topwedstrijd in de Spaanse competitie te gaan kijken(bijv Barcelona-Real Madrid). In ieder geval bedankt voor de geleverde dienstverlening. Kon niet beter. Groeten Dieter

Geschreven door: Ben Laan

Wij zijn zeer tevreden over de hele reis en hebben ontzettend genoten. Alles was goed geregeld het hotel was prima. Zitplaatsen in het stadion prima. We hebben dus geen verbeterpuntjes. Het hotel lag wel zo´n 25 minuten reizen van het centrum voor ons niet zo bezwaarlijk ik kan niet inschatten of anderen dat wel vervelend vinden. Groeten en bedankt.

Geschreven door: Kees van Liere

De voetbalreis naar Barcelona is uitstekend bevallen, ook mede door het mooie weer,alles was keurig geregeld, ook het hotel was goed. In het stadion was alles geweldig, we hebben 5 goals gezien en echt genoten, ook nog veel van Barcelona zelf gezien. ook de vliegreis was uitstekend verlopen. al met al geen opmerkingen, het was zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar. Bedankt voor de goede service.

Geschreven door: Martin de Kruijff

Het is allemaal prima gegaan. We hadden schitterende plekken in het stadion (rij 15 vanaf het veld) en hebben genoten van een mooie wedstrijd en een geweldige Messi (wederom). Nogmaals dank voor de goede service !Groet,


Martin (en zoons) de Kruijff

Geschreven door: Nathalie van Kooten

Onze vierdaagse trip / voetbalreis was in 1 woord geweldig op een "matige"wedstrijd na maar goed daar heeft niemand invloed op en voor mijn zoontje van 7 was het nog steeds de match van het jaar want zijn grote idool Messi scoorde er toch maar mooi 3 op een rij! Een onbetaalbare ervaring om dat samen met hem te mogen beleven! Hotel was echt super, vriendelijke mensen en prima kamer, goed ontbijt en mooie lokatie t.o.v. de vele bezienswaardigheden in Barcelona.Dank voor de super service en vooral snell reacties n.a.v. een mail of telefoontje. Veel succes met jullie organisatie en ik geef het zeker door dat via jullie boeken een aanrader is.Groetjes nathalie van Kooten

Geschreven door: Nicholas Groen

We zijn met 11 personen naar Milaan geweest, en ik kan vanuit iedereen zeggen dat alles tot in de puntjes was geregeld. Alles was duidelijk, snel mail contact etc. Dus alles super. We hebben ook niet voor niks voor een 2e keer met jullie geboekt, onze trip vorig jaar naar Barcelona was ook perfect geregeld.We zijn naar de wedstrijd inter - AC milaan geweest, hele mooie wedstrijd gezien wat een sfeer geweldig!! We hadden wel een probleempje dat we in de eerste instantie maar 8 kaartjes hadden ipv van 11 stuks. Maar dit werd ook weer perfect opgelost door Martijn, helaas was dit uiteindelijk dus dubbel gegaan. Dus betreft service etc echt alles helemaal TOP!!! Als we weer een weekend weg gaan, ga ik zeker weer boeken bij Voetbal Retour.Dus al bij al hebben wij geen klachten en altijd alles netjes in order geregeld. Alles duidelijk beschreven waar we moesten zijn. Dus ik kan me geen betere service indenken.

Martijn bedankt voor de genomen moeite. Ik zal als ik thuis ben even wat foto's nog op mijn computer zetten en deze zal nog ik nog door gaan mailen.Bedankt voor alles,Met vriendelijke groet,Nick, Andrew, Jan, Jannick, Dean, Harry, Luuk, Mike, Joey, Phil & Danny

Geschreven door: Jeroen Klingenberg

Geweldig! Waren met zijn 4en maar was goed voor elkaar 4-0 winst 4x Messi en afscheid van pep! Echt super

Geschreven door: Jurry ten Hagen

Wij zijn uitermate tevreden over de organisatie van de reis naar Barcelona-Espanyol, we zijn gisteren huiswaarts gekeerd. Het hotel Solvasa was uitstekend, dat mag ook voor een 4 sterren hotel, er was m.i. een nieuwe sauna – Turks stoombad aangelegd (de oude zat op slot) we hebben er geen gebruik van gemaakt, maar het leek ons piekfijn voor elkaar, het zwembad was wat iel, maar dat sommigen dat smerig vonden, hebben wij niet kunnen ontdekken. Je weet dat je bij Transavia vaak vertraging hebt (nu 1 uur en 3 kwartier op de terugvlucht) maar dat neem je voor lief, bovendien kunnen jullie dat niet helpen. Het ontbijt in het hotel was uitstekend, een diner daar gebruiken is wat minder aan te bevelen, dat viel ons tegen, de bediening is onervaren.Een tip is wellicht om een dagkaart voor de toeristenbus te kopen op de dag van de wedstrijd en dan uit te stappen bij het stadion ongeveer 1 1/2 uur vóór de wedstrijd, eerder gaat het stadion toch niet open. Het was een geweldige belevenis, en wij kunnen Voetbal Retour alleen maar adviseren aan allen, wij zullen er zeker vaker gebruik van maken, denkende aan Engeland volgend seizoen. Tickets wedstrijd lagen keurig klaar in hotel. Lof!Dank voor jullie hulp, kende Barcelona al, maar alle voorlichting was prima verzorgd.Met groet,

Jurry ten Hagen

Geschreven door: Leo van Harten

Bedankt voor het regelen, we hebben het goed gehad en alles in de beschrijving en boekingen klopte. De tijd van reizen van manchester naar de liverpool wedstrijd was mogelijk net wat te kort, maar het ging. We waren 40 min voor de wedstrijd bij het stadion.

 Bedankt voor de organisatie.

Geschreven door: Marijn en Marcel Kints

Onze ervaring was uitstekend. Zeker de sfeer bij de wedstrijd kunnen we in Nederland nog een puntje zuigen. Een hele ervaring. We hadden de kaartje opgewaardeerd naar eerste of tweede ring en kregen bij afhalen kaartjes eerste ring achter het doel ergens in het midden. Het was een wedstrijd die heel laat begon dus ook laat was afgelopen waardoor er geen metro's meer reden wat we niet wisten. Er rijden bussen maar welke moet je hebben. Als we dat hadden geweten hadden we daarop kunnen voorbereiden. Dan maar lopen richting stad en dat deden duizenden en duizenden mensen. Best gezellig met zijn allen. Later een taxi genomen.Met vriendelijke groeten,Marijn en Marcel

Geschreven door: Willem van den Berg

Het waren 3 fantastische dagen.1. De vluchten (heen en terug) verliepen prima, alleen klein dingetje: op de heenreis kon ik op Schiphol bij de balie inchecken door het geprinte exemplaar te laten zien, kreeg tickets met 2 stoelen naast elkaar, op de terugreis moesten we via de computer inchecken (ook interessant om een keertje te doen, ging verder goed tickets via het apparaat, echter toen waren er geen stoelen meer naast elkaar vrij, terwijl we extra vroeg waren, niet een groot probleem hoor, konden we allebei een stoel bij het raam kiezen rijen 18 en 21 maar ik denk, ik meld het even, zal in Spanje (Iberia) wel gebruikelijk zijn.2. Het hotel Rex was naar wens, mooie kamer goede bedden en sanitair, geen koelkastje overigens maar wel weer een automaat in het hotel met gekoelde dranken (goedkoop !), wel inderdaad de steigers met doorschijnend doek voor de ramen, maar geen werkzaamheden, voordeel we konden de ramen openzetten zonder last van bijvoorbeeld muggen, dus ideaal (geen airco nodig). Ook hier 1 dingetje: bij de receptie vroeg ik of er iets bezorgd was voor ons, misschien had ik moeten zeggen een envelop op pakketje (van Voetbal Retour), ik vroeg dus naar tickets for the game en toen zei de receptionist: neen niets, ik had bijna een kleine hartattack maar door even achter een schotje of i.d. te kijken door hem leverde toch de envelop op met mijn naam erop, een storm van opluchting bracht dat teweeg bij ons, althans bij mij, mijn zoon is een stuk koeler.

3. De wedstrijd was echt geweldig, wat een sfeer en Real de wedstrijd en de beker gewonnen hé, de kaarten prachtig, namelijk 2e rij (nu weet ik wat Fila 2 betekende) lange zijde tegenover de dug outs (een meter of 15 vanaf de middellijn) we zaten praktisch op het veld, de warming up van Real voor onze neus, neen dat was echt boven verwachting. Pluim verdiend!Madrid zelf was heel mooi en ook lekker warm pfff (zo rond en boven de 30 graden), metro van en naar het vliegveld genomen, heerlijk gewandeld prachtige pleinen en gebouwen, paleis van binnen gezien en ook nog rond stadion van Atletico Madrid Vicente Calderon gelopen.Het was in één woord geweldig, bedankt voor de heel goede service (o.a. ook de email met alle informatie). Mijn zoon en ik zullen zeker uw organisatie aanbevelen aan vrienden en bekenden en wellicht zelf ook nog eens gebruik van maken, een wedstrijd in Engeland bijvoorbeeld lijkt ons ook wel leuk (even sparen, ha ha)Succes verder.Met vriendelijke groeten,


Willem (en Robbie) van den Berg

Reactie Voetbal Retour:Het klopt inderdaad dat indien de tickets voor u worden bezorgd in het betreffende hotel u bij de receptie van het hotel bij het inchecken dient te informeren of er een pakketje op uw naam is bezorgd in het hotel. De medewerkers van de receptie van het hotel weten natuurlijk ook niet dat er tickets voor een voetbalwedstrijd in het pakket zitten. Wij kunnen ons natuurlijk voorstellen dat u even geschrokken was toen u hoorde dat er geen tickets bezorgd waren, als u ons overigens had gebeld op het noodnummer van Voetbal Retour hadden wij u direct kunnen geruststellen en u kunnen informeren dat de tickets uiteraard wel voor u klaar lagen in het hotel. 

Geschreven door: Masha Waijers

Hier een feedback van onze reis naar Barcelona afgelopen weekend. We hebben een super weekend gehad in Barca Alles zat mee Vlucht, hotel, weer ALLES. De vlucht ging zaterdagmorgen op tijd. Om 07.20u gingen we de lucht in en ietsje na 9u landde we al op de luchthaven daar. Normaal staat er dan een reisleidster om je naar de transferbus te brengen, dat dit niet was wisten we natuurlijk bij deze reis wel.Beetje onwennig maar bij de informatiebalie aangekomen vroeg ik hoe ik het beste bij NH Cornella kon komen. Bleek zijzelf daarlangs te wonen. Ze zegt als je bus L77 pakt zet die je precies voor de deur af. Klopte helemaal. Dr stond beschreven dat we pas om 15.00u konden inchecken, maar wij kwamen al om half 11 in het hotel aan en konden al meteen de kamer op. SUPER toch? Zelfs de voetbalkaartjes lagen daar al klaar voor ons.Snel spullen op de kamer gegooid en metrokaartje gekocht om Camp Nou te gaan bezichtigen. The Experience..... we keken onze ogen uit. Zo enorm. Foto's laten maken met de CUP Nadien ff shoppen in de winkel. Zondag uitje na de Rambla en haven en 's avonds de wedstrijd. Helaas was deze niet spannend maar de indrukken van de mensenmassa en het hele gebeuren. Adembenemend!!! Zelfs zo geweldig dat ik het enigste doelpunt wat ze scoorden niet eens gezien heb omdat ik mijn ogen uitkeek Hahaha. Maandag met lijn L77 weer naar de aeroport. Ook weer op tijd gevlogen.Wij weten al waar wij ons volgende voetbalreisje gaan boeken......;-)Geweldige diensten verlenen jullie.

Geschreven door: Erik Smiers

Het is allemaal onwijs goed bevallen!!! Het hotel was uitstekend, lekker dicht bij het strand en met de metro zit je zo in het centrum. De plaatsen in het stadion waren ronduit geweldig, we hadden onwijs mooi zicht en het was een hele ervaring om mee te maken. Alles was uitstekend geregeld, en we zullen je zeker aanbevelen aan iedereen die er over denkt een dergelijke reis te boeken.Slechts 1 opmerking: het is op zich een goede service om de geboekte vliegtickets ook direct al in te checken, maar wellicht kun je de mensen daar van te voren over inlichten. Wij hadden er namelijk niet op gerekend, we hebben nog nooit een reisorganisator gehad die dat deed. Wij checken altijd zelf van te voren via het internet in omdat voor mij de plaatskeuze behoorlijk van belang vanwege mijn lengte. (2m08) en vaak kun je bij inchecken via internet zelf je stoel uitkiezen.Op de heenweg zaten we gelukkig aan het gangpad, maar toen was wel al duidelijk dat een midden plek absoluut geen optie was. Ik pas er gewoon echt niet tussen. Gelukkig konden we op het vliegveld in Barcelona de stoelen voor de terugreis om boeken naar stoelen bij de nooduitgang, dus alles kwam op zn pootjes terecht.Mensen die, net als ik, heel lang zijn vinden het over het algemeen geen probleem om iets meer te betalen voor een ticket als daarmee van te voren een stoel bij bijvoorbeeld de nooduitgang gereserveerd kan worden, en als een luchtvaartmaatschappij deze optie niet kent is een stoel aan het gangpad wel zeer gewenst. Maar verder was alles helemaal top!!groetErik&Christa

Geschreven door: Dave Everaers

We hebben erg genoten van voetbalretour. Het hotel was super en het stadion van Bayern moet je echt een keer geweest zijn. Super mooi en een fantastische sfeer! Bedankt voor de goede service.Met vriendelijke groet,Dave Everaers

Geschreven door: Jan Pals

Onze voetbalreis is goed verlopen. Op zaterdagmorgen een half uur later vertrokken vanaf Eindhoven. Om 11.00 uur plaatselijk tijd waren we in Liverpoolstation. Daar namen we de beslissing om eerst de voetbalkaartjes op te halen. De tijd om naar het hotel te gaan was ons onbekend. (We weten nu 3 kwartier tot 1 uur). We hadden onze handbagage bij en we dachten dat we daarmee niet het stadion in konden komen. Bij de ondergrondse waren géén kluisjes. (Later bleek ons dat er om de veiligheid geen kluisjes zijn. Wel hebben we later ontdekt dat op Liverpoolstation een bagage afgifte is, kosten per etmaal 8.50 pond per bagage). Wij werden na navraag bij de ondergrondse Fulham Broadway om onze bagage kwijt te raken niet goed geholpen. Dat heeft tijd gekost.Na de kaartjes in ontvangst te hebben genomen, hebben we aan de beveiliging gevraagd waar we onze bagage kwijt konden. Dat was géén enkel probleem. Bij het stadion van Chelsea is een hotel en daar konden we de bagage aan de conciërge kosteloos afgeven. Hadden we dat maar geweten. Daarom hadden we liever gehad om op vrijdag naar Londen te gaan en op zaterdag de wedstrijd te bezoeken en op zondag terug.Het hotel was goed, niets op aan te merken. Ik heb met mijn zoon een leuke trip gehad.Met vriendelijk groeten,J. Pals

Geschreven door: Wietze Postma

Alles is prima bevallen, zowel het hotel, de wedstrijd als het stappen na afloop. ;-)Bedankt voor de service!Groet'n, Wietze

Geschreven door: Boy Marcelis

Over het algemeen is de door jullie georganiseerde voetbalreis ons zeer goed bevallen! Wat wij vooral op prijs stelden was de goede informatie verstrekking, de snelle reactie op emails en het feit dat de reis voor ons op maat gemaakt werd. Ook het hotel was goed, alleen hadden wij ons vergist in de afstand naar het centrum, onze eigen fout. Het enige dat enigszins tegen viel waren de plaatsen in het stadion. We zaten op de lange zijde maar helemaal in de hoek (vak MW ). Verder hebben wij een geweldige tijd gehad en we sluiten zeker niet uit in de toekomst nog meer voetbalreizen bij jullie te boeken.Vriendelijke groet,


Boy Marcelis

Geschreven door: Nikki Kessels

Het weekend was echt perfect. Hotel prima, personeel zeer vriendelijk en ontbijt tot 12:00 uur is echt super. De wedstrijd was super gaaf. Het totaal was dus leuk. Vrienden en ik zelf gaan dit vaker via jullie regelen. Bedankt voor alle moeite.Geschreven door: Paul Hullegie

E.e.a. was perfect geregeld. Jouw reisbeschrijving naar ons hotel in Manchester klopte exact. Het was een perfect hotel (Holiday Inn Central Park), dicht bij één van de vele tramhaltes. Ook het kopie van het tramnetwerk kwam handig van pas. Daarnaast was de rondleiding door het Old Trafford stadion en het museumbezoek een goede tip.Bijgevoegd één van de vele foto's die we hebben gemaakt en welke een goede indruk geeft hoe goed we e.e.a. konden zien vanaf de plek waar we zaten. Deze kan je eventuel plaatsen op de website.Met vriendelijke groet,Paul Hullegie

Geschreven door: Jan Roosjen

Deze reis nogal laat geboekt. Samen met mijn 2 zoons genoemde wedstrijd bezocht. Alles klopte en Voetbal Retour had alles tot in de puntjes geregeld. Vliegen naar Liverpool, zelf met de bus naar Manchester. Hotel Premier Inn heeft goede kamers. Tickets voor de wedstrijd lagen klaar bij de receptie. Prachtige en sfeervolle wedstrijd gezien. De 2de dag Museum en Tour stadion gedaan. Indrukwekkend. Zeker voor herhaling vatbaar.Jan Lars en David Roosjen

Geschreven door: Hans Schreuder

We hebben het prima naar ons zin gehad in Manchester dit weekend. Het was prachtig herfstweer en dat maakt het al aangenamer om te verblijven. Manchester is echter ook een verrassend leuke stad met een mooie combi van historisch besef en moderne en grootstedelijke bouw. Mooie balans tussen industrieel erfgoed, architectuur en woon- en leefgenot in een grote stad. En doordrenkt van de sport en amusement/plezier (heel veel winkels, leuke bars, goede restaurants en keuze uit fantastische musea).Openbaar vervoer in de stad is prima, hoewel in het centrum alles wel op loopafstand is. Ook van en naar luchthaven Manchester is uitstekend; ca elke 10 minuten een trein van en naar het centrum en ritduur zo ongeveer 20 minuten. De vluchten met KLM waren ook prima. Zaterdag om 8 uur vertrokken en 8.20 lokale tijd geland. De grenscontrole neemt wat tijd in beslag omdat de UK geen Schengenland is maar Britten zijn veel relaxter en geduldiger in rijen dan Nederlanders, dus is niet onaangenaam. Naar de trein en richting Piccadilly Station. Om 9.30 uur zaten wij al op het centrale plein Piccadilly Gardens aan de koffie.Daarna rondgelopen en gewinkeld (enorme hoeveelheid winkels en van alle smaken en prijsklassen) rond 13 uur ingecheckt bij het hotel. We konden zelfs al naar onze kamer en anders hadden we de tas kunnen achterlaten. Daar had ik eerder in de week ook over gemaild en wellicht ook goed om even te vermelden in de info. Prima ontvangst en uitstekende kamer. Zeer modern hotel met een ruime en schone douche en wellicht veel belangrijker: uitstekende bedden.Na de incheck met de metrolink (= tram) naar Old Traford gereisd ruim voor aanvang want we wilden sfeer proeven. Evt tip voor infomateriaal: de trams rijden frequent maar zijn kort (en dus snel heel vol) en men gaat op tijd naar het stadion, is iets om rekening mee te houden. Dan is de beleving er ook naar als je eerder bent en natuurlijk minder hutjemutje als je ruim voor tijd gaat. De Megastore bij de hoofdingang van het stadion is een aanrader. Niet alleen om merchandise te kopen maar ook voor de beleving: ongekend wat de onderneming ManUtd op zo’n middag omzet.Afijn, wij naar de juiste ingang van het stadion, uitstekende plaatsen op de eerste ring aan de lange zijde met uitzicht op het sfeervak achter het doel. Goede wedstrijd qua resultaat 4-2 maar ManUtd was niet op z’n opperbest. Heerlijk om dat typische Engelse (humor)commentaar om je heen te horen. En wat een stadion en wat een sfeer: fantastisch!Na afloop achter een deel van de meute aangelopen en een biertje gedronken bij The Lowry. Daar is ook een metrolink-halte (MediaCityUK) Die is op het oog niet logisch als je de plattegrond ziet, maar de loopafstanden zijn gewoon klein en dit is niet druk om op te stappen en je zit bij een prachtig modern stukje Manchester met uitzicht op Imperial War Museum North, waar we zondagmiddag nog heen zijn gegaan voordat we rond 15.30 uur naar station Piccadilly gingen voor trein richting Airport met een prima vlucht van KLM (wel een harde landing overigens) rond 18 uur.Zaterdagavond goed gegeten ergens in de stad en nog een paar pints gedronken. Goed geslapen dus en een uitstekend verzorgd ontbijtbuffet in het hotel. Rondje gelopen, bakkie gedaan en dus naar dat museum voordat we vertrokken.Helemaal ok geweest dit weekend. Goed geregeld en het loopt gesmeerd. Als ik eerlijk ben: we gingen voor het stadion, de club en de stad (in die volgorde) maar als ik er op terugkijk, ben ik blij dat we niet naar Londen zijn gegaan. Deze stad heeft heel veel te bieden voor een weekendje-weg en ademt gewoon sport. MUFC en rood is de toon maar het blauw van MCFC spot je ook overal op straat. Dus fijn voor voetballiefhebbers die ook nog wat sfeer willen proeven in een stad en het idee willen hebben dat ze een goede indruk hebben van een stad (en daar is Londen gewoon te groot voor).Met vriendelijke groet,Hans Schreuder
 en Gerard Hummel

