GARANTIES

Wij van Voetbal Retour willen je een zorgeloze voetbal(reis)ervaring aanbieden en doen er alles aan om jou als klant geheel te ontzorgen.

Hiervoor bieden wij onze klanten diverse garanties aan, zonder dat je daar extra voor hoeft te betalen, in onze ogen omdat dit zo hoort.

Alle informatie over deze garanties kun je hier op onze website terug vinden. Boeken is veilig bij ons en je kunt zonder zorgen op reis!

Wij bieden je de volgende garanties aan:

 • GGTO Garantiefonds;
 • Thuiswinkel Waarborg;
 • Zitplaatsgarantie;
 • Wedstrijdgarantie;
 • Laagste prijs garantie;