Geschreven door: Familie Melsen

Onze indruk van Voetbal Retour en bezoek wedstrijd Tottenham-Chelsea. Dit was de eerste maal dat wij, mijn vrouw en ik, middels een voetbalorganisatie een reis hebben geboekt voor een voetbalwedstrijd. En het is een zeer bijzondere ervaring geweest, waarbij presentatie, informatie en voorbereiding vanuit Voetbal Retour prima is geweest.Zowel telefonisch als schriftelijk is voortreffelijk gecommuniceerd en aan onze verwachting is ruim voldaan. Het Premier Inn hotel is uitstekend; een mooie kamer,een goed ontbijt en niet te vergeten uiterst vriendelijke medewerkers. Prijs-kwaliteit dik voldoende. Inchecken op het vliegveld verliep nagenoeg "geruisloos" door uw voorbereiding en dit overkomt ons niet zo vaak.Het afhalen van de voetbal tickets in het stadion verliep eveneens goed en het tonen van het ID was zelfs niet nodig (nou maak ik ook een betrouwbare indruk). Het hotel ligt overigens op een behoorlijke reistijd en uitzoekerij van het stadion en eventueel kunt u info geven over het vervoer van metro Seven Sisters naar het stadion( bv bus nummers) en vermelden,dat er gedurende anderhalf uur na de wedstrijd geen bussen vertrekken vanaf het stadion. We moesten nu 45 minuten lopen naar de dichtst bijzijnde halte,maar omdat het niet regende hebben we dat toch met plezier gedaan.Wel merkten we, dat in het weekend veel gewerkt werd aan reparaties e.d in de Underground en dat gevolgen kan hebben voor een alternatieve route. Overigens zou vermeld kunnen worden, dat het Wembley stadion te bezoeken is; een zeer bijzondere attractie en naast de deur! Duur Vip tour ca anderhalf uur Prijs: 9 pound.Resumerend kunnen wij stellen, dat we een goede keuze gemaakt hebben door met Voetbal Retour in zee(lucht) te zijn gegaan en zullen zeker een goed referentie adres zijn. We hopen u met deze info van dienst te zijn geweest en bedanken u voor de medewerking en goede zorgen.Fam. Melsen Terheggen

Geschreven door: Martin Brandsma

Na een geweldig spannende wedstrijd waarin we wellicht meer doelpunten hadden verwacht (maar dat is volgens mij niet door jullie te beïnvloeden) hebben we uiteraard besproken wat er wel en minder goed georganiseerd was. Kortweg kunnen we aangeven dat de reis voortreffelijk was geregeld !! Hiervoor uiteraard onze dank. Me hebben maar een opmerking over de reis en dat betreft het hotel en de reis daar naartoe. We hebben uiteraard zelf voor dit hotel (Solvasa) gekozen en daarmee geaccepteerd dat het zich niet in de directe omgeving van het centrum bevond, toch was het op acceptabele reisafstand maar dat zou ik de volgende keer anders doen. De reisbeschrijving om bij het hotel te komen was te omslachtig. Je gaf namelijk aan dat je met de trein en de diverse metrolijnen op Europa/Fira uit te stappen terwijl station Cornal rechtstreeks zou zijn (treinen vanaf het vliegveld stoppen daar) en dichterbij het hotel. Misschien heb je daarvoor een bijzondere reden dat is wat wij er van vonden.Verder hebben genoten van de voorbereiding, de organisatie en de reis zelf en zal ik niet twijfelen om jullie bij vrienden / kennissen aan te bevelen wanneer zij een voetbalreis willen organiseren.Groet,


Martin en Jelle Brandsma

Geschreven door: Stephan Koper

De voetbalreis was erg leuk! Begonnen met 2 uur vertraging op schiphol maar vanaf toen was het alleen maar leuk. De wedstrijd was veel spannender dan ik (en iedereen denk ik) dacht. Billenknijpen tot letterlijk de laatste secondes van de wedstrijd. Alles was wel goed denk ik, hotel was goed en vlakbij de Sagrada Familia. Service was goed en het weer was fantastisch. Mooie ervaring over het geheel gezien!Met vriendelijke groet,Stephan Koper

Geschreven door: Peter Simons

Voor mijn dochter en ik was dit de eerste keer dat wij live een wedstrijd van FC Barcelona mochten ervaren. Toen wij uiteindelijk weer thuis waren, waren wij “doodop” maar allebei met een gevoel dat het de moeite waard was. Daarbij komt dat de wedstrijd een geweldige ontknoping had voor de Barca fans en dus ook voor ons. Wat een ambiance en gastvrijheid in Nou Camp.De reisbescheiden die we kregen waren zeer goed omschreven en het reisschema en kosten voor de bus en/of metro waren zeer handig. Thuis konden we vooraf alles al plannen en uiteindelijk liep het zoals we gedacht hadden.Het hotel lag mooi aan de boulevard en was deze reis dan ook zeer toepasselijk met de goede weeromstandigheden die we hebben gehad. Als we een minpuntje moeten aangeven zou het dan het volgende zijn: jammer dat het hotel niet dichter bij het centrum of stadion lag. Maar om eerlijk te zijn vonden wij het geen enkel probleem daar wij lekker konden genieten aan de zee.Kort samen gevat: Alles wat belooft is, is nagekomen! 


Met vriendelijk groet,Peter en Kim Simons

Geschreven door: Ale van der Zee

Het was voor mij de tweede keer, dat ik bij jullie een voetbalreis heb geboekt. Net zoals de eerste keer was alles weer prima geregeld. Het hotel was oké. De beschrijving van het vliegveld naar het hotel en de bijlagen over Barcelona waren goed. De plaatsen in het stadion waren prachtig. Wellicht dat jullie de volgende keer van te voren kunnen aangeven, welke plaatsen wij krijgen.Bij een eventuele volgende voetbalreis zal ik jullie zeker weer inschakelen.Met vriendelijke groeten,Ale van der Zee

Geschreven door: Gijs Renskers

Wij hebben een topreis gehad en de wedstrijd was zeer indrukwekkend! Wij hadden echter niet rekening gehouden dat de tassen apart afgerekend zouden worden bij het in-checken voor zowel de heen en terugreis. Normaliter is dat namelijk niet het geval bij andere vliegtuigmaatschappijen, behalve Easyjet en Transavia dacht ik. Ook hebben we filmpjes gemaakt in het stadion. Mocht je deze willen ontvangen dan kunnen wij deze je toesturen. Vooral de aankondiging van de spelers is erg goed gelukt.De service vanuit jullie hebben wij prettig ervaren.Met vriendelijke groet,Gijs Renskers

Geschreven door: Ron Zuiderwijk

Net terug uit Madrid!!!! Fantastische ervaring dankzij Voetbal Retour, alles klopte gewoon, van de info per e-mail, tot de zitplaatsen in het stadion, de uitleg wat je allemaal kan doen in Madrid tot en met het hotel, fantastisch!! Zaterdag om 6.50uur vertrokken naar Madrid met de KLM, ingekomen bleken wij met onze kids in een fantastisch Novotel Hotel te zitten, zeer mooie accomodatie, familie kamer, mooi restaurant en mooie bar's erin, zelf voor de kids een ruimte met een xbox Kinect erbij, helemaal top!! Aangekomen in het stadion voor de wedstrijd Real Madrid tegen Real Zaragoza, bleken wij op de eerste rij te zitten, bijna ter hoogte van de middenlijn, kan je nog beter zitten???De wedstrijd was super, 2-0 met rust, 4-0 de eindstand, enige jammere was dat Ronaldo niet heeft gescoord, maar dat mag de pret niet drukken. Als je zo dicht op het veld zit zie je pas hoe gruwelijk goed mannen als Özil zijn, niet normaal. Gisteren zijn wij terug gegaan naar het stadion voor de stadion toer, deze was indrukwekkend, evenals het stadion op zich indrukwekkend is als je ervoor staat. Kortom, dankzij Voetbal Retour hebben wij en onze kids een super weekend gehad, kortom, ben je ooit van plan om een voetbal wedstrijd te bezoeken, niet twijfelen, Voetbal Retour het laten regelen, DOEN!!!

Grt Fam. Zuiderwijk

Geschreven door: Marcel Wagemans

De reis is meer dan prima bevallen. Alles was prima geregeld, het vliegen, het hotel, de wedstrijd alles prima! We hebben uiterst genoten van de wedstrijd en van de stad en zijn tot de conclusie gekomen dit nooit te hebben mogen missen. Persoonlijk heb ik dan ook geen enkele klacht en zal vooral zeggen, ga zo door!Met vriendelijke groetMarcel Wagemans

Geschreven door: Kees Doppenberg

Wij hebben super genoten en het was ook zeer goed geregeld, alles klopte tot in detail. Ik kan dus niet zeggen wat je wijzigen of verbeteren moet. Het hotel was ook prima, goede bedden, goed ontbijt enz enz. Ik moet je dus mijn welgemeende complimenten maken.Als we weer gaan zal ik zeker weer van je diensten gebruik maken.Groet Kees Doppenberg

Geschreven door: Luc Fokkens

Alles was perfect geregeld, vlucht, hotel en kaarten.We hebben een heel leuk weekend gehad en een mooie wedstrijd gezien.De plekken in het stadion waren perfect, kaartjes ophalen was geen probleem en het was een mooi hotel. Dus bedankt voor het regelen van onze voetbalreis, je hebt er zeker een paar klanten bij.Groeten,


Luc

Geschreven door: Anil Kalika

We hebben een hele goed weekend gehad. Het hotel Attica21 was een perfect hotel en zeer netjes. Ontbijt was goed en netjes verzorgd. De plaatsen voor de voetbal kaartjes was perfect ondanks dat Messi niet had gescoord hebben wij toch een leuke wedstrijd gezien. De verbindingen met de metro was goed te doen alles was goed uitgelegd. Barcelona is een geweldige stad.

Geschreven door: Robert Malestein

Onze voetbalreis is super goed verlopen. We hebben een geweldig weekend gehad in Londen. Bedankt voor de goede organisatie. Zowel de heen- als de terugreis verliepen prima en de kaarten voor de wedstrijd lagen keurig voor ons klaar bij 't stadion.Het hotel lag op een prima locatie en was een goede plaats voor ons om te overnachten. Als jullie bij een eventuele volgende keer zorgen dat de thuisclub wint, zou het geheel compleet zijn ;-)Nogmaals bedankt en wie weet tot ziens!Vriendelijke groeten,André en Robert Malestein

Geschreven door: John Schoonus

Allereerst bedankt voor de vele informatie die jullie meesturen, heb ik nog niet eerder meegemaakt. Een betere wedstrijd hadden wij ons niet kunnen wensen, de sfeer en de uitslag het had niet mooier kunnen zijn.Het hotel was ook goed, alleen omdat het op een vreemde manier was geboekt, 1ste dag op mijn naam, 2de dag op mijn zwagers naam en de 3de dag weer op mijn naam, moesten wij iedere ochtend onze hotelkaarten opnieuw laten activeren. Niet vreselijk ernstig maar ook weer niet nodig geweest. Verder alles perfect verlopen.Volgend jaar wordt het naar alle waarschijnlijkheid Lissabon, dus als jullie een reis daar in de aanbieding voor een leuke prijs hebben kom ik zeker bij jullie terug.Met vriendelijke groet,


John Schoonus

Geschreven door: Jeroen Postma

Bedankt voor het regelen van de reis. Het is ons heel goed bevallen en eigenlijk niks op aan te merken. Het hotel was heel goed, de kaarten waren allemaal geregeld en de plekken waren ook goed. Kortom het was allemaal perfect.Bedankt voor het regelen en we komen zeker bij je terug als we in de toekomst nog eens zoiets willen doen.Groet, 


Jeroen Postma

Geschreven door: Ad Gloudemans

Met 3 generaties naar Barcelona. De reis was perfect georganiseerd, een prima hotel, duidelijke reisbescheiden en overige informatie. Alles keurig op tijd ontvangen. Goede plaatsen in het stadion. Alles perfect. Een aanrader en leuke ervaring. Bedankt.

Geschreven door: Joke van Arragon

Afgelopen weekend ben ik met mijn kleinzoon naar Barcelona geweest, georganiseerd door voetbalretour. We hebben fantastische dagen gehad samen, zaterdag gevlogen, eerst naar de stad tapas gegeten en toen door naar het hotel. waar we even gerust hebben.Om 5 uur richting stadion met de metro, iets gegeten en door naar Camp Nou, ondertussen was Joey m’n kleinzoon al behoorlijk gespannen voor de wedstrijd, zoiets mee mogen maken is natuurlijk ook heel bijzonder! Dankzij jullie goede beschrijving konden we makkelijk onze plaatsen vinden, en wat ging dat relax, leuk om te zien dat het in Spanje een echte familieaangelegenheid is en dat dat ook kan. Mooie bijkomstigheid, Barcelona won met 3-1!!!!Zondag na ontbijt de tourbus genomen en Barcelona bekeken, ook weer fantastisch, sávonds lekker gegeten en weer naar het hotel. Maandag was er na het ontbijt nog tijd om even naar het strand te lopen met de nieuwe bal, zodat Joey even wat energie kwijt kon voor we weer aan de reis terug moesten beginnen.Heel hartelijk bedankt voor alle goede info en verzorging, het was fantastisch!Met vriendelijke groeten,


Joke van Arragon

Geschreven door: Ronnie Landheer

Een prachtig weekend gehad, de aankomst tijd was perfect daardoor hadden we twee hele dagen om barcelona te verkennen, met de metro zaterdag's naar de haven en de ramblas 'avonds de wedstrijd na de wedstrijd is het smoordruk bij de metro, wij zijn toen een cafeteje ingedoken en real madrid-bilbao gekeken na die tijd is het wel weer rusitig bij de metro, raad ik dus ook toekomstihge reizegers aan.Zondag's o.a. de stadiontour gedaan en een kijkje genomen bij het olympisch stadion, ook een aanrader als je vanaf metro station espanya naar het olympisch stadion loopt heb je een prachtig uitzicht op de stad, hotelkamer was krap, we waren met z'n drieen en kregen een tweepersoons-kamer met een extra bed, daardoor stond de hele kamer al vol, niet zo erg want we zijn eigenlijk niet in de hotelkamer geweest, daar was barcelona te mooi voor. al met al een perfect geregeld weekendje, volgend jaar zeker weer, maar dan milan of madrid!!!!!

Geschreven door: M. de Flart

wij, opa en oma met kleinzoon naar de wedstrijd geweest. geweldig genoten! kleinzoon heeft MESSI gezien en heel dichtbij! hij maakte ook nog 2 doelpunten. een prima reis!!

Geschreven door: Ruud Nijhoff

Sorry voor de late reaktie maar het was geweldig zeker de kaartjes die we hadden genomen tegen meerprijs.

We zaten heel dicht op het veld we konden de spelers gewoon horen 
bedankt en zeker voor herhaling vatbaar.


gr. ruud en ricky nijhoff

Geschreven door: Falco Cremers

Zoals gevraagd zal ik je kort bijpraten over de voetbalreis die mijn vader en ik gemaakt hebben naar Manchester City-Real Madrid. Laat me voorop stellen dat het een prachtige ervaring is geweest; alle sterren van het Europese topvoetbal bij elkaar. Even over de reis zelf: we kunnen beiden alleen maar zeggen dat het uitstekend geregeld was en we geen enkele problemen gehad hebben.Het hotel was zuiver, netjes en prima verzorgd. Het lag alleen een stuk buiten het centrum, maar dat wisten we van te voren, en met de Metrolink is het goed te doen. Het was handig dat je de kaarten van het OV in de bijlagen had bijgevoegd. Ik was weliswaar voor de derde keer in Manchester, het is toch altijd handig. We waren ruim 2 uur voor aanvang bij het stadion; het was even zoeken naar de balie waar we de kaarten moeten afhalen, maar na een paar keer vragen vonden we het. Aangezien we ruim op tijd waren konden we zo doorlopen en de tickets afhalen. Ook dit was allemaal perfect geregeld, mooi in een mapje. Dat geeft toch dat extra fijne gevoel!Qua inchecken, vliegen en bagage ook geen enkel probleem. Ik kan alleen maar zeggen dat we een prachtige trip hebben mogen maken. Bij een volgende reis zullen we zeker als eerste aan jou denken.Groeten en wellicht tot in de toekomst!


Falco en Martin Cremers

Geschreven door: Niek van den Bergh

De reis was goed verlopen. Met de bus naar Liverpool was erg makkelijk lijn 501. de bus stond al tewachten dus we konden gelijk in stappen. Met de trein eerst kaartjes kopen. Binnen 5 min zaten we in de trein op weg naar Manchester. Daar aan gekomen op Picadilly station was het erg druk. Eerst even gekeken hoe we moesten lopen maar met 1 keer fout te hebben gelopen hadden we de goede weg gevonden. In het hotel wachtte iemand van voetbal retour op ons die netjes van te voren had gesmst dat hij in het hotel al op ons zou wachten.Hij overhandigde de kaartjes en wij waren iets te vroeg om in het hotel te kunnen inchecken. Leuk hotel en een leuke kamer alleen de bedden vonden wij niks het was te hard. Maar het was maar voor 1 nachtje dus maakte niet zo veel uit. Het ontbijt was goed.Op weg met de metro verliep ook spoedig we werden door het personeel geholpen van metrolink om de kaartjes te kopen. Wat ik vond van de Engelse erg behulpzaam volk. Erg mooie stadion.

We zijn lekker wezen shoppen in het centrum, erg mooie stad. Daarna met de taxi naar het Manchester airport. De vlucht ging soepeltjes. Mijn zoon had erg genoten in Manchester hij is fan van Manchester united dus het was voor hem een hele belevenis.


Martijn met dank voor alles
. En wie weet komt er nog een tijd dat we weer boeken bij jeGroetjes Niek en kevin

Geschreven door: Familie Dominicus

Wij hebben weer een geweldige voetbalreis gehad! De reisbeschrijving was duidelijk, en het hotel was keurig netjes! Ook het stadion en de stad bevielen erg goed, we hadden ook nog een topwedstrijd, dus voor ons kan het niet beter. We hebben eigenlijk geen tips (alleen in de beschrijving staat dat een rondleiding door het stadion 15.00 kost maar dit is 19.00 geworden, voor ons geen belangrijk punt maar wie weet voor jullie andere klanten.).Volgend jaar zullen we zeker weer via jullie site een voetbalreis uitzoeken, dus ga zo door!Groetjes Familie Dominicus

Geschreven door: Edwin de Bruin

We hebben een supertrip gehad. Zowel hotel, stad als wedstrijd waren top.We gaan zeker nog een keer gebruik maken van je diensten.Groet,


Edwin

Geschreven door: Pascal Bezuijen

Wij willen u van harte bedanken voor het boeken van onze voetbalreis. Alles was in onze ogen perfect geregeld! Bij aankomst in het hotel kregen we direct de wedstrijdkaartjes en de kamer zelf was prima.De wedstrijd verliep, met een 2-2, niet zo goed voor Real. Desondanks hebben wij genoten, doordat de underdog een punt pakte in een wedstrijd met vele kansen! Het stadion maakte het geheel nog wat mooier, want het Bernabeu is een indrukwekkende voetbaltempel.Nogmaals hartelijke dank, want u heeft ons een heerlijk weekend bezorgd in een prachtige stad!Met vriendelijke groet,Pascal Bezuijen

Geschreven door: Vincent Boer

Hierbij wil ik jullie bedanken voor een onvergetelijke weekend Barcelona.Alles was zover wij het hebben mee gemaakt goed geregeld en zeker goed beschreven in de gestuurde documentatie.1 klein ding wat echter iets tegen viel was de terug reis. De wedstrijd was om 21:00 dus rond 23:00 afgelopen, dus rond 24:00 terug in het Hotel. 2 uurtjes slapen en dan in de taxi (Metro rijdt s’nachts niet) richting de bus die om 03:30 richting vliegveld vertrok. (De volgend bus richting vliegveld vertrok pas om 05:00). Vliegtuig vertrok al om 06:30. Misschien dat jullie hier iets mee kunnen door misschien 1 of 2 vliegtuigen later te boeken.Verder was alles topgeregeld kaarten waren ruim op tijd afgeleverd bij het hotel. Hotel was goed en erg netjes was wel wat buiten het centrum maar met de metro is alles goed te doen van uit daar.Het was echt goed weer en een top wedstrijd.

Ik zal jullie zeker aanraden bij vrienden en kennissen.Bedankt voor het organiseren van dit weekend en zeker tot de volgende keer.Reactie Voetbal Retour:Het klopt inderdaad dat er 's nachts geen metro's rijden in Barcelona en er dus op een andere manier naar het busstation van Barcelona gereisd dient te worden. Voor de reisroute Eindhoven - Barcelona Girona zijn er helaas op de maandag geen andere vertrektijden mogelijk, waardoor dit de enige reisoptie naar de luchthaven van Eindhoven is. Let u dus goed op de reistijden die vermeld staan in onze boekingsmodule. Indien u niet zo vroeg terug wenst te reizen, dan kunt u eventueel een andere reisroute te selecteren.

Geschreven door: Harco Bokhorst

Ik kan niet anders zeggen dat het allemaal puik geregeld was en we zijn dus erg tevreden. Voelde allemaal goed en gemaakte afspraken nagekomen, dat is in deze tijd al top op zich. Een tip heb ik eigenlijk niet, maar misschien is het voor gezinnen, vaders met kids etc wel makkelijker als ook de transfer vliegveld hotel geregeld is.Hartstikke bedankt, en ik zal je zeker aanraden bij anderen.Groet harco

Geschreven door: Johan Stabler

Wij hebben erg genoten van de reis. Mijn complimenten voor je uitgebreide reisbescheiden en beschrijvingen. De hotels waren prima (conform boeking 4 sterren) en ook de ticket afhandeling ging goed. Zowel de boeking ging vlot, en in je email ben je zeer responsief. In voorkomende gevallen zal ik je diensten zeker aanbevelen. Nogmaals we hebben een hele leuke reis gehad met twee leuke wedstrijden. Dank voor je service.Groeten, 


Johan

Geschreven door: Arthur Brussaard

Prima bevallen. We hebben deze reis ook bij andere organisaties gemaakt en kunnen dus vergelijken.Vluchten, hotel en kaartjes en de daarbij behorende documenten prima geregeld. Overdracht van de kaarten in Manchester; prima. Daarnaast was het uitgebreide informatiepakket volledig en het telefonische contact prettig. Wedstrijd viel wat tegen (wat wil je als je van Persie en Giggs niet in de basis opstelt…) maar dat neemt niet weg dat het een leuke ervaring was. Manchester daarna nog een dag met de kinderen verkent, was ook goed ondanks de aanhoudende regen.Tot de volgende keer zou ik zeggen.Met vriendelijke groet,


Arthur Brussaard

Geschreven door: A. Donk

Wij willen jullie bedanken voor de voetbalreis. Het hotel was super en we hadden buitengewoon goeie plekken in het stadion. Graag maken we de volgende keer weer gebruik van jullie.met vriendelijke groet,Jitse en A. Donk

Geschreven door: Danny de Winter

Ik zou het overall een 9 geven. We hebben echt genoten en alles was prima geregeld. Echt prima. Ga op zeker nog een keer. Een piepklein minpuntje was dat wel ons behoorlijk hebben moeten haasten om op tijd in het stadion te zijn, maar waren op tijd.Kortom... Tot de volgende.Groet Danny

Geschreven door: Gerrit de Kock

Het was super en perfect geregeld.

 Mooie hotels en alles was gereserveerd de kaartjes waren er.

 Top!Met vriendelijke groet,


Gerrit de Kock

Geschreven door: Leander Lensen

Echt de complimenten hoe onze voetbaltrip naar Tottenham Hotspur - Manchester United geregeld was, we hebben in 4 dagen tijd ontzettend veel gelachen en genoten. Het hotel was ook uistekend geregeld met zeer vriendelijk personeel, ze hadden zelfs geregeld dat we eerder onze kamer in konden bij het inchecken, het hotel lag ook prima gelegen in het centrum wat we graag wilden.Vooraf voor de wedstrijd was het ook eenvoudig om de kaarten op te halen en nogmaals bedankt voor de zitplaatsen op de lange zijde, de wedstrijd zelf was ook zeer boeiend met de sneeuwval erbij. Ook nog de complimenten met de bijgeschreven routebeschrijving daar hebben we veel aan gehad omdat Londen een enorme stad is en als je daar voor het eerst aankomt is dat erg handig zodat we eenvoudig ons hotel konden opzoeken.Met vriendelijke groeten,Leander Lensen

Geschreven door: Maarten Hageman

We zijn weer terug uit Italie. Alle vier waren we het er unaniem overeens dat het weekend ons prima is bevallen en zeker voor herhaling vatbaar.Ik zal u zowel postieve als wat verbeterpunten op de mail zetten. Het is zeker niet bedoelt om negatief over te komen. Zoals ik al vermelde is alles ons goed bevallen. Ik zet maar even wat steekwoorden op de mail.Voorheen gestuurd dokumentatie: Prima alles was uitgebreid en compleet

Heenreis via Weeze: prima verlopen. auto goed te parkeren. Inchecken en vliegen primaHotel: Prima, vriendelijk bediening, kamers mooi schoon, bed (nog nooit zo'n goed bed gehad gold voor alle 4). Ontbijt prima niet heel lux maar ruim voldoende.Enige minpunt: Bij vertrek moesten we 2 x 12 euro betalen voor toeristenbelasting neem ik aan. Ik dacht dat dat bij de prijs in zat, maar we hebben er geen problemen van gemaakt. Wellicht om misverstanden te voorkomen kun je dit beter vermelden in de reisbescheiden? Ik weet nu nog niet of we zijn opgelicht of niet.Wedstrijd: Het was een mooie wedstrijd. Beetje koud gehad. De plaatsen voor de wedstrijd waren niet echt mooi. Slecht zicht door een glazen raam en een stalenbuis net voor je oog. Er was gelukkig voor ons weining publiek en we zijn ergens anders gaan zitten.Terugreis vlekkenloos verlopen. Zeker ook positief is je snelle reactie en antwoord op onze mail.We zijn zeker van plan om nog een keer gebruik te gaan maken van de diensten van voetbal retour.Met vriendelijke groet,Maarten Hageman

Geschreven door: Marco Brocken

Het was een uitstekend verzorgde reis. En een mooi ervaring. Wat beter zou kunnen is de lokatie van het hotel. Volgende keer graag downtown in de city. Dank voor de goede zorg!

Geschreven door: Jan Makken

Onze reis is prima bevallen, alles was keurig verzorgd, hotel was netjes en de kaartjes voor het stadion waren ook goed verzorgd, alleen het vliegveld is een drama, op de heenreis geen treinstation te vinden en de terugreis met de trein aankomst terminal 2 en het vertrek was van terminal 1. Ik geef als advies de mensen duidelijk te maken op tijd te vertrekken uit de stad om op tijd in te checken. Verder wil ik U hartelijk danken voor de verzorging, mijn kleindochter en ik hebben ons prima vermaakt, hartelijk dank.

Geschreven door: Koos Bontje

De reis naar Manchester samen met mijn zoon, is prima verlopen. De reis met Easyjet zowel naar Liverpool als van Manchester naar Amsterdam zijn netjes op tijd vertrokken en geland. Het conferentiehotel in Manchester was prima verzorgd wat kamer en ontbijt betreft.Het uitwisselen van de kaarten in Engeland deed wat amateuristich aan maar is prima gelukt. Al met al een reis naar volle tevredenheid. Dus bij een volgende gelegenheid zal ik zeker van jullie diensten gebruik willen maken. Bedankt voor de goede organisatie.Met vriendelijke groet,Koos Bontje

Geschreven door: Cees Meijer

Prima geregeld, we hebben genoten. Het hotel en de reisadviezen waren eveneens goed. Bedankt!

Geschreven door: Jan Pullen

De reis en wedstrijd zijn ons prima bevallen. Alles is verlopen volgens plan (klein uurtje vertraging transavia daargelaten maar dat is 100% buiten jullie control).Feit dat we extra moesten betalen om bij elkaar te zitten (vooraf inchecken) bij Vueling hebben we op de koop toegenomen (kleine bijdrage per man).Hotel was gewoon maar goed. Al met al een top weekend gehad. Bedankt !Jan Pullen

Geschreven door: Hans Bloemen

Wij wouden nog even laten weten dat we een super mooi weekend hebben gehad in Barcelona! Ons hotel was zeer eenvoudig te vinden en bevond zich in hartje Barcelona. We hebben zaterdag alle mooie plekjes van de stad gezien met de rode en de blauwe bus tour. En de volgende dag waren we met 15 minuten in het stadion, waar we vlak aan het veld zaten. Jammer dat Barcelona zo eenvoudig over Getafe heenliep maar daardoor konden we wel van een gezellige sfeer in het stadion genieten. We zouden graag nog eens een reis bij jullie willen boeken, alles was prima voor elkaar!met vriendelijke groet,Hans & Niels Bloemen

Geschreven door: J.S. Veltman

Graag wil ik je bedanken voor de perfect georganiseerde reis naar barcelona alles was top geregeld. zowel hotel als de kaarten voor de wedstrijd geweldige plaatsen. leuke dagen gehad met mijn zoons. goed verzorgde info. bedankt zeker voor herhaling vatbaar. THANKS

Geschreven door: Bart Coenen

Wat een geweldige trip barcelona hebben wij gehad. Het hotel was prachtig, maar vooral de wedstrijd (6-1) en dan vooral de geweldige plaatsen maakten alles compleet. We hadden kaarten precies op de middelijn en lekker dicht op het veld. Mooi om de beste spelers van de wereld van zo dichtbij te zien. Wat mij verder beviel is de service van voetbalretour. Alles tot in de puntjes geregeld, kon gewoon niet beter. Bedankt voetbalretour, in de toekomst weten ik en mijn vrienden (inmiddels ook enthousiast) de weg naar voetbalretour te vinden!

Geschreven door: Gert Jan Dollekens

We zijn donderdag 14 februari terug gekomen uit Barcelona en hebben daar de wedstrijd Barcelona – Getafe gezien die ze met 6-1 wonnen. Wedstrijd begon om 12:00 we konden dus na het ontbijt richting Nou Camp. Het was echt een geweldige ervaring om het eens van dichtbij mee te maken. We hadden het Barca clublied (incl vertaling) uitgeprint en meegenomen. Toen een spaanse supporter dit zag raakte we met hem in gesprek. Hij vond het geweldig dat een gezin uit holland zijn club kwam bekijken. Toen hij naar huis ging kwam hij een hand geven.Verder wil ik je alle lof geven voor het regelen. Je informatie was super compleet!! We zijn 6 dagen in Barcelona geweest en hebben gebruik gemaakt van een 4 daagse metrokaart. Je komt dan heel snel in alle hoeken.

Nogmaals heel erg bedankt voor het regelen! Als mensen plannen hebben voor een voetbalreis dan ga ik je zeker aanbevelen!Met vriendelijke groet,Gert Jan Dollekens

Geschreven door: Hans van Gorkum

De reis is ons prima bevallen. Het hotel was goed en ook de reservering van de voetbalkaartjes was prima verzorgd. De afstand naar het stadion van Tottenham Hotspur is met openbaar vervoer vrij lang. (metro en bus). Ik denk dat als alternatief ook de trein mogelijk is. Deze stopt vrij dicht bij het stadion. Voor het overige was alles prima verzorgd. Het hotel ligt op redelijke afstand van de city en is omringd door een groot winkelcentrum. een prima accommodatie.Onze dank voor de verleende diensten. We zijn zeer tevreden.met vriendelijke groeten


Hans van Gorkum

Geschreven door: Bart van Westen

De trip was super geregeld. Wij zijn erg tevreden! Goed hotel, erg goed ontbijt, geen gezeur met de tickets, perfect! Hartstikke bedankt voor het regelen.Met vriendelijke groet,


Bart, Henk en Jaco

Geschreven door: Truus in 't Zandt

De voetbalreis en wedstrijd is goed bevallen. Koen en ik hebben genoten.Toch heb ik wel een opmerking: het hotel lag ver van het centrum van Glasgow af. Vanaf het vliegveld was het ongeveer 15 minuten , met de bus, naar het centraal station van Glasgow. Vanaf het centraal station moest je, 25 minuten, met de trein reizen. En vanaf de uitstapplaats nog 15 minuten lopen naar het hotel. Deze afstand en tijd ben je ook kwijt als je terug naar centrum Glasgow wilt. Bovendien moest je naar centraal station reizen als je naar Celtic Park wilde; want vanaf centraal station gingen de bussen of treinen naar de andere bestemmingen. Je kon vanaf het station, bij het hotel, nergens heen (behalve naar centraal station). We hebben de 2e dag dan ook een taxi genomen: dit ging veel sneller en was niet veel duurder dan het openbare vervoer.De hotelkamer was goed en het restaurant ook. Dus wat betreft tijd en geld is een hotel in het centrum veel gemakkelijker (zoals Liverpool of Newcastle). De rondleiding in Celtic Park was geweldig (eigenlijk één uur, maar wij hadden een enthousiaste gids en dus duurde de rondleiding 2 uur en 15 minuten !!!). Zaterdag morgen zijn we naar Hampden Stadion geweest en hebben daar ook een rondleiding “gedaan”. Ook deze rondleiding was zeer boeiend. De wedstrijd was al snel gespeeld, maar de moeite waard om mee te maken.Hopelijk heb je wat aan deze opmerkingen,Truus in ’t Zandt

Geschreven door: S. Al Baghdadi

Heerlijk gehad het was waard om daar heen tegaan goed geregeld. heerlijk hotel. ik geef het ook door aan me vrienden als ze naar voetbal wedstrijden willen gaan dat ze bij voetbal retour moeten wezen. top jongens jullie doen het goed..

Geschreven door: Albert Meulink

Het is alweer even geleden (23 februari) dat wij naar Glasgow zijn geweest, maar ik wil nog zeker melden dat we zeer tevreden zijn met de service van Voetbalretour en het hotel.Voetbalretour: gewoon alles compleet en goed geregeld, handige tips en reisinformatie bijgevoegd. Wellicht ontbreekt hierin nog het afwijkende stekkertype van de stopcontacten in Engeland.Hotel: Prima centrale ligging, supervriendelijk receptie die altijd bereid was informatie te geven en daar alle tijd voor nam.Het is gewoon een hele leuke reiservaring geweest van “vaders en zonen” die een vermakelijke wedstrijd hebben gezien in een gastvrije stad en zich ook buiten de wedstrijd prima hebben vermaakt. De stadium tour van Hampden Stadium met bijbehorend voetbalmuseum is zeker ook aan te bevelen!Met vriendelijke groet,


Albert Meulink

Geschreven door: Arjan Dik

We hebben ons prima vermaakt! Kaartjes lagen keurig klaar in hotel en het was goed dat je me even wees op de papieren die erbij zaten. Deze werden inderdaad gecontroleerd. Verder was ik zeer te spreken over de communicatie, mijn vragen werden altijd zeer snel beantwoord en je flexibiliteit betreft de kaartjes kan ik zeer waarderen!

Komen zeker nog eens bij je terug.Gr. Arjan

Geschreven door: Birger Velghe

Bij deze wil ik U en jou bedanken voor deze onvergetelijke citytrip richting Milaan, wij hebben er van genoten. Alles was allemaal goed verlopen, al hadden we iets meer problemen om zelf het hotel te vinden bij aankomst, ook omdat het onze eerste keer was in Milaan.Wat de wedstrijd betreft was het een echte "must-done", al die supporters in een schitterend stadion.

Waren al van 11 u naar Duomo geweest en daar bleek echt wel dat het echt wel leefde die derby. Geen miserie gehad ook, al hadden we daar toch eventjes schrik van. Kwart voor 4 waren we al aan het stadion om te zien hoe het daar ook aan toeging om toegang tot het stadion te verkrijgen, maar alles is zeer goed verlopen.Ook het Hotel heeft ons goed ontvangen, de tickets lagen klaar aan de balie. Voor de rest hebben we het hotel bijna niet gezien.Kortom : We hebben er lang moeten naar verlangen, maar onze droom is uitgekomen. Ik wil Voetbal Retour daarom nog eens bedanken voor alles omtrent deze voetbalreis! Wij zullen zeker nog gaan kijken via jullie, dit was iets om niet snel meer te vergeten.

Geschreven door: P. Schotsman

Wij hebben een heel mooie weekend gehad naar Barcelona. we hebben genoten van de wedstrijd Barca- Sevilla. de service was goed het hotel was erg mooi. Goed ontbijt. ook het ophalen van de tickets was goed geregeld. als we weer een wedstrijd willen bezoeken, komen we zeker weer bij jullie terug.vriendelijke gr

P. Schotsman

Geschreven door: Johan van der Werff

Maandagnacht zijn we terug gekomen uit Barcelona na 3 hele leuke dagen. Het was perfect geregeld; hotel was goed, beschrijvingen in orde, afgifte toegangskaarten verliep ook goed. En ook de plek in het stadion was prima; toevallig zaten we aan de goede kant en hebben we alle drie de doelpunten (2-1 voor Barcelona) van dichtbij kunnen meemaken. Zelfs het weer zat mee; veel zon gehad. Alles goed dus.Bedankt voor je inzet.Met vriendelijke groet,Johan van der Werff

Geschreven door: Familie Klein Nijenhuis

We zijn net terug uit Barcelona! (23-02 t/m 25-02) Wat was de reis super geregeld door de medewerkers van Voetbal retour!!! Super (zitplaats)kaarten in het stadion en een prima 4*- hotel!!!Alles keurig geleverd en beschreven in de reisbescheiden, TOP!!! Zelf geen geregel.. alles is voor je geregeld, erg prettig! En genoeg tijd om ook nog Barcelona te bezoeken, heerlijk allemaal! Beter hadden we het niet kunnen krijgen!! Erg bedankt en dit is zeker voor herhaling vatbaar!!!

Geschreven door: Vera en Henk Keijzer

Hierbij een reisverslag van onze belevenissen in Milaan. Wij hebben het prima naar ons zin gehad in Milaan met mooi weer en dat maakt het natuurlijk nog fantastischer. Op zaterdag morgen vertrokken met Easy Jet en ook nog eens keurig op tijd, vervolgens aangekomen op vliegveld Malpensa en met de Malpensa bus Express naar het Centraal Station van Milaan gereden, allemaal prima te doen. Tot zover geen enkel probleem, echter op advies van de mee gekregen informatie was het lang zoeken op het CS van Milaan naar het naar het informatie ticket centrum om daar de 3 daagse ticket voor ons te kopen, zelfs de Milanees kon en wilde ons niet helpen en na het toch gevonden te hebben bleek het dicht te zijn.......vervolgens maar naar de Metro lijn gelopen en daar alsnog bij de ingang een ticket voor ov kunnen kopen, voordeel was wij hebben het prachtige CS van boven naar beneden gezien :)De metro verbinding was uitstekend naar ons Hotel Eco Hotel La Residenza. Dit Hotel lag iets afgelegen maar in een rustige wijk dus prima te doen. Daar aangekomen meteen in gecheckt en kaarten van de wedstrijd ontvangen, joepie want daar kwamen we voor. Het hotel over het algemeen goed, bedden zijn prima, en de kamer was in orde, het ontbijt was beperkt en werd niet bijgevuld als je wat later kwam.Aangekomen bij het Stadion San Siro daar waren we ruim op tijd om ook rondom het stadion de sfeer te proeven, kunnen we spreken van een geweldige belevenis als voetbal liefhebber. Indrukwekkend als je binnen komt en tijdens de wedstrijd een geweldige sfeer. De plaatsen die wij hadden waren wel van een minder gehalte 3 e ring vooraan tegen een wand van glas en de stangen van de opgaande trap voor je neus......., maar dat mag de pret niet drukken want zo zijn wij niet we laten ons niet gauw beïnvloeden aan iets waar je op dat moment niets mee kan. De wedstrijd was gelukkig een leuke om te zien. De rest van de dagen hebben wij ons prima vermaakt in de stad Milaan. Kortom een prima trip.

Geschreven door: Bart en Jan Vranken

WIJ WILLEN JOU BEDANKEN VOOR DE VOETBALREIS. ALLES WAS SUPER GEREGELD, TOP HOTEL NAAST HET VLIEGVELD, GOEDE PLEKKEN IN HET STADION EN EEN PERFECTE DAY-AFTER MEDE D.M.V. DE STADIONTOUR IN OLD TRAFFORD. JOUW ORGANISATIE IS EEN ABSOLUTE AANRADER. ALS WE NOG EENS EEN VOETBALREIS GAAN MAKEN DAN ZAL DAT ZEKER VIA JOUW PROFESSIONELE ORGANISATIE GAAN GESCHIEDEN.

Geschreven door: Familie van Doorn

Wij hebben een superreis gehad naar Barcelona. Na een goede vlucht met KLM zijn we met de Aerobus naar Placa Catalunya gegaan en vervolgens met de metro naar ons hotel: Novotel Barcelona City (slechts 4 haltes). Onze kamer had een tweepersoonsbed met een tweepersoons slaapbank ernaast. Kamer was prima en werd goed schoongemaakt. Ons hotel was vlakbij metrohalte Glories en een halte van de Hop on Hop of bus. Deze bustour is leuk om met kinderen te doen.De hulp van voetbalretour.nl bij het kiezen van de juiste vlucht, hotel en plaats in het stadion was goed. De vooraf ontvangen info van was compleet. Wij hadden kaartjes Categorie 2, korte zijde, ring 1 achter het doel. Lekker dicht op het veld. Onze kids vonden het prachtig. Deze reis zullen we niet snel vergeten!

Geschreven door: Robert Langen

Wij waren zeer tevreden over onze reis naar Barcelona. De heen- en terugreis via Schiphol verliepen probleemloos. Het hotel was prima. Op een goede locatie midden in de stad. Zitplaatsen in het stadion (catogerie 1) waren uitstekend. En we hebben een geweldig mooie wedstrijd gezien!!! Barcelona - AC Milan 4:0. Onvergetelijke ervaring!! Tot volgende keer.Met vriendelijke groet,Henk en 
Robert Langen

Geschreven door: Huub Oude Avenhuis

Alles is goed verlopen, alleen heb ik nog een vraagje, waarom moesten wij de kaarten nu afhalen terwijl ze eerder gewoon per post werden gestuurd? Voor de rest mooie wedstrijd gezien, veel sfeer en 's avonds leuke kroeg ontdekt!Groeten,


Huub Oude AvenhuisReactie Voetbal Retour:Doordat wij deze dag ook een busreis naar deze wedstrijd van Borussia Dortmund hadden georganiseerd leek het ons de meest veilige optie om de tickets door de reisleider van onze busreis ter plaatse aan u te overhandigen. Hierdoor werd voor 100% uitgesloten dat tickets bijvoorbeeld zoek zouden raak in de verzending van de post.

Geschreven door: Frank Janssen

Ik was er nog niet aan toe gekomen om onze ervaringen door te geven, bij deze.mijn complimenten voor het regelen van de reis ,ik zal voetbalretour bij iedereen aanbevelen. Het hotel was keurig verzorgd en lag midden in het centrum zoals afgesproken. De stadionkaarten waren super , we hadden kaarten in de 1e ring en zaten ter hoogte van de middenlijn op rij 4 , mooier kan bijna niet !De sfeer van de wedstrijd zelf was waardeloos geen beleving geen sfeer , lag misschien ook aan het feit dat het maar tegen de onderste was en ze afgelopen dinsdag tegen ac milan moesten spelen waardoor de sterspelers gespaard werden. Dit is overigens iets waar jullie geen invloed op hebben en wij dus alle begrip voor hebben , het weer was daarentegen lekker ruim 20 graden.Kortom de reis heeft aan al onze verwachtingen voldaan en volgend jaar willen we een keer naar engeland een wedstrijd gaan bekijken en zullen we weer via voetbalretour gaan boeken!bedankt voor de organisatie en tot volgend jaar ,groeten frank janssen

Geschreven door: Marjan en Gijs

Samen met mijn zoon de wedstrijd van de eeuw gezien!! Geweldig mooie plaatsen op de 1e ring. Martijn kon wegens de sneeuw en uitvallende/vertragende vluchten niet op tijd in Barcelona zijn voor de tickets maar belde vanaf Girona dat we e-tickets konden uitprinten en zo was alles toch keurig geregeld. We hebben 3 dagen in het HCC Open hotel in Barcelona gezeten, bij aankomst rond 11 uur mochten we gelijk de kamer op. Prima hotel, ligt heerlijk centraal en vlak bij het metrostation Rocafort. Mooi uitzicht, vanuit de kamer keken we 2 straten in en konden we het de kerk van Tibidabo zien liggen. Bij vertrek mag je de koffers tot een later tijdstip achterlaten. Ik wil iederen reizen via VoetbalRetour aanbevelen. We zijn door Martijn heel erg goed en vriendelijk behandeld. Telefonische en via de mail goed bereikbaar, hij denkt mee en je krijgt duidelijke antwoorden op al je vragen. Bedankt Martijn, voor deze onvergetelijke trip!!!

Groetjes, Marjan en Gijs

Geschreven door: Carlie Schipper

Hierbij wil ik je namens beide schoonzoons hartelijk danken voor de geweldige trip die we afgelopen weekend hebben gehad naar Manchester! Het was prima verzorgd met mooie plaatsen in het stadion, uitstekend premier inn hotel met een zeer goede keuken. Kortom het was fantastisch en zullen zeker bij een volgende voetbaltrip bij je aankloppen !Vr Gr. Carlie Schipper

Geschreven door: Bart van der Lichte

Afgelopen weekend met mn zoon naar Manchester geweest Vrijdag aangekomen en maandag avond weer terug gevlogen. Deze reis was inclusief een bezoek aan Man United tegen Reading. Zelf via internet nog een bezoek geregeld aan Man. City(stadion tour) en een wedstrijd van Wigan op zondag. Maandag nog een stadion tour bij United gedaan. Fantastische ervaring. Vliegen was prima, hotel was prima (kleine kamer) maar zeer schoon en alles erop en eraan. Ontbijt in het hotel was uitstekend en het avondeten in de bar ook. Tickets voor United waren prima in orde. Ik heb zitten denken of ik ergens over kan mopperen, maar niets gevonden. Info vooraf was prima! Ik ga zeker weer terug met Voetbal Retour!Groetjes


Bart van der Lichte

Geschreven door: John Somers

Het was een heel leuk weekend! Goed geregeld door jullie! Prima hotel, duidelijke communicatie en ook naar de wedstrijd toe: oké. De plaatsen, waren de hoge plek in het stadion, goed! Bedankt!

Geschreven door: Huig Varkevisser

Zojuist terug van een geweldig weekend Barcelona, het was zeker de moeite waard en voor herhaling vatbaar!De heen en terug reis zeer vlot verlopen, mede door het perfecte vervoerssysteem in Barcelona zelf, je kan in zeer korte tijd diverse gedeeltes van de stad bekijken, zeker als je vooraf een plan maakt wat je wilt zien en bezoeken.Het hotel is goed bevallen, kamer was net groot genoeg voor drie personen, iets gedateerd, maar een prima plaats om te overnachten en een uitgebreid en goed ontbijtbuffet.De wedstrijd en sfeer er omheen was geweldig, kippenvel...... mooie plaatsen en de rondleiding - de dag erna - was ook indrukwekkend.Een tip, koop gelijk bij aankomst een twee of drie daagse trein, metro, bus of tramkaart, hier kan je heel Barcelona mee door en scheelt wachten bij de automaat, jullie geven aan dat je ook met de trein kan reizen op een 10 rittenkaart, maar op een 2 of 3 daagse kaart kan dit ook....Verder geen op en/of aanmerkingen, nogmaals zeker voor herhaling vatbaar.Groeten


Huig Varkevisser

Geschreven door: S. Trustram

Alles was dik voor elkaar, helemaal geen problemen. zou ik zomaar weer doen.groeten S. Trustram

Geschreven door: Willem Ligthart

Vlucht naar Stansted verliep prima, niet veel vertraging. Ook vervoer naar Golders Green konden we gemakkelijk regelen. Kwamen ± 11.30 uur bij hotel en konden pas na 15.00 uur een sleutel van de kamer krijgen (dus inchecken). Mochten de bagage daar achter laten en wij zijn Londen in gegaan. Kwamen ongeveer 23.00 uur terug in en daar hoorden we dat het hotel fully booked was en er geen kamers voor ons beschikbaar waren, foutje van de ochtendreceptioniste!!De dienstdoende receptioniste heeft een ander hotel (Holiday Inn, denk ik), op ± 20 minuten rijden met een taxi, geregeld. Eerst nog zonder breakfast en na een opmerking mijnerzijds met breakfast. Taxikosten werden door hotel betaald. Bij Holiday Inn kregen we 4 kamers, ze hadden geen triple room. Breakfast was goed en daarna zijn we weer naar ons oorspronkelijke hotel gereisd met een taxi. De 42 pounds (kosten taxi’s) heb ik een dag later teruggekregen van het hotel bij het uitchecken.Een tip van ons voor een volgende reis is dat je beter een hotel kunt uitzoeken dat iets dichter bij een underground gesitueerd is. Het hoeft niet in de buurt van het stadium te zijn want daar ga je toch maar één dag naar toe. Een ander punt vinden wij dat in de beschrijving staat dat het vanaf Golden Sisters naar White Hart Lane niet duidelijk (genoeg) beschreven is dat je met een bus verder zou moeten reizen. Wij hebben dit nu gelopen maar dat bleek nog een beste tippel te zijn.Al met al een trip met de nodige troubles maar wij hebben, ondanks een draak van een wedstrijd en hopeloos weer (maar dat schijnt gewoon te zijn in Engeland) een prachtige tijd gehad.Met vriendelijke groet,Willem Ligthart

Geschreven door: Vincent Wennemars

Ten eerste bedankt voor de geruststelling op zaterdagmiddag waarbij u aangaf dat de wedstrijd Tottenham Hotspur - Fulham op zondag was ipv zaterdag. Ik heb hier niet goed op gelet vantevoren. Ik heb hierover echter wel een opmerking. Wat als de wedstrijd wel op zaterdag was gespeeld? We hadden dan de doorgegeven tijd om de kaartjes op te halen nooit gehaald. We hebben geen enkele tijd verloren tijdens onze reis naar het hotel. maar we kwamen daar pas om 12.30u aan. het was de bedoeling dat we de kaartjes tussen 13.00-13.30u zouden ophalen. We kunnen de koffers niet bij het stadion achterlaten. Dus hoe moet dat normaal gesproken?Het hotel was perfect, maar wel erg ver weg. Over het algemeen was dat geen enkel probleem, maar mbt bovenstaande kan dit problemen geven. Een ander punt was de tijd die in het informatiemateriaal wordt aangegeven over de loopafstand van het metro statio 'Seven Sisters' naar het stadion. Dit zou 4 min bedragen. In de praktijk bleek het ruim een half uur!! te zijn waarbij we stevig hebben moeten doorwandelen om uberhaupt nog op tijd te zijn. Misschien kunt u dit veranderen.Het informatiemateriaal was verder zeer uitgebreid waarvoor onze dank. We hebben genoten van een prachtig weekend. Misschien dat u met bovengenoemde opmerkingen het nog verder kan verbeteren.Nogmaals bedankt.Met vriendelijke groet, 


Vincent WennemersReactie Voetbal Retour:Ophalen van de tickets is mogelijk tot aan de aftrap van de wedstrijd. Dit tijdstip wordt echter opgegeven door onze partner in Engeland om zo drukke wachtrijen vlak voor de aftrap van de wedstrijd te voorkomen. Als u met trein naar Tottenham reist bedraagt de loopafstand inderdaad maar enkele minuten, u bent echter met de metro naar Seven Sisters gegaan, dan bedraagt de loopafstand inderdaad ongeveer een half uur. Dit staat zo in de reistoelichting omschreven.

Geschreven door: Jan Feller

Mijn zoon en ik hebben enorm genoten van deze 4 daagse reis naar Barcelona. Het hotel heeft een prima ligging, want vlak aan het strand en niet ver van het dicht bijzijnde metrostation. Het verblijf in dit Hotel is ons goed bevallen, goede service en een prima ontbijt.Bij het inchecken werden de tickets voor de wedstrijd direct overhandigd. Op zaterdag hebben wij fietsen gehuurd en zijn naar het stadion gefietst waar wij een rondleiding hebben gemaakt, wat al een belevenis op zich is. Via de spelerstunnel naar die prachtige grasmat is voor iedereen een jongensdroom. De volgende dag naar de wedstrijd die Barcelona o.a. dankzij 2 goals van Messi won van Rayo Vallecano.De laatste dag, (zonnetje 18 graden) lekker gevoetbald op het strand met mijn zoon en omdat wij pas aan het eind van de middag de terugvlucht hadden (prima geregeld) konden wij rustig uitchecken en met de metro naar Placa de Catalunya gaan en vandaar met de Airportbus naar het vliegveld.Het zijn voor ons onvergetelijke dagen geworden. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor deze fantastische reis die zeer goed was georganiseerd, duidelijke info en alle reisbescheiden op tijd gestuurd, toppie.Tot een volgende keer !Met vriendelijke groet, 


Jan en Sebastiaan Feller

Geschreven door: Lesley van Kleef

Het weekend is erg goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar. Helaas moesten we vanwege problemen met het water in het hotel direct door naar een ander hotel welke zo'n 10 a 15 minuten lopen was vanaf de Ramblas en moesten we een fee van Eur 5 betalen.(stond hier van te kijken want nam aan dat alles betaald was). Buiten dit was alles top geregeld en ook de zitplaatsen waren super; wel wat verder van het veld dan gehoopt maar erg goed zicht. Wat ik wel jammer vond is dat u mij niet wees op het feit dat er nog betere plaatsen beschikbaar waren in het stadion (ondanks een meerprijs), zoals vermeld was dit een kado voor mij pa die 50 was geworden en ik wilde absoluut de beste plaatsen hebben.Het klinkt misschien negatief wat ik hierboven vermeld heb maar we hebben een erg goed gevoel aan de reis over gehouden maar ik wilde dit toch met jullie delen. In het vervolg zou ik dan ook zeker bij jullie terugkomen mbt een nieuwe voetbalreis.Nogmaals bedankt voor je service!Met vriendelijke groet,


Lesley van KleefReactie Voetbal Retour:De fee van 5 euro die u diende te voldoen in Barcelona zal de toeristenbelasting zijn die vele hotels in Barcelona sinds november 2012 heffen. Dit bedrag is inderdaad niet inbegrepen bij de reissom, aangezien wij deze kosten ook niet vooraf kunnen voldoen aan het hotel. Uw zitplaatsen waren inderdaad in de 2e ring van het stadion en precies op de middenlijn gesitueerd. Dit zijn zowel als categorie als ook qua situering in het stadion de beste zitplaatsen (categorie 1) in het stadion en dit zijn ook de zitplaatsen die u had besteld. Aangezien de categorie 1 zitplaatsen echter in ring 1 of ring 2 van de lange zijde zijn gesitueerd zit hier dus nog wat verschil in. De zitplaatsen kunnen namelijk ook in de vakken links of rechts van de middenlijn gesitueerd zijn. Uit eigen ervaring kunnen wij overigens zeggen dat de zitplaatsen in ring 2 nog een iets beter zicht op het speelveld bieden als die in ring 1, u zit dan wel iets hoger, maar aangezien het Camp Nou stadion redelijk stijl is zijn dit de beste zitplaatsen in het stadion.

Geschreven door: Patricia Hagenaar

De vliegtickets en de tickets voor de wedstrijd waren perfect geregeld. Het hotel zelf was wel okee, viersterren is het absoluut niet waard en er is geen gratis wifi en 9,40 per dag was wat prijzig. Voor een voetbalreis lag dit hotel wel wat ver weg van Camp Nou. De dichtstbijzijnde metro was tien minuten lopen en dan was het incl goede aansluitingen een uur reizen naar Camp Nou, wat best nog wel een lange rit was.Al met al hebben wij wel een super weekend gehad! En ik zal jullie ook zeker aanraden bij anderen!Bedankt!vriendelijke groeten,Patricia Hagenaar

Geschreven door: Alfred de Kooning

Was een super weekend met z’n 12 en, geen onvertogen woord gevallen. Was alles op tijd aanwezig, tickets en rondleiding tours lagen gereed bij aankomst in Hotel, wat wel zeer jammer was dat de ontbijtmaaltijd nou niet echt goed verzorgt was !! Eten wat op zondag en maandagmorgen klaar lag voor te eten was beschimmeld en als het op was (de broodjes enzo) werd het NIET meer aangevuld. Sommige van ons kwamen aan het ontbijt om 9:30 uur en alles was al op terwijl het ontbijt duurt tot 11:00 uur??? We hebben er wat van gezegd maar daar werd niets mee gedaan. Beetje jammer, maar het hotel ligt wel gunstig voor verdere plannen in de stad ook gunstig voor de metro.Mocht je hier omtrent nog vragen hebben hoor ik je graag.Grt Alfred de kooningReactie Voetbal Retour:

N
aar aanleiding van uw ervaringen mbt dit hotel in madrid hebben wij besloten dit hotel niet meer aan te bieden aan nieuwe klanten van voetbal retour. in het verleden hebben vele klanten van ons met veel plezier in dit hotel verbleven, maar in februari 2013 is er een nieuwe eigenaar in dit hotel gekomen die het ontbijtbuffet blijkbaar niet meer aanbiedt op de manier zoals de vorige eigenaar dit wel aanbood. wij danken u dan ook voor uw eerlijke reactie!

Geschreven door: Onno Willekers

Even een korte terug koppeling over de voetbal reis naar arsenal londen.Eigenlijk klopte alles met wat we afgesproken hebben,het hotel was prima en de boeking van de heen en terug reis was allemaal in orde. Zelfs de uitslag 4-1 voor arsenal was goed geregeld.Sucses verder.Groet Onno Willekers

Geschreven door: Monique Heus

Nou wij hebben een super weekend gehad, alles liep zo als verwacht. Jullie hebben alles netjes geregeld en wij miste niks. Het was duidelijk ook de trein en metro ticket liep goed. Misschien handig te vermelden dat je voor de metro 4 zones moet hebben, 3 kan niet maar het hotel zit in de 3e zone. Verder kan je daar een Europese steker in bruikleen krijgen, als je er toevallig 1 thuis hebt zou het handig zijn die mee te nemen!De plaatsen in het stadion waren perfect, een winnende wedstrijd gezien, altijd leuk.Voor herhaling vatbaar.MVG Monique Heus

Geschreven door: Willem Huiskamp

Afgelopen weekend hebben zijn mijn zoon en ik in Madrid geweest. Ik wil u bij deze hartelijk danken voor de fantastische organisatie van onze voetbaltrip! Mede daardoor is het voor ons een onvergetelijke ervaring geweest.Een opsomming:1. Prima voorinformatie en reisinformatie (1 opmerking: prijs rondleiding door Bernabeue is van 15 naar 19 euro verhoogd)2. Prima Hotel met uitstekende faciliteiten3. Bij aankomst in hotel lagen onze toegangskaarten al klaar4. Als klap op de vuurpijl : geweldige plaaten in het stadion (10 meter van het veld!)Kortom : niets anders dan lof! Ik zal dan ook van harte uw organisatie aanbevelen bij vrienden en kennissen. Enkele foto's zullen we ook plaatsen.Met vriendelijke groet,


Willem Huiskamp

Geschreven door: Arthur Denessen

We hebben een heerlijk weekend gehad in Madrid. Het weer zat mee en veel gezien in deze prachtige, historische stad. En uiteraard een aardig potje gezien in Santiago Bernabeu met een fantastische volley van Higuain! Het stadion zat jammer genoeg niet vol (65.000) en de sfeer was aan de tamme kant (niet vergelijkbaar met mijn ervaringen met zowel Engelse als Duitse wedstrijden). De tour door Bernabeu was zeer de moeite waard. Wat een mooie voetbaltempel! Zowel als je er vlak voor staat als ook vanuit de dugout vind ik het zeer indrukwekkend. Bovendien ook nog op bezoek geweest in Vicente Calderon van Atletico. Ook dat was leuk met een enorm groot contrast als je het vergelijkt met de grandeur van Real.Kortom, ook dit voetbalweekend in de Spaanse hoofdstad was weer zeer geslaagd en alles prima geregeld! Dank je wel Voetbal Retour en we gaan in de toekomst zeker weer eens boeken.Mvg Arthur Denessen

Geschreven door: Philippe Metz

We hebben een top weekend gehad.

 Vwb jouw gedeelte: Vlucht prima, hotel prima en stadionplekken top!

 Dank daarvoor.Hartelijke groet,Philippe Metz

Geschreven door: Frank Etman

Alles was voor ons prima verzorgt. Dat hotel Rialto onze groep niet helemaal kon herbergen wegens waterschade was geen enkel probleem. De omboeking was snel gedaan en het vervangend hotel was meer dan prima. De plaatsen in het stadion waren ook super dus allemaal tevreden gezichten.Met vriendelijke groeten,


Frank Etman

Geschreven door: Paul van Lakwijk

Samen met met mijn zoon Alex hebben wij een schitterend weekend beleefd. De trip was een cadeau voor zijn 18e verjaardag en zeer geslaagd.De plaatsen in het stadion waren echt top. Goed geregeld. Enigszins jammer was natuurlijk dat de wedstrijd voor Barca van wat minder belang was en datdaarom niet het sterkste elftal werd opgesteld. (hier kan jij niets aan doen natuurlijk) En dat Messi daarnaast ook nog geblesseerd was, hij die normaal nooit geblesseerd is grrrgrrrr (haha…). We hadden hem uiteraard zeer graag zien voetballen.Het stadion was aardig gevuld , maar om dezelfde reden was het denk ik geen volle bak. We hebben wel mogen genieten van 5 doelpunten en de terugkeer van Abidal. Dit was kippevel. Voetbalavond geslaagd dus en een onvergetelijke avond zeker voor Alex een hoogtepunt.De andere dagen hebben we nog volop kunnen genieten van de stad Barcelona.Het hotel Mitra was een goed hotel. Goede kamer, goed ontbijt en vriendelijke en behulpzame receptionisten. Persoonlijk vond ik dat het te decentraal lag. De beschrijving dat het kort bij metro halte Lesseps lag viel enigszins tegen. Het was zeker 1 km en met koffer min. Een kwartier wandelen. Echter in het hotel werd meteen aangegeven dat het station el Putxet echt zeer kort bij lag (ca. 1 tot 2 min. Lopen). Deze reed ook direkt tot Placa Catalunja en passeerde ook bij diagonal en valt direkt te combineren met de Metro. De 3 dagenkaart was een goede tip.De toegezonden reisinformatie was zeer compleet en verzorgd.Samengevat:


Goede verzorgde reis met gedetailleerde informatie hoe het best van luchthaven naar hotel te reizen. (in geval Mitra adviseren via station el Puxtet (L7) te reizen). Leuke extra informatie over Barcelona (tip: vermelden dat stadiontour op de dag vd wedstrijd niet mogelijk is, wel museum en shop uiteraard). Goede beschrijving hoe bij Nou camp te komen en jullie te vinden voor de tickets (leuk jullie persoonlijk te hebben ontmoet.). Topplaatsen in het stadion. Net hotel (ligging mag meer centraal). Gunstige vliegtijden zodat naast de voetbal ook tijd is voor sightseeing van Barcelona.Ik heb nog enkele foto’s apart toegezonden.Zeker nog voor herhaling vatbaar.Bedankt en verder veel succes.Alex en Paul van Lakwijk

Geschreven door: Martien van den Eshof

We hebben het goed naar ons zin gehad. Het was prachtig weer en hebben genoten van de typisch Engelse voetbalsfeer in en rondom het stadion van White Hart Lane. Hotel was prima, de locatie van het hotel v.w.b. de afstand naar de city misschien wat ongunstig, maar ach wie maalt daar om met het metrostation voor de deur. Dat prachtige winkelcentrum Westfield Stratford was ook wel een uitkomst, alles bij de hand.Last but not least, Voetbal Retour heeft ons prima geholpen met vragen en altijd heel snel. Zou het zo weer doen, het kost alleen een paar centen.Dank voor de goede service!!Martien van den Eshof

Geschreven door: Youri Boerrigter

Wij zijn dinsdagavond weer in Nederland gearriveerd na een 2-daagse reis naar Manchester. Vooraf waren er bij mij vrij veel vragen, daarom wilde ik toch nog een mail sturen om te laten weten dat we erg tevreden zijn!De vlucht verliep zonder problemen, het hotel was prima te bereiken, ook het ontbijt en de slaapruimte waren goed geregeld. Wij hadden een paar dagen voor de wedstrijd gebruik gemaakt van de ticketupgrade naar de lange zijde. Deze plekken waren schitterend. We zaten op rij 5, kort op het veld en dichtbij het uitvak! Uiteindelijk een fantastische wedstrijd gezien met 3 goals.

Ik wil in deze mail onze dank uitspreken voor een geweldig voetbalavontuur!Groeten,


Youri Boerrigter

Geschreven door: Mark Bevaart

Onze voetbalreis is goed bevallen. Vluchten gingen redelijk op tijd. Informatie over metro etc was prima en verliep goed. De kaartjes voor wedstrijd lagen inderdaad in het hotel en de zitplaatsen waren goed! Genoten van de wedstrijd. Hotel was op zich prima, alleen was het allemaal wat gehorig. Al met al een prima tripje gehad. Bedankt nog bij deze.Met vriendelijke groet,


Mark Bevaart

Geschreven door: Rene de Hoogd

Onlangs hebben wij bij u een voetbaltrip naar Barcelona-Levante geboekt. Hierbij wil ik aangeven dat uw organisatie dit uitstekend heeft verzorgd en wij een prima 4 dagen hebben gehad.In uw brochure die u mee zend staan enkele “missers” op basis waarvan ik u adviseer deze nog even goed na te kijken. Voorst kan ik u melden dat de busreis van het vliegveld Reus naar het treinstations Reus niet 1,20 euro, maar 2,50 euro kost. U kunt dit wellicht ook even aanpassen.Verder niets dan hulde. Een prima hotel en alles verliep verder zeer naar wens.In de hoop nog eens een mooie trip te maken.Met vriendelijke groet,


René de Hoogd

Geschreven door: Peter Paul Rutjens

We hebben een fijne voetbalreis / Barcelona trip gehad. Van te voren kregen we uitgebreid informatie waardoor we een goed beeld hadden van hoe we de zaken moesten aanpakken. (Sommige informatie was wel dubbel). De vlucht verliep voorspoedig en we stonden niet veel later alweer in het centrum van Barcelona. Het hotel was erg goed, alleen te ver van het centrum en Camp Nou. Daardoor was de reistijd met de metro steeds best lang. (Veel tijd in de ondergrondse is minder tijd genieten van de stad). De service was er prima, we waren te vroeg en konden nog niet inchecken maar we mochten wel onze bagage achterlaten en ‘s nachts om 12u alsnog inchecken. Het restaurant werd nog wat langer open gehouden zodat we nog wat te eten konden krijgen.De plaatsen in het stadion waren geweldig. We hebben genoten van een fantastische wedstrijd en daar was het uiteindelijk allemaal om begonnen. Als bijlage heb ik nog wat foto’s toegevoegd van de sfeer van het stadion.Met vriendelijke groet,


Peter-Paul Rutjens

Geschreven door: Wim Wolters

Inmiddels weer veilig thuis aangekomen. De rondleiding in het stadion is gisteren toch nog gelukt. Weliswaar was dit een verkorte ronde maar toch zeker de moeite waard.Voor de rest een fijn weekend gehad. Hoe kan het ook anders en een kampioenswedstrijd en waarbij van Persie drie keer heeft gescoord.Je had alles prima geregeld, goed hotel en de kaartjes lagen keurig gereed bij aankomst. Klasse!Ook namens Danny wil ik je hiervoor hartelijk bedanken.Met vriendelijke groet,


Wim Wolters

Geschreven door: Henk Bruins

We zijn inderdaad weer terug na een enerverende voetbalreis. Wat betreft de voetbalreis die is ons uitstekend bevallen en uiteraard de wedstrijd was geweldig. We hebben lijfelijk meegemaakt hoe men bij Manchester United een kampioenschap viert samen met de fans. Maar buiten dat was de sfeer in zo’n groot stadion geweldig. De tour door het stadion, een dag na de wedstrijd, was ook een belevenis evenals het Manchester United museum.Wat betreft de reis, deze was goed georganiseerd en is voorspoedig verlopen. Het hotel was goed tot zeer goed evenals de ons verleende service. Verbeteringen schieten mij zo gauw niet te binnen, maar mocht het alsnog gebeuren dat mijn medereizigers of ikzelf ons nog iets te binnen schiet dan zal ik dat zeker laten weten. Voor een eventuele volgende voetbalreis zullen we zeker informeren bij Voetbal Retour.Hopende je zo voldoende te hebben ingelicht teken ik met de meeste hoogachting,Henk Bruins

Geschreven door: Jurry ten Hagen

Gisteren weer terug uit München, op zich prima, jammer dat Bayern met alle respect overigens gedeeltelijk 2e keus spelers opstelde, maar ja dat kunnen jullie niet helpen. Hotel was prima, Sheraton 4 sterren, zeer goed ontbijt, en 15 minuten van vliegveld met de shuttle á 5 euro per enkele reis p.p. Alle openbare vervoer start op het vliegveld, dus als je wat wilt moet je telkens met de shuttle naar het vliegveld en daar op de S Baan naar het centrum en met de U baan (metro) naar het stadion, meermans kaart kopen voor 20,40 euro voor 1 dag reizen.Je had het zaakje weer goed geregeld, compliment!We hoeven helemaal niet na te denken waar we volgende keer boeken!Met groet, 


Jurry ten Hagen

Geschreven door: Henkjan Gebben

Het is alweer een week geleden dat we in Manchester zaten. Een mooie ervaring. Het boeken en de afhandeling wat betreft communicatie en afspraken nakomen was uitstekend. Ook het snel bijboeken van een verlenging ivm verplaatsen speeldag was goed geregeld. Als ik dan toch iets van kritiek mag leveren dan is het de ligging en bereikbaarheid van het hotel. Zonder taxi was dit niet erg goed bereikbaar. Al met al erg tevreden. Bedankt!M vr groet,


Henkjan Gebben

Geschreven door: Isabella Dijkgraaf

Was even blijven liggen maar de reis naar Manchester United was toppie!!In opsomming de dingen die ik terug hoorde van mijn man en zijn broer:


- hotel heel fijn, mooie plek en leuk zo dichtbij stadion


- tickets etc lag keurig klaar


- goed dat stadion tour geboekt was want uitverkocht en nog veel belangstellenden


- tour was super indrukwekkend! Bijna nog spectaculairder dan wedstrijd


- stadion plek was niet geweldig omdat ze hoog zaten en deels tegen het dak keken


- evengoed magisch om mee te maken en een en al de moeite waard


- metro kaart en andere informatie erg handig
- gemist werd een stadsplattegrond; deze misschien laten overhandigen door hotel bij de overige spullen?


- was goed te doen om terug te gaan via Liverpool en leuk om ook die stad te bezoeken


- de reistijd van Liverpool naar vliegveld was onbekend en viel tegen (waardoor wat stress op het laatst); hier misschien iets over opnemen in reisbescheiden


- manchester leuke, gezellige stad.


- zondag bleek een feestdag te zijn waardoor uitgelaten stemming., feestende, dronken mensen etc. (ook dit weer een bezienswaardigheid :-))


- het gratis toegankelijke National Football museum ook erg de moeite waard; zou ik gasten zeer zeker op attenderen


- was achteraf een goeie volgorde: zaterdag stadion tour, stad leren kennen fanshop etc en dan zondag de wedstrijd.Kortom: ze waren super tevreden!! En ze kwamen relaxt terug; even ondergedompeld in een andere wererld.En ik als organisator ben erg tevreden over de samenwerking met jou. Het is best een ontastbaar product maar door jouw hulp en t vertrouwen dat je 'uitstraalde' ben ik uitgekomen op een mooie trip voor mijn man en zijn broer. Bedankt!Groeten Isabella

Geschreven door: Ale van der Zee

Alles was weer uitstekend geregeld. 
Goede reisinformatie, goed hotel en mooie plek in stadion. 
Zeer tevreden en tot de volgende keer.

Geschreven door: Martin de Kruijff

We hebben het weer geweldig gehad. Prima plattegrond was er bijgesloten om de kaartjes op te halen. Alles, net als vorig jaar, dus weer prima geregeld. We hebben nog gezellig met de medewerker van Voetbal Retour een biertje gedronken en wat gekletst. Ik beveel jullie bij anderen aan (reeds 3 maal gedaan).Groetjes,


Martin de KruijffP.S. hopelijk kunnen we, eventueel, volgend jaar weer een beroep op jullie doen.

Geschreven door: Edward Rahn

Een zeer goed weekend gehad en alles was goed geregeld en goed voor elkaar. Hotel was op loopafstand van het stadion ca. 5 minuten lopen, het ontbijt was inbegrepen en was ook goed te doen keus genoeg. tevens was gebruik van de minibar gratis en wifi op de kamer ook. De combinatie van deze reis en hotel was ideaal, zou het een volgende keer zeker weer zo doen. Had gevraagd om kaartjes voor de 1e ring, dezen waren top (1e ring 3e rij bij de middellijn) we konden dan ook alles van zeer dichtbij meemaken. Het bleek dat op de wedstrijd dag de stadiontour niet werd gehouden (dit wist ik niet anders waren we de dag ervoor heen gegaan) maar we hebben wel een gedeelte van de tour kunnen doen dit was ook al een belevenis op zich.Mijn dochter en ik hebben al met al een prima weekend gehad een echte aanrader.Groetjes,

Edward en Shaneesa

Geschreven door: Koen Hoefnagel

We hebben genoten van de 3 dagen in Milaan. Dankzij het lekkere weer hebben we veel kunnen doen en ook veel gezien met natuurlijk de wedstrijd van Inter Milan tegen lazio Roma als hoogtepunt van de reis. De ligging van het hotel lag prima, je stond met 5 tramhaltes op het plein bij de Dom. Je zou misschien het info boekje uitbreiden, zo is er meer te zien dan alleen de Dom en misschien kan je toevoegen dat er een bus rijdt de "hop on hop off bus" die je naar alle toeristische plekken brengt. Zelf hebben wij hier geen gebruik van gemaakt maar met ervaringen uit andere steden is het zelf erg makkelijk.Al met al was het een prachtig tripje die we zeker niet zullen vergeten.Bedankt voor alle goede hulp en misschien nog tot snel!Met vriendelijke groeten, 


Koen Hoefnagel

Geschreven door: W. Dhuyvetter

De reis was perfect geregeld en alles was goed, Hotel, Reis en Stadion. Dus ik ben tevreden.Toch een paar aandachtspunten


- De genoemde tarieven in Milaan zijn verouderd, ik zou deze aanpassen in de brief. Taxi vliegveld station is 90 euro, en de bus is 10 euro enkel. Een dagticket metro kost 4,5 euro


- Verder zou ik nog duidelijker aangeven in de brief dat je bij het stadion ook legitimatie moet meenemen. Er stonden nl bij het stadion ook mensen zonder legitimatie en ik weet niet of ze uiteindelijk nog zijn binnengelaten.Hartelijk dank voor de service en we zullen bij de volgend reis eerst naar jullie site kijken.Groet


Walter

Geschreven door: Ignas van Schaick

We hebben een prima trip gehad afgelopen weekend naar Milaan. Voor mijn zoon van 12 een unieke ervaring. Alles perfect geregeld en gedocumenteerd met vlucht en vervoer naar het hotel. Het hotel was in een rustige wijk gelegen en prima bereikbaar met het Openbaar vervoer (een klassieke tram). De service in het hotel was uitstekend, handige tips en zeer behulpzaam. Het weer was schitterend, dat werkt natuurlijk ook mee in een stad als Milaan waar je veelal te voet de stad verkent.Het openbaar vervoer van en naar het Stadion is wat lastiger. Heen hadden we bus 78 die vlak bij het hotel vertrekt en je dicht bij het stadion afzet. Die reed alleen maar tot 10 uur. Dan is het terug een eindje lopen naar de Metro en de bus. Handig om dat iets meer en detail in de beschrijving te zetten.De wedstrijd zelf was niet om aan te zien, Roma had een laatste kans op plaatsing voor Europees voetbal maar wist zelfs tegen 10 man van Milan niets klaar te spelen. Ambiance in en om het stadion vergoed alles.Vriendelijke groet,


Ignas van Schaick

Geschreven door: Wil Janssen

Wij hebben een mooie tijd in London gehad. Hotel was prima. Prachtige voetbalwedstrijd gezien. Ook de vlucht Weeze-Stansted verliep probleemloos. Die ene dag extra ivm verzetten wedstrijd hebben we goed kunnen benutten. Bedankt voor het regelen en als ik weer naar een voetbalwedstrijd in het buitenland ga, zal ik zeker eerst op jullie website kijken.Groet,


Wil Janssen

Geschreven door: Familie Bosma

Na aankomst op het enagrootste vliegveld van de U.K. - t.w. Londen-Gatwick - zoals in de folder geadviseerd en beschreven met de Gatwick-express naar Londen gereisd. De verdere dag met mijn zoon in Londen verbleven, omdat ons hotel op het andere eindpunt van de metrolijn liggende vliegveld Londen-Heathrow was geboekt. Onduidelijk in de beschrijving welke terminal we eigenlijk moesten hebben. We hadden de keuze uit drie opties: a) terminal 1,2 en 3, b) terminal 4 en nog verder verwijderd met de Underground c) terminal 5. De metro reed die dag feitelijk niet verder dan Barton. Na een urenlange bustrip richting Heathrow airport, bleek dat de bus toch niet naar de eindbestemming zou rijden. Via tal van omwegen, hoog voorin een originele rode dubbeldekker, uiteindelijk toch bij terminal 1, 2 en 3 geraakt, alwaar we met de HOTEL-shuttle nog bijna een half uur over de uitgestrekte luchthaven vervoerd werden naar ons verblijf dit weekend: de Premier Inn Hotel. Ondanks het advies een vrij-reizen kaart voor de metro voor dit weekend te bekostigen (a 15 pond p/p) mochten we voor dit ritje eveneens 8 pond (extra) met z'n tweeën neertellen. Op een kleine honderd meter van de drukbezochte landingsbaan was het hotel gelegen. Prima kamers met twee tweepersoonsbedden en de dag erop een typisch Engels ontbijt met veel gebakken spek, ei, tomaten en ham.Op de dag van de wedstrijd ( Chelsea - Everton ) die om 4 uur lokale tijd gespeeld zou worden, vertrokken we ruim op tijd, vanwege de strubbelingen met het openbaar vervoer de dag ervoor. Eerst wederom 8 pond neergeteld per persoon voor een ticket met de Hotel-shuttle naar de terminal, vanwaar de metro ons een dertig kilometer verder tot Barton Station bracht. Daar weer gedwongen overgestapt, ruim een uurtje sight-seeing met wederom een dubbeldekbus tot Earl Court, voordat we gebruik konden maken van het werkzame metro-systeem richting Chelsea. Ruim op tijd voor de wedstrijd genoten van de enorme supportersschare die de met 2 - 1 gewonnen Europese finale in de Amsterdamse Arena ( tegen een ontegenzeggelijk beter Benfica ) nog vers in het geheugen had.Na een drankje in een niet geheel onpartijdige nabijgelegen pub ( only voor HOME-FANS ) genuttigd te hebben, zochten we ons aanbevolen loket ( Under the bridge ) voor de twee felbegeerde stadiontickets. Groot was onze teleurstelling toen wij bemerkten dat het loket pas om 2 uur plaatselijke tijd zou worden geopend. In de enorme CHELSEA-winkel ( in het stadion ) onze ogen uitgekeken naar de Engelse, speciaal voor Chelsea ontwikkelde, merchandise. Om twee uur konden de kaartjes daadwerkelijk worden geïnd en werden we door een senior-steward, met een typisch Engelse humor doorspekte stem gewaarschuwd en geadviseerd ( They will pay you, but they will heart you first ) de naderende ambulances voldoende ruimte te geven om te passeren.De tickets lagen keurig in een enveloppe bij het ticket-bureau en, na wat omzwervingen rondom het imposante stadion van Chelsea Stamford Bridge, mochten we op onze stoeltjes - op ca. één meter van de cornervlag ( in het vak van de harde kern van deze roemruchte club ) plaatsnemen. Aangezien zowel mijn zoon als ik ruim twee meter lang zijn, waren we blij dat we regelmatig konden staan om de onvergetelijke ogenblikken voor en tijdens de wedstrijd te aanschouwen. Onuitwisbare indrukken heeft de vaste supportersschare van Chelsea op ons twee gemaakt met de vele liederen die al voor de wedstrijd werden ingezet. " We know what we are " schalde regelmatig over de tribunes en het aanzwellende repeterende Chelsea, Chelsea, Chelsea overdonderde de spreekkoren van de in de hoek van het stadion weggedrukte zwaarbewaakte Everton-bezoekers.Na de met 2-1 gewonnen wedstrijd barstte het feest los en bleef het stadion nog zeker een uur lang tot de nok gevuld om alle plichtplegingen mbt de gewonnen wedstrijd tegen Everton, het behalen van de Champions-league en het winnen van de Europese beker te vieren. Een indrukwekkende bedank-speech van Frank Lampard tot besluit, maakte dat het uitzinnige publiek spontaan luid brullend het ene na het andere clublied inzette. Tussentijds mochten de spelerskinderen met felgekleurde ballen het veld betreden en werd één van de allerkleinsten gefilmd op het moment dat hij zijn bal in het doel schopte, zich omdraaide en realiseerde dat hij - ten overstaan van zoveel publiek - met de armen in de lucht moest tonen dat hij had gescoord. Een paar dagen later zag ik dit filmfragment - bij thuiskomst - op U-tube wat mij weer deed denken aan de onvergetelijke momenten bij deze uit het hemd gegroeide zuid-Londense buurtclub.Na alle plichtplegingen met tienduizenden tegelijkertijd op weg naar het metro-station. Na de gebruikelijke overstappen - via metro, bus en hotel-shuttle uiteindelijk ruim twee uur later in ons hotel op Heathrow. De laatste dag verslapen. De vermoeienissen van het vele reizen, het overstappen van metro op bus, de onvergetelijke indrukken maakten dat we pas laat in de ochtend plaatsnamen in de shuttle die ons naar de dichtstbijzijnde terminal vervoerde. Ook nu weer ruim 8 pond extra neergeteld om bij de metro te geraken. Na aankomst met de metro op Earl Court bleek onze pas overcharged. Door de vele noodgedwongen overstapjes van metro op de bus ( op de lijn van Heathrow naar Victoria station ) was er iets misgegaan met het in- en uitchecken. Voor nog eens tien pond ( extra ) mochten we verder reizen naar het centrum van Londen. Via Victoria station ( rode lijn op het platform ) terug via de - met onduidelijke vertraging rijdende Gatwick-express - naar het gelijknamige vliegveld. Via de noorderlijke terminal vrij spoedig bij de oranje gekleurde gate van Easy-jet. Een regenachtige dikbewolkte grijze massa doemde ruim voor Schiphol op. Dikke plensbuien verwelkomden ons op het platform bij de vertrekhal. Het had jarenlang niet zo geregend in onze hoofdstad.Mijn zoon en ik hadden nauwelijks iets in de gaten. De regendruppels deerden ons niet. We merkten het amper. Nog steeds vol van alle indrukken en belevenissen konden we nu - vermoeid maar voldaan na een zoveelste bustocht - onze auto zoeken op het langparkeer-terrein P4. Als toetje nog een kwitantie betaald van een dikke 50 euro parkeergeld voor de auto, verdampte langzamerhand op het asfalt in de staag neergutsende regen op de terugreis naar huis. Al met al een zeer geslaagd en hectisch weekend. Geen moment rust gehad, onwijs veel nodeloze kilometers ( onder de grond en in talloze bussen ) overbrugd, mede door de verkeerde keuze van vliegveld en hotel. En toch .....hadden we het voor geen geld willen missen.


Geschreven door: Stephanie van Goozen

De reis was zeer goed geregeld. We hebben ons erg goed vermaakt. Met de wedstrijd regen gehad, maar dat mocht de pret niet drukken. De Huldiging nadien was ook erg indrukwekkend en mooi om mee te maken. En gelukkig droog. Het hotel was netjes en de medewerkers waren allemaal erg aardig en behulpzaam. Spraken allemaal goed engels. Enige minpuntje aan hotel was dat de kamers erg gehorig waren. We hebben hier niet veel hinder van ondervonden in de nachten, maar smorgens werden we hier wel wakker van. Al met al zeer tevreden over de gehele reis.

Geschreven door: Dirk-Jan van Gendt

We hebben een top weekend gehad. Misschien had het weer iets beter gekund, iets te veel regen maar dat mocht de pret niet drukken. Een opmerking die ik wil maken is de ligging van het hotel. Ik was met mijn zoontje van 7 jaar. Iedere keer als we iets wilde ondernemen gingen we met de metro. Dit was 10 min - 15 min lopen van het BCN hotel, eigenlijk net iets te ver. Een groot pluspunt waren de stoelen in het stadion. Het regende bijna de hele wedstrijd en wij zaten droog. Super super plaatsen!! Dank daarvoor. Verder geen op- of aanmerkingen.Met vriendelijke groet, 


Dirk-Jan van Gendt

Geschreven door: Carlo van de Groep

Ik ben samen met mijn 2 zonen naar een wedstrijd van Arsenal geweest en we hebben een superdag gehad!Alles keurig netjes verzorgd en duidelijk uitgelegd, dus kan niet anders zeggen dat het heel goed was! De enige kritische kanttekening die ik wil plaatsen is dat bovenop het totaalbedrag nog kosten gemaakt dienen te worden voor het aangetekend terug sturen van de pasjes.Verder niets dan lof.Groeten,


Carlo van de Groep

Geschreven door: Dave Keune

Ik kan al met al zeggen dat alles goed verlopen is. Het enigste puntje voor verbetering zou zijn het personeel van het hotel eerst kwamen ze zonder kloppen om 10 uur me kamer voor het verschonen van me kamer na een srry is de deur weer dicht gegaan. Volgende dag stond er een spaanse krl die opeens ging zeuren over het bad in de kamer. Ik kan mij in het portugees goed verstaanbaar maken maar daar had deze man geen zin. Misschien met zijn verkeerde been uit bed gestapt.Het was een mooie belevennis maar ik miste wel was sfeer in het stadion. Maar ik zal het doorgeven aan me vrienden dat ze in de toekomst bij jullie moeten aanbellen. SuccesGrt dave

Geschreven door: Henri Swinkels

Het was allemaal prima verzorgd. Hotel was goed, zowel qua ligging als kamer e.d., en de kaarten waren ook prima.Gr. Henri Swinkels

Geschreven door: Fam. Kuijpers

Wij hebben deze voetbalreis als heel positief ervaren ,
Zeker de combinatie barcalona en de voetbalwedstrijd kei skon .
Het hotel was goed vond wel jammer ver van het centrum ver van de metro. De wedstrijd was een hele belevenis en het stadion alles bij alles een dikke 8 voor het hele weekend.Groetjes en wij zullen het zeker aanbevelen bij bekende

Geschreven door: Familie Van Erp

Complimenten voor de organisatie en verleende service van jullie organisatie.
 Goed geregeld. Hotel was netjes (alleen ontbijt was wel heel minimaal, maar ja). De medewerker ter plaatse was erg vriendelijk en behulpzaam. 
En we hadden vette plaatsen in het stadion. Bij elkaar en dicht bij het veld. We hebben erg van de wedstrijd genoten.Bij een volgende gelegenheid maken wij weer graag gebruik van jullie service.Grts van ons allemaal.Fam van Erp

Geschreven door: Brent Zaal

Bedankt voor het regelen van super weekend! De wedstrijd was top (5-0 winst). plaatsen waren ook prima en hotel was ook meer dan goed! Alles was goed geregeld!1 puntje: misschien is het handig om een routebeschrijving erbij te doen i.p.v. alleen een plattegrond.Verder voor de rest helemaal super! en nogmaals dank voor de goede reis!Met vriendelijke groet,


Brent Zaal

Geschreven door: Siemen Duursema

Ik wil u alvast bedanken voor de goede organisatie. Ondanks de korte termijn waarop alles geregeld moest worden is alles toch goed gekomen. De kaarten waren goed aangekomen en de zitplaatsen gaven ons een goed zicht op de wedstrijd. We hebben een erg leuk voetbal weekend gehad en gezien. het resultaat (5-0) ook leuk voetbal gezien. Hotel was goed, mooi dat we een 3 personen kamer konden krijgen.1 tip nog. Ik heb het in uw beschrijving niet gezien (als het er wel staat dan is de tip overbodig) maar voor duitse steden is een milieuvignet nodig. Misschien is het handig om dit erbij te vermelden als 
mensen met eigen vervoer gaan. Wij wisten het maar ik weet niet of iedereen daarvan op de hoogte is.Met vriendelijke groet,


Siemen Duursema

Geschreven door: Aad Steenbergen

Erg tevreden. Verliep allemaal prima; zeker het hotel is ook erg aanbevelingswaardig: goede service, goed ontbijt, aardige mensen. Enige negatieve punt wat dit betreft is de afstand tot de stad met de DLR: je moet toch zeker 2 keer overstappen voor je ergens bent en dat kost snel een half uur, maar ja...Onze plaatsen in het stadion op de lange zijde gekozen; we zaten dan wel helemaal in het hoekje van de lange zijde (tegen de korte zijde aan), maar ook dat is niet echt erg: we hebben het allemaal prima kunnen zien.Groet, succes met Voetbal Retour en tot een volgende keer (ik heb nog een zoon die van voetbal houdt...).


Geschreven door: Rene Caelers

We zijn met acht personen naar de wedstrijd Liverpool - CP geweest, alles was goed geregeld, het hotel was goed de wedstrijd was leuk, de tijden waren zo, dat we de volle twee dagen goed konden benutten. Er zijn wel wat puntjes die het geheel nog wat zouden kunnen verbeteren. Even aangeven hoe ver het hotel van de luchthaven ligt, en hoe daar te komen. Aangeven hoe men zich het beste kan verplaatsen met de metro of bus of taxi of te voet. Al met al moet ik zeggen dat het altijd een aanrader is om met voetbalretour te gaan, namens mij en mijn acht collega's nogmaals hartelijk dank voor de goede organisatie.

Geschreven door: Paul Smits

Over weekend Celtic (5/6 oktober): De reis was prima verzorgd. Het enige was dat hotel redelijk ver van centrum was, maar wel weer relatief dichtbij stadion Celtic.Specifiek: Hotel met goede kamers, goed ontbijt en vriendelijke service. Stadionplaatsen waren ook goed, we zaten in de hoek lange zijde maar konden het goed zien.De vlucht verliep vlot, hoewel de service (geen zitplaatsen gate en zelf betalen eten en drinken) minder dan gebruikelijk maar dat is bekend als je met Easyjet vliegt en dus goedkoper. Bij een korte vlucht ook geen probleem.

Geschreven door: John Willems

Wij hebben een mooi weekend gehad alles was netjes en goed geregeld. Hotel was prima, openbaar vervoer was goed te doen vanaf het hotel naar het stadion en terug. Als ik de volgende keer weer een weekend wil plannen zal ik jullie wederom inschakelen.

Geschreven door: Celeste Hesp

Het is ons supergoed bevallen! Naast dat de wedstrijd natuurlijk een geweldige ervaring was, was de verzorging van de reis ook erg naar wens. Het hotelpersoneel was erg vriendelijk. Extra complimenten voor alle papieren die u ons heeft verschaft, hierdoor kwamen wij moeiteloos bij ons hotel.Ook erg fijn dat we niet eens hoefden in te checken, luxe! Het enige dat misschien ook vermeld zou kunnen worden, is dat er geen vaste plaatsen zijn (of in ieder geval niet waar wij zaten, rang 2 korte zijde). Mijn vriend en ik kwamen een half uurtje voor de aftrap aan, in de overtuiging dat we gewoon naar onze stoelen konden lopen, maar dit was niet het geval.Ik kon nog net een stoeltje bemachtigen en mijn vriend zat op de trap. Dit is voor ons heel goed uitgepakt: we zaten in een heel fanatiek vak, met vlaggen en luid gezang en geschreeuw. Dit droeg voor ons bij aan de ervaring. Ook konden wij het vanaf de trap nog beter zien dan vanaf de stoel. Toch kan ik me voorstellen dat het voor anderen, die wel echt gebaat zijn bij een stoel, handig is om te weten dat zij ruim van tevoren in het stadion moeten zijn om verzekerd te zijn van zulke plekken. Het kan zijn dat dit ergens op de site of in de informatie aangekondigd werd, maar dat heb ik dan gemist.Ontzettend bedankt voor de goede verzorging en bijdrage aan onze fantastische ervaring.

Geschreven door: Walter Dhuyvetter

Alles was weer goed geregeld, alleen was het jammer dat de kaartjes er bij aankomst nog niet waren. Dit bracht bij ons ongerustheid, maar dat is goed door je opgepakt.Verder was het hotel wel een eind uit het centrum, maar het ontbijt vergoedde dit wel. Je hebt immers altijd een metro nodig om te reizen.Verder de wedstrijd: goede eerste helft en matige tweede helft. Maar daar kan jij zelfs niets aan bijstellen, of je moet aan matchfixing gaan doen.Veel dank voor de fantastische dagen


Groet


WalterReactie Voetbal Retour:Bij sommige clubs komt het voor dat de tickets voor de wedstrijd pas op de dag voor de wedstrijd in de hotels bezorgd worden. Deze klanten waren ‘s morgens op de dag voor de wedstrijd al in het hotel ingecheckt en de kaarten werden pas later in de middag bezorgd. 

Geschreven door: A. Heijnen

Alles was goed geregeld, goede de vlucht en transfer gehad. We zijn met Easybus gegaan, wel tijdig boeken en op de terugreis moet men rekening houden met extra reistijd, vooral in de spitsuren.Hotel was goed, een beetje "oud" maar zoals ik zag zijn ze de kamers aan het renoveren maar voor de rest prima. Gastvrij personeel, redelijke bedden, goed ontbijt en goed centraal gelegen om overal in Londen te komen.De prijzen zoals jij in je informatieblad hebt staan voor de travelercard zijn verhoogd, misschien even aanpassen. 1 dag 2 zones kost inmiddels 7,30 pond. de 3e daagse kaart is niet meer verkrijgbaar, alleen 1 of 7 daagse kaarten.Wat misschien ook wel goed is om te weten dat na de wedstrijden 's avonds de metrostations Arsenal en Upper Holloway DICHT zijn. Hierdoor moet men een wandeling van meer dan een kilometer afleggen (wij in stromende regen) naar Highbury & Islington.Het stadion, de wedstrijd, stadiontour en Highbury zijn zeker aanraders.

Nou je leest het al met al een perfecte trip. BEDANKT !!!Met sportieve groeten,


Patrick & Arthur

Geschreven door: Jan van der Ploeg

Wij hebben een zeer goed trip gehad naar Barcelona en erg van genoten. Alles was keurig geregeld. De kaartjes lagen bij het hotel en werden aan ons overhandigd. Het enige minpuntje was de lengte van de bedden. Aangezien wij wat lang zijn kwamen we wat ruimte te kort aan het bedeinde.Volgend jaar willen we weer een voetbaltrip maken en denken we aan Londen.Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dit graag.Groet,


Jan van der Ploeg

Geschreven door: Jos Ermens

We hebben genoten, zowel van de wedstrijd (prima plaatsen) als de stad Barcelona. Prima hotel met uitstekend ontbijt en vervoer ook goed geregeld al is de beenruimte in het vliegtuig wel erg beperkt en zou ik liever vanaf Rotterdam of Eindhoven vliegen, maar door het verzetten van de wedstrijd naar 1 november kon dat niet anders dit keer. Verder zeker voor herhaling vatbaar.

Geschreven door: Danny Vilters

We hebben een geweldige voetbalreis gehad!! Alles was super geregeld door voetbal retour. Enigste puntje….in de info staat een restaurantje in Barcelonata Cal Pep. Het probleem is dat deze op Zondag gesloten is en op Zaterdag slechts open tussen 13.15-15.45. En aangezien de meeste reizigers bij jullie denk ik in het weekend gaan word dit moeilijk. Een heel leuk alternatief is Lonja de Tapas www.lonjadetapas.com

.

Een ding is zeker….mijn volgende voetbalreis gaat zeker via jullie geboekt worden!! Bedankt!

Geschreven door: Jan Bakker

Bedankt voor het regelen en verzorgen van ons weekendje Barcelona.

 We moeten zeggen dat het super geregeld was, prachtig hotel, mooie zitplaatsen in Camp Nou en mooi weer! Nogmaals bedankt namens iedereen.

Geschreven door: Rinus Vlaar

De voetbalreis en de wedstrijd zijn heel goed bevallen, voor mijn zoon en ik onvergetelijk, dank jullie wel voor de service.Zoals gezegd, was het vertrek van Eindhoven om 9:20 te vroeg, mijn zoon en ik hadden te vroeg moeten reizen uit Amsterdam en heb daarom zelf een nacht in het Tulip airport geboekt a 60 euro ex ontbijt, we hebben relaxed een crosantje ontbeten.De Ryan vlucht was ok en op tijd. De bus van het airport was een minpuntje, nadat we in de rij hadden gestaan om de eerste bus te nemen, hadden ze bij het loket geen pin, dus moesten we terug naar de terminal om geld te halen en een half uur later met de volgende bus gingen.Het Hotel was op loopafstand van het busstation, was vriendelijk en schoon, de kamer ook wel ok, alleen de luidruchtige airco stond vol uit, anders werd het niet warm en voor vertrek lieten we ons 6 uur wekken, maar de ontbijtruimte was dicht. De informatie over het busstation klopte niet helemaal, het was van Eurolines en de bus ging 8:30 i.p.v. 8 uur weg.De wedstrijd was grandioos, we zaten een vak achter de suporters van Barca, dat met 4-0 won en ook de Camp Nou Experience was top, in de mooie winkel een prijzige outfit met Ernesto 10 voor mijn zoon gekocht. We zijn daarna met het goede metro systeem, met voordelig 3 dagen kaartje, naar het Miro museum gegaan, dat op een berg lag en waar we met een kabelbaan een adembeneemend uitzicht over de stad hadden en het kasteel hebben bezocht.Terug beneden bleek het museum al om half drie dicht, maar bij het metrostation zijn we toen via een straatje naar de Ramblas gelopen, heerlijk langs de stalletjes en winkeltjes met bezienswaardige mensen en spullen geslenterd, wat leuke aardigheidjes gekocht en op een terrasje wat gedronken. In het straatje was een restaurantje waar we 's avonds tapas en paella hebben gegeten. We zijn toen nog even de mooi met Kerst versierde en verlichte Ramblas opgelopen, vervolgens met de metro naar ons Hotel gegaan, want we moesten vroeg op voor de terugreis.Ja, onvergetelijk, een hele leuke ervaring voor mijn zoon en mij, wel goed geregeld, alleen wel ruim het dubbele van de op Vakantieveiling gewonnen voetbalreis. Volgende keer zal ik eerst onderzoek doen en misschien rechtstreeks bij Voetbal Retour boeken.

Met vriendelijke groet,


Ernesto en Rinus Vlaar

Geschreven door: Paul Ernes

Wij hebben een prima reis gehad naar Barcelona, vliegreis prima verlopen, goed hotel, wedstrijd prima. Prima georganiseerd, eigenlijk geen enkele opmerking. Het enige wat we zouden kunnen opmerken is dat het hotel wat ver uit het centrum lag.

Geschreven door: Sandra Luijten

Het was erg leuk en we hadden een eenvoudig maar schoon hotel, en het ontbijt was er prima.

Geschreven door: Theo op den Kamp

Over de organisatie en de informatievoorziening van deze trip alleen maar lof. De hele organisatie met een zieke vriend in een rolstoel is toch goed verlopen. Toch waren er, en dit had niets met Voetbalretour te maken, enkele kritische puntjes. Het is misschien goed voor jou om te weten als je vaker iets moet organiseren voor een MS patient die niet meer mobiel is.We hadden vanaf Reus een auto geregeld, maar de transfer in en uit de auto met onze toch zware vriend is een heel gedoe. De bus naar Barcelona heeft gehandicaptenplaatsen en achteraf gezien was dat een betere en goedkopere optie geweest.Aangezien in Nederland de gehandicapeplaatsen achter de reclameborden zijn in de voetbalstadions hadden we dat in Camp Nou ook verwacht. Helaas zijn deze achter de zitplaatsen van de eerste ring. Hij kon de wedstrijd goed volgen, maar ziet verder niets van het stadion en publiek e.d.. Was een heel klein tegenvallertje.De metro in Barcelona echter is goed ingericht voor rolstoelpatienten, prima. Het weer was mooi en de wijn lekker dus een prima trip gehad.Groetjes,


Theo Op den Kamp

Geschreven door: Chitra Pattiasina

Op 30 november heb ik gebruik gemaakt van uw service. Het was de eerste keer dat ik überhaupt in een stadion ben geweest en ook de eerste keer in Madrid. Heb het reisje samen met mijn vriend gemaakt, het was een cadeau voor hem.De wedstrijd Real Madrid-Real Valladolid was helemaal top! We waren makkelijk in en uit het geweldige Estadio Santiago Bernabeu! Het hotel was ook heel goed geregeld. Mooi, schoon, ruim en aardige mensen. Het hotel had een top locatie, dicht bij de metro halte en je bent met 20min in de stad.Ook de vlucht was zeer goed geregeld. Bedankt voor alles, ik raad het zeker aan iedereen in mijn omgeving aan!Met vriendelijke groet,


Chitra Pattiasina

Geschreven door: Henny en Merwin Huinink

Allereest was het een leuk weekeinde en de wedstrijd was even spannend toen Fullham gelijk maakte. Ze konden de druk op Everton echter niet vast houden waardoor Everton met 4-1 won.De reis van Amsterdam naar Liverpool was een uurtje. We maakten wel de fout om niet eerst door de beveiling te gaan waardoor we ons nog moesten haasten. De gate ging pas laat open. In Liverpool wilden wij naar het hotel lopen. Dat was bij het vliegveld linksaf en gewoon te weg volgen naar de Holidayin Expres. Dit was 10 minuten. In het hotel moest ik wel 30 pond borg betalen omdat we geen creditcard hadden. Een wereldpas van de bank accepteerden ze niet.Vanuit het hotel zijn we rechtsaf naar de rotonde gelopen op aanwijzing van het hotel personeel. Bij de rotonde meteen linksaf en 100 m verder is de bushalte lijn 82 die ons naar het centrum bracht. Centraal station. Aldaar hebben we geïnformeerd hoe we het beste naar het Evertonstadion konden komen. Zij verwezen ons toen naar Queensquare waar bus 19 ons bij het stadion bracht. In totaal kostte dit ons 2 personen ongeveer 9 pond. Het duurt wel dik een uur voordat je bij het stadion bent. De kaarten voor de wedstrijd lagen klaar en we hadden prima plaatsen.Na de wedstrijd zijn wij met een dubbeldekker die geheel volgepropt werd naar het centrum op Limestreet terug gebracht. Wij hebben daarna vlak bij bij de MC gegeten en zijn naar de Ierse pup gegaan op Mathewstreet. Dit was ons aangeraden in het vliegtuig. Ik moet zeggen wij waren daar rond 18.30 uur en het was daar heel druk en gezellig. Blijkbaar gaan de Engelsen eerder uit als wij in Nederland gewend zijn. Er speelde zelfs een live band.Wij wilden met de bus terug en wij zijn naar Limestreet gelopen nabij het station maar daar stopte de bus arriva 500 dus niet. Die stopt op Queensquare, waar wij wat later achter kwamen. Een taxi bracht echter uitkomst en voor 13 pond waren we terug in het hotel.
De andere dag hebben we ontbeten, dat was wat magertjes en nadat we de 30 pond terug hadden zijn wij weer naar het vliegveld gegaan. De terugreis liep zeer voor spoedig. Al met al was het een zeer geslaagde prima verzorgde reis.Tip. Voor een ieder die naar Engeland reist. De Engelsen rijden links en gaan dus ook de rotonde links om. Iedereen weet dat maar je vergist je heel snel en dan sta je gewoon aan de verkeerde kant op de bus te wachten of je loopt onder een auto.

Geschreven door: Jos en Rik Engelbertink

We hebben genoten van ons weekend Manchester met als hoofdgerecht de wedstrijd MUFC - West Ham United en als toetje een onvergetelijke stadiontour door het Theatre of Dreams oftewel Old Trafford genoemd in de volksmond. ja, wat kon beter? Laat ik beginnen met de mededeling dat we gedurende het gehele weekend geplaagd werden door vertragingen maar dat mocht onze pret niet drukken want waar we ook naar toe wilden overal waren we precies op tijd.

Laat ik beginnen met de positieve punten: alle reisbescheiden waren ruimschoots op tijd zoals ticket en email informatie en alles was goed gedocumenteerd. een compliment. daarnaast was de reis door jou vlekkeloos georganiseerd en tot in de puntjes verzorgd; een aangenaam Holiday Inn hotel met dito kamer wat goed te bereiken was met de metro, bediend door vriendelijk personeel die toen bleek dat onze tv een slecht signaal vertoonde ons naar een andere kamer dirigeerde begeleid met de nodige excuses.De verbeterpunten gelden niet jouw organisatie maar gelden voor de luchthaven van Liverpool en Manchester, British railways en Metrolink.waarom? we vlogen met Easyjet op zaterdagmorgen op tijd naar Liverpool. daar hebben we 1 uur (!) in de rij gestaan voor alleen een paspoort controle. toen wij naderhand wilden vertrekken met de trein naar Manchester bleek er een ongeluk te zijn geweest met de desbetreffende trein waardoor het spoor naar Manchester was beschadigd. na een vertraging van wederom 1u konden we met een alternatieve trein vertrekken naar Manchester. daar aangekomen was het reeds half 3 in de middag. we hadden geen tijd om de bagage achter te laten in het hotel en moesten naar een ander station in Manchester om onze bagage te kunnen "storen". toen snel met de metro naar Old Trafford want we waren te laat voor de speciale voetbaltrein. de wedstrijd begon om 3u en wij waren 2 minuten voor 3 op onze plek in het stadion. die bleek echter bezet door anderen. de stewards waren echter behulpzaam en boden ons een alternatief wat achteraf goed uitpakte voor ons omdat die plek dichter bij het veld was. toen kon het genieten beginnen.Voor de volgende dag hebben we een stadiontour besteld die om 13.50u zou plaatsvinden. wij zijn zondag op tijd uit de city vertrokken per bus maar onze bus bleek een defect te hebben opgelopen die niet snel te repareren bleek. er moest een andere bus komen die ons alsnog naar Old Trafford bracht. daar bleek dat we 3 minuten te laat waren voor onze tour. onze groep bleek reeds te zijn vertrokken voor de tour. door de welwillendheid en bereidheid van een engelse hostess aldaar zijn we na een kriskras run door het stadion alsnog aan onze groep toegevoegd. vanaf dat moment was het weer genieten zoals we al hadden genoten van de stad Manchester met als hoogtepunt de Beetham tower met een magnifiek uitzicht vanaf de 23e etage over Manchester. de stad biedt voor ieder wat wils, enorme shoppingmalls, oude gebouwen in fraai gerestaureerde staat afgewisseld met moderne staaltjes van architectuur. werkelijk een schone, mooie stad waar je in 2 dagen een vleugje sfeer kunt opdoen van deze metropool. want je hebt wel een dikke week nodig om echt een indruk te krijgen van wat Manchester allemaal te bieden heeft. de terugvlucht naar Amsterdam op zondagavond had natuurlijk ook weer te kampen met vertraging doordat de beveiliging de tijd nam om alle 150 reizigers grondig te inspecteren en te fouilleren. maar de vertraging van 10 minuten bleef ditmaal binnen de perken. we kwamen moe maar voldaan om 22.45u thuis van onze onvergetelijk reis in meerdere opzichten. Nogmaals bedankt voor de uitstekende service.

Geschreven door: H. Peters

Het was allemaal prima verzorgd door jullie. Onze reis naar madrid v.d wedstrijd Real Madrid-Granada van het weekend van 25 januari was super geslaagd. Prima vlucht, hotel was heel goed, kaarten lagen in het hotel zoals beloofd, echt nergens wat op aan te merken. Nogmaals alles was super goed geregeld. Een super voetbalweekend gehad. Waarvoor onze dank.Groet hans en ruben petersBij onze volgende voetbaltrip komen we zeker weer bij jullie terug.

Geschreven door: Yvonne Penninkx

Helaas zijn wij weer terug uit Barcelona… De reis was in een woord SUPER! Alles goed geregeld en ga het zeker bij anderen aanbevelen! Helaas verloor Barcelona deze thuiswedstrijd… Maar het was een spannende wedstrijd! Heel veel dank namens mijn vader, moeder en mij! Tot 'ziens'!

Geschreven door: Hans van den Heuvel

Geweldig weekend gehad met mijn zoon. Hij had een wedstrijd van Barcelona op zijn "Bucketlist" staan en die kan hij er nu vanaf strepen. Alles was goed geregeld. Bij aankomst in het hotel waren echte onze kaarten aan iemand anders meegegeven, dus de schrik sloeg ons een beetje om het hart. Helemaal naar Barcelona gereisd om een wedstrijd te bekijken en dan zijn je kaartjes weg??? De receptioniste loste het simpelweg op door ons de envelop mee te geven die er nog lag, want de rest was al vergeven. Vlug in de metro op naar het stadion. Daar had ze voor ons nog een goede tip. Niet overstappen met de risico's dat je in de verkeerde metro stapt, maar in de groen lijn L3 blijven zitten tot de 1 na laatste halte (Voor de universiteit) Duurt in totaal 5 minuten langer, maar je kunt het niet missen. Nog een tip die voetbalretour ook geeft: Boek je reis niet te vroeg. Bij ons werd de wedstrijd 10 dagen van tevoren verplaatst van zondagmiddag naar zaterdagavond !!! Maar in die paniek situatie kun je gewoon bellen met Martijn van Voetbal retour, en die staat je dan met raad en daad bij. Nog dank daarvoor Martijn. Kortom, complimenten aan Voetbal retour. Voor herhaling vatbaar. TOP !!

Geschreven door: Percy en Wil Zwitserloot

Alles was naar mijn mening en van mijn zoon oké. Er was een min punt het ontbijt was niet goed en niet slecht kwam je om 8 uur dan was de oké kom je om 9.30. Was zeer slecht geen brood geen ei dan werd er snel iets gemaakt dat was zo vet en olie dat niemand het kom eten. De mensen in het hotel zelf zeer goed maar de bediening in restaurant hadden het alleen maar druk met hun zelf. Voor de rest 100% oke bedankt voor de fijne dagen.

Geschreven door: Yvonne van't Goor

Wij hebben erg genoten van ons weekend weg in Barcelona. De reisinformatie was volledig. De vlucht, van het vliegveld naar het centrum, het metroadvies etc. Aan deze informatie hebben we veel gehad. De kaartjes van de wedstrijd waren netjes afgeleverd bij het hotel. De wedstrijd bijwonen was natuurlijk erg indrukwekkend. Wel hebben wij het idee dat de sfeer pas echt goed te beleven is als je toch "lager"in het station zit. Maar dit was natuurlijk onze eigen keuze. Het hotel vonden wij minder. Het personeel was niet erg beleefd en het ontbijt was erg karig. Heet water voor de thee is te krijgen, maar een theezakje is niet te vinden (een voorbeeldje). Echter hechten wij hier niet veel waarde aan, want we hoeven er tenslotte alleen maar te slapen.Voor de rest was alles prima geregeld!!

Geschreven door: Ria Haase

Over het algemeen ben ik tevreden en ook dat alles zo goed geïnformeerd heeft. Zekerweten dat ik nog een keertje wil meemaken.

Geschreven door: Jan Boes & Aline Rook-Boes

Op 15 februari bezochten wij via Voetbalretour de wedstrijd FC Barcelona - Real Vallecano. De wedstrijd zou in eerste instantie plaatsvinden op zondag 16 februari maar deze is uiteindelijk verplaatst naar zaterdag. We vlogen zaterdagochtend gelukkig vroeg waardoor we om 9.15u al in Barcelona waren, dus dit was voor ons geen probleem!Een wedstrijd waarin veel gescoord werd want het werd maarliefst 6-0 voor Barca. Deze wedstrijd was super geregeld. We hadden ontzettend mooie plaatsen achter het doel en omdat er veel gescoord werd was dat voor ons erg prettig. Wie vindt het nu niet fantastisch om Messi te zien scoren :). Ons verblijf was van van 15 - 17 februari in het Eurohotel. Dit hotel is gelegen aan het strand. We vonden het hotel netjes en het personeel was over het over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. Omdat we zo vroeg vlogen waren we al rond half 12 bij ons hotel. Gelukkig was het geen probleem om meteen in te checken. We konden onze spullen dus al mooi kwijt op de kamer die verder kamer prima was. Wat we jammer vonden is dat we geen wifi konden ontvangen op de 4e verdieping. We hebben dat gemeld maar er werd verder niets mee gedaan. We kregen de code en als het niet werkte was dat jammer. Een belangrijker punt is dat we de ligging van het hotel wel erg ver uit het centrum vinden. De totale reistijd van het hotel naar het stadion was bijvoorbeeld minimaal een uur en om in die korte tijd (3 dgn) toch ook nog iets van Barcelona zelf mee te pikken was door de ligging niet echt goed te doen. We moesten namelijk ook nog minimaal 10 minuten lopen van het hotel naar het dichtstbijzijnde metrostation. Voor een volgende keer zou dat wel een aandachtspuntje zijn.Verder was de wedstrijd zelf (waar we natuurlijk voor kwamen) en de experience in het stadion goed geregeld. Nogmaals we hadden mooie plaatsen en hebben erg genoten van de sfeer en de wedstrijd zelf! Wij kijken terug op een geslaagd vader-dochteruitje

Geschreven door: Peter en Cindy Sloot

Afgelopen weekend hebben wij een wedstrijd van Barcelona bijgewoond. Vooraf was alles al prima verzorgd. Op de luchthaven alleen even door de douane et voila. In Barcelona zaten wij in een 4* hotel. Prachtig hotel, op, heuvelachtige, loopafstand van het metrostation. Fijne kamer en vriendelijk personeel. De kaartjes waren al bezorgd. Fijn detail was natuurlijk dat Barcelona een ruime overwinning behaalde. Het was een super geslaagd weekend en ik raad een reis via Voetbal Retour dan ook zeker aan. Mede namens mijn broer; bedankt voor alles en zeker tot ziens. 

Geschreven door: Stef van Peteghem

Alles was dik in orde.. Vlot bereikbaar, goede ligging van hotel, correct verlopen kortom. Ik heb verder geen opmerkingen, het was een zeer geslaagd weekend!

Geschreven door: Birger Velghe

Alles was terug allemaal in orde, niets van problemen gekend en een schitterende CL-ervaring in een even schitterend stadion. Als je twijfelt om via deze website een citytrip bij te wonen, dan zou ik nu geen seconde meer twijfelen. Op en top goed geregeld, mijn complimenten!

Geschreven door: Arie Zwikker

Op zaterdag 1 maart jl. hebben wij de wedstrijd Borussia Dortmund-1 FC Nürnberg bijgewoond. De trip is prima verzorgd door Voetbalretour. In eerste instantie was er enige scepsis doordat o.m. de kaarten eerst in één vak later verspreid over het stadion aangeboden werden maar dit hield verband met de enorme druk op de kaarten die pas 1 maand voor de wedstrijd op de markt kwamen. De wedstrijd op zich kwam eerst in de tweede helft goed los. Maar op zich is het hele (rand-)gebeuren een belevenis. 80.000 mensen in een prachtig stadion en geen enkele rel of opstootje gezien noch van gehoord. Ook met de Duitsers die naast ons stonden konden we het prima vinden. Een extraatje was dat een aantal van ons een plek tussen de echte supporters van Borussia op de "Gelbe Wand" konden uitzoeken. Sfeer fantastisch, wedstrijd aanzienlijk beter als Feijenoord-Ajax. Kortom een geweldige trip (vonden ook onze leden) en een aanrader mede (nogmaals) dankzij de prima organisatie van enthousiaste Borussia-supporter Martijn. Daarvoor nog onze welgemeende dank.

Geschreven door: Hilde van Overvelt

Onze voetbalreis naar Barcelona is goed meegevallen. We hadden duidelijke info, de ligging van het hotel was goed, ook ten opzichte van de metro. Een rustig gelegen hotel in een drukke stad, hotelkamer ok. Het ontbijt vonden we maar matig en kan misschien wel beter. Dank om het goede verloop van de papieren en de tickets.

Geschreven door: Fons Suer

De wedstrijd was een geweldige ervaring; zitplaatsen waren goed. Uitleg en informatie die ik van jullie mocht ontvangen was allemaal prima verzorgd, waarvoor mijn dank. Hotel was in orde, (wel erg afgelegen) maar wij hadden toch wel enkele minpunten: De reisafstand tussen luchthaven, hotel en stadion lag veel te ver uit elkaar! Wij hebben dan ook besloten de reis naar het stadion heen en terug (+ de volgende dag terug naar het station) met een taxi te doen. Als ik opnieuw bij jullie iets zou boeken, dan zou het toch wel prettig zijn als het hotel in de buurt van het stadion ligt en niet helemaal aan de andere kant van Londen.

Geschreven door: Rico Folmer

De voetbalreis was goed verzorgd. Het hotel, dat normaal gesproken dicht bij het stadion van Arsenal zou liggen, was prima. In ons geval was de afstand naar het stadion van Crystal Palace wat ver maar niet onoverkomelijk. Dat de wedstrijd van Arsenal niet meer mogelijk was door een verplaatsing van de speeldatum, was jammer maar nu hadden we een typisch Engels stadion met soortgelijke sfeer en voetbal. Nogmaals, uitermate tevreden en we denken erover om volgend jaar een wedstrijd in Engeland te bezoeken met Voetbal Retour.

Geschreven door: Richard Martens

Alleen maar lof voor voetbalretour!!! Alles perfect geregeld, Kaartjes lagen klaar in hotel europort diagonal barcalona (4 sterrren) goed ontbijt en heerlijk dicht bij zee, in de toekomst zeer zeker de moeite waard om nog eens te bezoeken voor een city-trip... De wedstrijd was natuurlijk super met een winst van 7-0. Volgende keer toch eens barcalona - real madrid. Dus als er kaartjes beschikbaar zijn graag een mailtje!!! nogmaals dank voor deze goed georganiseerde reis.

Geschreven door: Sjoerd Spoelstra

Uit de vele foto’s die bij ons eerst naar een centraal punt gaan voor samenstelling fotoboek stuur ik je tzt een groepsfoto.Voetbalreis: Dat je er van deur tot deur 12 uur over doet hadden we van te voren iets korter ingeschat. Maar we hebben ons prima vermaakt, we hebben bijna alle transportmiddelen gebruikt behalve de boot.Bij aankomst metrostation heb ik een T3 kaart gekocht, dus voor drie dagen. Eigenlijk had ik een 4 dagenkaart moeten kopen want de vrijdags tellen ze ook nog mee en we gingen maandag terug. Twee jongens hadden een gewone koffer mee, groter dan een handbagagekoffer, dus extra betalen. Deze koffers hebben we toen maar gebruikt als opslag van toiletartikelen, spuitbussen deodorant en zo.Hotel, op sommige punten iets tegenvallend en geen vier sterren waard. Maar we kijken niet zo nauw, het belangrijkste is dat we heerlijk hebben geslapen. De rest was prima, alles goed geregeld, kan niet beter.De wedstrijd: magnifiek, 25 meter schuin achter het doel, een meter hoger dan het maaiveld. 7 doelpunten gezien dus waar voor je geld, een echte belevenis!Resume: Koop een metrokaart voor alle dagen dat je daar bent. Een metrokaart kan ook wel eens haperen, tien jongens zaten allang weer in de volgend metro en we lieten hierdoor een voetbalmaat alleen achter op het metrostation. Let goed op de afmetingen van de reiskoffer.Conclusie: bij een volgende voetbalreis, indien dit een voetbalreis wordt zal ik zeker weer boeken bij Voetbal Retour.

Geschreven door: Danny en Trudy

Wow, wat een geweldige ervaring! Jammer dat het 0-0 is gebleven, maar dat mocht de pret niet drukken. De wedstrijd was spannend, de sfeer was fantastisch en alles was goed geregeld. Prima hotel met goede metro verbinding naar het stadion, je was constant goed bereikbaar voor vragen etc. en de kaarten waren top geregeld! We gaan dit zeker nog een keer doen en zullen reclame voor je maken! We vonden het ook erg leuk dat je zelf ook enthousiast was en met ons de wedstrijd hebt beleefd. Dank je wel!

Geschreven door: Dhr. Blom

Vorige week zijn mijn man en zoon naar Barcelona geweest. Ze hebben het geweldig gehad. Goed hotel en prima plaatsen in het stadion. De tickets lagen keurig in het hotel. Kortom een prima organisatie. Hartelijk dank daarvoor.. Mochten jullie in de toekomst aanbiedingen hebben dan horen wij dit graag.

Geschreven door: Siska Veldman

Als ik u kan vinden om te mopperen, dan vind ik dat ik u ook moet laten weten dat mijn man en zoon inderdaad een erg leuke reis naar Barcelona hebben gehad. Alles was prima geregeld, kaartjes lagen netjes klaar, het hotel was prima (goed in het centrum gelegen) en ze hebben kunnen genieten van een leuke voetbalwedstrijd. Mijn oprechte excuses dat ik in eerste instantie twijfelde aan de kwaliteit van deze reis.

Geschreven door: Hans Pierse

Allereerst onze hartelijke dank voor het perfect organiseren van onze reis naar Barcelona. We logeerden in een prima hotel. Wel wat verder van het centrum maar uitstekend gelegen aan metrolijn L3. Ook de zitplaatsen in het stadion, na upgrade, waren uitstekend met een goed zicht op veld en spelers. Als extra hadden we de camp nou experience bijgeboekt. Het is goed om bezoekers hier te informeren dat op de dag van de wedstrijd niet alle ruimtes toegankelijk zijn. Voor ons geen probleem; we zijn een dagje later gegaan. Overigens wel een aanrader voor de ware voetballiefhebber. Nogmaals onze dank!

Geschreven door: Leo Wuisman

Terug van een heerlijke wedstrijd in Duitsland. Op tijd vertrokken uit Schiedam en half twee bij het stadion aangekomen met een heerlijk zonnetje op onze bol. Met zijn allen de fan shop in geweest om shirts en sjaaltjes te kopen. Daarna uiteraard braadworsten en bier voor de vaders. Wat een heerlijke sfeer daar. Voor sommige jongens ook een ervaring omdat we naast het HSV vak zaten. Het was een fanatiek vak waarbij we zijn bespuugd, uitgescholden en met bier werden bekogeld. Gelukkig hebben ze in Duitsland ook ME, hahhaha. Busreis was perfect verlopen, Cees is een goede en gezellige chauffeur en ik heb onderweg koffie en bier verkocht. Helaas was er wel weinig bier aan boord, dat was het enige minpunt. Volgende reis wordt Schalke hebben we al besloten.
 In ieder geval weer bedankt voor de goede service en tot het nieuwe seizoen.

Geschreven door: Bjorn Korporaal

Het was de 1e keer dat ik via deze site een voetbalreis heb geboekt. Het zal zeker niet de laatste keer zijn. Ik had voor de reis diverse vragen en deze werden vlot en duidelijk beantwoord door voetbalretour. Ik wist niet wat ik kon en moest verwachten mbt vliegen/hotel/kaartjes voor de wedstrijd en info, maar het was super. Vlucht verliep prima, hotel was een Holiday Inn hotel. Kamer was netjes, personeel vriendelijk en ontbijt prima. Tevens was het afhalen van de tickets duidelijk omschreven waar en vanaf wanneer. Voetbalretour wil ik dan ook bedanken voor een onvergetelijke reis met mijn zoon. Als kers op de taart was de wedstrijd geweldig en het publiek onovertroffen gaaf. Wat een grandioze sfeer!!!! Ik ga zeker vaker via deze site een leuke voetbalreis boeken.

Geschreven door: Marno

Met 5 vrienden naar deze wedstrijd geweest. Het was geweldig, alles goed georganiseerd en goede plaatsen achter de goal met goed zicht op de gele wand. Hotel was ook prima in orde en slechts een paar minuten met de metro naar het stadion. En dan ook nog gewonnen met 4-2. Volgende keer weer:) dan in de gelbe wand ;) Ik hou me aanbevolen haha..groeten uit breda...

Geschreven door: Arno van Suilen

De reis is uitermate goed bevallen. Vliegreis was in orde, hotel was prima en in nabijheid van metro en stadion, wedstrijd van Real was een belevenis met een weergaloze Ronaldo en de stad Madrid is fantastisch.

Geschreven door: Ron Zuiderwijk

Wij kunnen kort en krachtig zijn, het was GEWELDIG!2e keer met voetbal retour naar Real Madrid, waar wij de eerste keer dachten dat het toeval was dat wij zulke mooie plaatsen in het stadion hadden, was het bij onze 2e reis naar Real Madrid wederom top, kortom dit is geen toeval meer, geweldig geregeld!Het Novotel hotel is een geweldig goed hotel, op 200m van de Metro, en achter het hotel inderdaad een schitterend park. de info die wij mee kregen klopte ook perfect (op de via whatsapp gemelde Barajas metro na dan, station Campo de las Naciones ligt super dichtbij het Novotel hotel).Twee keer heeft voetbalretour onze stoutste dromen overtroffen, ik kan voetbalretour van harte aanbevelen aan mensen die een geweldige goed geregelde voetbal wedstrijd/reis op hun verlanglijstje hebben staan. Kortom, ga vooral zo door, onze reis was helemaal super!

Geschreven door: Nicolette van Mol

Begin mei zijn we met het gezin naar Barcelona geweest. Vader en zoon wilden heel graag naar Camp Nou en als het even kon een wedstrijd meemaken. Voetbal Retour heeft een super service gegeven. Het verblijf was erg goed, de kaartjes ophalen was ook erg goed geregeld en we kregen veel goede tips voor het verblijf. Kortom; geweldig geregeld. De volgende voebalreis boeken we zeker weer via Voetbal Retour.

Geschreven door: Bert van Ewijk

De reis naar Barcelona was geweldig. Alles was goed georganiseerd, het hotel was goed, het afhalen van de tickets was uitstekend geregeld, een de plaatsen aan het veld waren geweldig. Kortom we hebben genoten van een fantastische reis en zouden de volgende keer zeker weer met Voetbalretour gaan.Met vriendelijke groeten, 


Bert en Mitch.

Geschreven door: Wilco Rietman

We zijn super tevreden. Alles was prima geregeld en verzorgd. Het hotel was netjes en goed gelegen. De kaartjes voor de wedstrijd waren aanwezig en de informatie was ruim voldoende.Een volgende keer maken we zeker weer gebruik van Voetbal Retour.Met vriendelijk groet,Wilco Rietman

Geschreven door: Marty en Patrick Koster

Op 9 en 10 december in Madrid via voetbalretour de laatste groepswedstrijd Real Madrid -Ludogorets bezocht. Alles keurig geregeld door Voetbal Retour. De boeking, tickets, hotel en info. En wat een reis ! Prima vlucht met Air Europa (binnen 2 uur in Madrid). Hotel op centrale plek, prima ontbijtbuffet en kamer/bedden. De plekken geboekt in duurdere klasse. Was geld meer dan waard. Prima plekken in Bernabeu (onder de heater :-)) En een geweldige wedstrijd, 4-0 Ronaldo, Bale ....geweldige sfeer en ambiance in stadion. De dag erna nog een stadiontour gedaan. Erg goed geregeld bij Real! Hala Madrid. Kortom, een compliment voor Voetbalretour. Heerlijk, alles in 1 x goed geregeld....dat is wat je verwacht. Bedankt !! Een reis die we niet zullen vergeten.

Geschreven door: John Willems

De belevenis van de wedstrijd (ondanks verlies) en de sfeer in het stadion was super net als vorig jaar. Het hotel van vorig jaar (Baladin) was naar mijn mening wel iets beter dan dit jaar (Tryp), gelukkig lag dit wel korter bij het stadion anders had ik de wedstrijd gemist, aangezien en misschien een tip om aan te geven voor andere die de komende maanden naar Dortmund gaan met de auto werkzaamheden zijn aan de weg, wat mij 2 uur file heeft gekost en dat ik daardoor maar net op tijd was voor de wedstrijd ( spelers waren al op het veld). Terwijl je eigenlijk ook al de sfeer wilt proeven rondom het stadion en eerder in het stadion wilt zijn, zeker met kinderen die alles willen beleven. Overigens alles was prima geregeld vanuit jullie kant, en voor volgend jaar kunnen jullie weer rekenen op een reservering voor mij en mijn jongste zoon.Met vriendelijke groet,


John en Luuk

Geschreven door: Anita van Boxtel

Fijne dagen gehad in Barcelona, alles tot in de puntjes goed geregeld. kort bij de metrostation zo in het centrum en hele duidelijke beschrijving om bij camp nou te komen. heerlijke wedstrijd veel doelpunten gezien en prachtig weer gehad.. bedankt voor de goede verzorging.. groetjes peter en anita

Geschreven door: Ronald en Yvonne Rijkers

De voetbalreis en de wedstrijd is ons uitstekend bevallen. Alles was goed geregeld konden de kaartjes thuis al uitprinten. Met de metro naar het stadion gegaan en je staat er werkelijk direct voor het stadion super. Na afloop nog wat gaan drinken om de hoek bij sportcafe fridays (een aanrader) en met de metro weer terug maar let op die rijdt niet overal tot laat naar toe wij hadden om half 2 de laatste dus let goed op.Wat betreft het hotel die was prima dicht bij de metro en een groot winkelcentrum. Wij zaten in hotel Torre Garden. Goed ontbijt, mooie ruime kamer, en een zeer vriendelijke baliemedewerker die ons prima hielp. Je kunt in het hotel alvast allerlei kaartjes bestellen.Tip als je een bus rondtour neemt doe het dan voor 2 dagen scheelt maar 3 euro. Kun je eerst alles bekijken en dan de 2de dag uitstappen wat je echt wilt zien. Wij dachten dit met de metro te doen maar dat viel toch tegen. Ook het bezichtigen van het stadion is de moeite waard. Als je er op zaterdagavond in madrid bent ga dan vooral naar Puerto del sol je weet niet wat je ziet hoeveel mensen daar dan lopen was echt leuk om te zien en ook allerlei menselijke standbeelden echt gaaf. En parque del retiro is leuk om geweest te zijn.Verder wil ik zeggen dat alles door voetbalretour netjes was geregeld alles op tijd via de mailecht keurig. Een plattegrondje van de metro en hoe we van het vliegveld naar het hotel moesten was zeer handig. Ook een boekje met bezienswaardigheden was erbij toegevoegd. Nee kan niks anders zeggen dat alles heel netjes is afgehandeld.Mvg,


Ronald en Yvonne Rijkers

Geschreven door: Peter van Elswijk

Afgelopen weekend dus in Barcelona geweest. Ondanks het verlies van 0-1 was het een ongekend feest. De plaatsen waren super, we konden het zeer goed zien, het hotel was goed...we hebben het top gehad. Dank voor de goede zorgen.

Vr gr. Peter v Elswijk

Geschreven door: Edward Broekhaar

Het was een fantastisch weekend. Verbeterpunten heb ik eigenlijk niet. Alleen dat ik eerst kaartje bij hotel zou krijgen en ik kreeg hem daarna toch via mail opgestuurd. Hotel was prima met goed ontbijt en jullie hadden juiste info verstrekt. Dus was allemaal top.Groeten


Edward Broekhaar

Geschreven door: Claudio Heussen

De reis is perfect gelopen. Het hotel was mooi proper en de voetbal was een geweldige ervaring! Barcelona is een mooie stad. Dank u voor de goede regeling.Met vriendelijke groeten,Claudio Heussen

Geschreven door: Marcel Hofman

Totaal beoordeling is wat mij betreft prima. Juiste en tijdige informatievoorziening. Alles wat geregeld moest worden, was geregeld. Voetbaltickets op tijd in het bezit.Zelf vliegtickets geregeld. Wedstrijd was prima. Upgrade was zeker waardevol. Upgrade naar 4* hotel gedaan. Heb betere 4* hotels gezien, maar de locatie maakte veel goed. 3 haltes met trein vanaf het vliegveld, 3 haltes met de metro naar het stadion en 5 haltes met de metro naar de Ramblas. Al met al dus zeer centraal gelegen, 200 meter lopen vanaf het grote station Barcelona Sants.Dank


Marcel Hofman

Geschreven door: Ramon Zwakhals

De voetbalreis is zeer goed bevallen! Uitmuntende service! Goed hotel en goede informatie gekregen in de reisbescheiden. Alle informatie stond goed aangegeven in de reisbescheiden. Het reizen werd zo een MAKKIE. Wij hebben een rondleiding in Camp Nou gehad, en we hebben een dagtour gedaan met TOURISTIC. voor €27 kun je een zeer groot gedeelte van Barcelona zien. Deze bus stop bij ongeveer 25 bezienswaardigheden. Hier kun je vervolgens uitstappen. Om de 10 min. rijd er weer een nieuwe bus waar je zo kunt instappen bij het laten zien van de kaartjes. Ook krijg je bij de allereerste opstapplaats oordopjes en kun je deze inpluggen en je taal selecteren. Wij hebben die zeer prettig ervaren en er werd allerlei informatie over Barcelona in het Nederlands doorgegeven.Bedankt Voetbal Retour, we gaan dit zeker nog eens doen!

Geschreven door: Nico Versluis

Nu alweer een week terug van onze reis naar chelsea. alles was ons goed bevallen. de service van het hotel en jullie was goed en de kaarten voor de wedstrijd lagen klaar bij de receptie in het hotel. het blijft toch spannend als je geen kaarten in de hand hebt maar echt zorgen hebben we ons niet gemaakt erover. voetbal retour gaf ons een goed gevoel en de reispapieren die we ontvingen waren duidelijk. londen is een erg mooie stad waar we vaker al waren geweest. we gingen dan ook echt voor het voetbal en de hele sfeer eromheen. dit was weer super bevallen.

Geschreven door: Siebo Leppen

Sorry dat ik nog niet eerder heb gereageerd, maar dat heeft niets te maken met de kwaliteit van de reis.

Zie hieronder mijn antwoorden op je vragen.- Hoe is de voetbalreis en de bezochte wedstrijd u bevallen?


Allebei uitstekend. Ondanks de thuisnederlaag van Real Madrid was de sfeer geweldig. Ook de extra dagen in Madrid waren erg geslaagd.- Was u tevreden over onze verleende service en die van het hotel? 


Documentatie van jullie kant was prima en het hotel was ook goed.- Wat zou er de volgende keer beter kunnen bij de organisatie van uw voetbalreis?


Geen idee. Ik boek een volgende keer zeker weer bij jullie.- Welke reisonderdelen waren naar uw mening goed, matig of slecht verzorgd?


Alles was prima- Heeft u nog (praktische) tips voor andere klanten van Voetbal Retour die dezelfde speelstad gaan bezoeken?


1 of 2 extra dagen boeken voor de stad zelf

Geschreven door: Andy en Jo Donners

De reis en wedstrijd waren top. Alles was duidelijk, mede door bijlages maar ook de behulpzame bevolking. De wedstrijd op zich was natuurlijk uniek en niet te beschrijven. De service was duidelijk en ook waren wij enthousiast over de bed and breakfest in Hammersmith. Er was niet echt iets negatiefs te benoemen, maar wat misschien geadviseerd kan worden is: Oyster card aanschaffen. Dit is een metrokaart (kost 5 pond aanschaf en voor 7,50 per dag kom je overal en onbeperkt). Verder is het een optie (wanneer je rechtstreeks naar white hart lane gaat) om uit te stappen bij Tottenham Hale ipv Liverpool street. Hier kun je direct overstappen naar Seven Sisters en vandaar uit is het een leuk stuk wandelen naar het stadion met allerlei cafés langs de grote straat. Ook is het een optie om bagage (trolley) bij stadion achter te laten. Dit kan bij de verzamelplek van de stewards. Uiteraard zullen ze dit liever niet hebben aangezien dan alle reizigers dit gaan doen.Nogmaals bedankt voor deze prima organisatie en onvergetelijke ervaring.Met sportieve groet,


Andy & Jo Donners

Geschreven door: Maurice Schutter

Wat hebben wij genoten van deze trip. Alles was super goed geregel. Wij hebben genoeg informatie van Martijn gekregen die wij nodig hadden voor deze voetbalreis. Complimenten hiervoor. De plaatsen in het stadion waren ook super. Links achter het doel in de eerste ring. Voor 50 euro meer is dit echt de moeite waard. De wedstrijd was natuurlijk ook fantastisch. Als ik ooit weer een voetbal gaat boeken zal ik het zeker via Voetbalretour doen.

Geschreven door: H. Boerma

Weekendje München 13/14/15 Februari. Met de kaarten was het even allemaal onduidelijk via post of mail. Na goed contact van beide partijen zijn de kaarten zoals beloofd naar het hotel gebracht van wij verbleven. Alles is in goede banen verlopen en volgens afspraak. Dus ons weekend kon niet stuk....8-0 voor Bayern in ge-wel-dige sferen en prachtig stadion. Hotelkamer was aan een drukke weg/station/poliebureau dus volgende keer boeken niet aan straatkant. Verder Top geregeld. Volgend jaar weer een uitje met vrienden....

Geschreven door: Gerrit van Langen

Net terug van onze trip naar Manchester. We waren vooraf wat argwanend om gebruik te maken van een bedrijf welke we nog niet kenden. Achteraf bleek dit totaal niet nodig want alles verliep volgens afspraak. Er werd altijd snel op vragen geantwoord en afspraken werden gewoon nagekomen zoals het hoort. De tickets en reispapieren ontvingen we conform afspraak 7 dagen voor vertrek en dit was allemaal erg duidelijk. Vlucht, hotel en tickets waren gewoon goed en dat mag best vermeld worden. Geen vertraging gehad met de vlucht en we konden het hotel makkelijk vinden, ook wel door de toelichting die jullie erbij geven. De wedstrijd zelf was natuurlijk het hoogtepunt van deze reis. De zitplaatsen waren super en we zagen een mooie overwinning van city. Manchester zelf is niet echt een stad met veel dingen om te bezichtigen. toch vonden we het een leuke stad en hebben we ook het stadion van man united bekeken. ook een super stadion. bedankt voor jullie goede service en wellicht tot volgend seizoen.

Geschreven door: Frank van Hoof

Wij zijn 4 en 5 april naar Madrid geweest voor de wedstrijd Real Madrid - Granada via Voetbal Retour.nl. Samengevat: EEN GEWELDIGE ERVARING!!! Het hotel en de tickets waren perfect geregeld door Voetbal Retour. De communicatie vooraf over een paar kleine vraagjes van mij werd zeer correct en snel beantwoord en alles was dus ook goed geregeld. We hadden getwijfeld over voor welke rang we kaartjes zouden kopen. Uiteindelijk hebben we toch voor rang1 gekozen. Achteraf ben ik daar erg blij om. We hadden perfecte plaatsen en zaten kort bij het veld in de onderste ring. Het stadion is zo groot en hoog dat het zicht in rang 4 toch wat minder is. De zaterdag zijn we naar het stadion gegaan en hebben we de tour gedaan door het stadion / kleedlokalen / reservebank / coach vak op het veld / museum etc. etc. Je mag daar echt overal komen, dat is een echte aanrader. Op zondag was de grote dag van de wedstrijd Real Madrid - Granada. Het zonnetje scheen lekker (25 graden) en we waren de gelukkige om getuige te zijn van de sensationele 9-1 overwinning van Real Madrid. Ronaldo scoorde 5 keer! Alle topsplers deden mee. Het was echt een super ervaring die mijn zoon en ik nooit meer zullen vergeten. Het vervoer in Madrid gaat perfect met de Metro, daar waren we ook zeer tevreden over. Ik kan Voetbal Retour echt aanbevelen aan iedereen.

Geschreven door: F. Borghans

Een wedstrijd van Liverpool bezoeken stond al lang op ons programma. Jammer dat deze wedstrijd naar de maandag werd verplaatst waardoor we vlucht en hotel dienden om te boeken en daardoor een dag extra vrij moesten nemen van het werk. de communicatie hierover ging vlot en achteraf was die extra dag in liverpool ook wel lekker. we hadden gevraagd voor plaatsen op de kop tribune. deze plaatsen waren top en de sfeer was echt wat we er van hadden voorgesteld. Hotel was aan de rand van het centrum gelegen en naar mijn mening goed voor engelse standaarden. we hebben er ook alleen maar geslapen en ontbeten en daarna weer naar de stad gegaan. in het hotel kon je makkelijk een taxi reserveren en ook in de stad rijden er veel taxi's rond dus we hebben verder niet met het ov gereisd. terugreis hadden we wel nog wat vertraging, maar daar konden jullie natuurlijk niets aan doen. ga zo door en super bedankt voor het regelen van ons weekendje.

Geschreven door: Hans van Someren

Zondag 26 april hebben wij de wedstrijd tussen Arsenal en Chelsea bezocht. Helaas bleef het 0-0, maar toch hebben we het super gehad. Hotel was prima, ontbijt ook, en we hebben veel van Londen gezien in de 3 dagen dat we er waren. Info was duidelijk vanuit Voetbal Retour, zou geen verbeterpunten weten verder.

Geschreven door: Remon Jonker

Kort van te voren (ruime week) nog 2 kaartjes kunnen boeken incl. 2 hotelovernachtingen. Alles prima en op tijd geregeld. Keuze uit 3 hotels, goede aanvullende informatie over de stad, eetgelegenheden en uitgaansmogelijkheden. Tryp Hotel gekozen in een buitenwijk van Dortmund. Prima hotel, vraag wel naar kamers aan de niet-weg zijde. Zo'n 500 meter lopen naar de Metro (Bahn), 2,5 km van het stadion. Koop met meerdere personen een dagkaart voor het openbaar vervoer (ideaal). Ook volgende keer boeken wij weer bij voetbalretour.

Geschreven door: Ron Hulshof

We hebben genoten van ons weekend bij de Spurs tegen Stoke en willen je hartelijk bedanken voor je persoonlijke, zorgvuldige en professionele begeleiding van onze trip. Bij gelegenheid zeker de moeite waard om nog eens te doen.Zie onderstaande beantwoording van jouw vragen.- Hoe is de voetbalreis en de bezochte wedstrijd u bevallen? 


We hebben van begin tot eind van de reis en de wedstrijd genoten. Het betrof het eindexamencadeau voor Thijs en de reis heeft in alle opzichten aan de hooggespannen verwachtingen voldaan.


- Was u tevreden over onze verleende service en die van het hotel? 


De service van het hotel voldeed aan de verwachtingen. De service van Voetbal Retour was zondermeer perfect.


- Wat zou er de volgende keer beter kunnen bij de organisatie van uw voetbalreis?


Wij zijn allebei volledig tevreden over de reis en de verleende service.


- Welke reisonderdelen waren naar uw mening goed, matig of slecht verzorgd?


NVT


- Heeft u nog (praktische) tips voor andere klanten van Voetbal Retour die dezelfde speelstad / club gaan bezoeken?


Wij waren zo’n 2 uur voor aanvang bij White Heart Lane en hebben genoten hoe langzaam de straten volstromen, supporters van beide teams door elkaar heenlopen zonder enige spanning, en er in zijn algemeenheid naar de wedstrijd wordt toe geleefd.Hartelijke groet,


Ron Hulshof

Geschreven door: Pierre Buijsrogge

Reis was prima geregeld, zeker ook gezien feit dat we pas vrij kort van te voren boekten. Het hotel (Travelodge Stratford) was niet al te best.De metro: Ons werd geadviseerd een Oystercard te kopen. Dat is een pas waarop je een zelf te bepalen tegoed kunt storten. Voor 3 dagen verblijf was GBP 25,- voor een volwassene en GBP 12,50 voor een kind (die reizen tegen 50%) ruim voldoende. Daarnaast betaal je GBP 5 borg voor deze pas, wat je bij inlevering weer terug krijgt, inclusief het restant tegoed. Is beter dan een metropas voor bijv. 3 dagen, omdat je met een Oyster pas in alle zones kunt reizen. Is per saldo flink goedkoper. Pas is ook geld geldig voor tram.Voor kids is British Museum (Farao's en zo) en het National Historic Museum (dinosauriers) erg indrukwekkend. Toegang is gratis, maar ga vooral vroeg. Anders heel erg druk.Emirates stadion tour is ook erg leuk. Nederlandstalige audio tour beschikbaar, prima ook voor kids. Ook hier vroeg gaan. En neem paraplu's mee, want het blijft natuurlijk Engeland!

Geschreven door: Martin en Ronald Erkamp

Op 19 september hebben wij met veel plezier de wedstrijd Real Madrid - Granada bijgewoond. Het was een interessante wedstrijd en voor ons de eerste keer om in dit grote stadion te zijn. Het hotel was prima en op loopafstand van het stadion, wat heel praktisch was. Aansluitend hebben wij nog 3 dagen het centrum van Mardrid bezocht. Wij hebben hierbij veel gezien en het was een leuke combinatie met de voetbalwedstrijd.

Geschreven door: Miranda Ploeger

Ik wil u graag bedanken voor de goede service die u ons heeft geboden dit weekend!


Wij hebben erg genoten van de wedstrijd en van Madrid zelf!

 Nogmaals bedankt voor de goede service.Met vriendelijke groet,


Miranda Ploeger

Geschreven door: M. Heinemann

Er was een woord voor het was in alle opzichten helemaal voor elkaar.

 Het hotel was meer dan uitstekend dicht bij het metro station, en de kaarten voor het station ware goed, goede plaatsen, goed zicht. Nogmaals bedankt. Mochten we weer een voetbalreisje maken dan denken we aan voetbal retour.

Geschreven door: Rel Bakker

Hierbij de ervaring en feedback op onze voetbalreis naar Gelsenkirchen oftewel S04.<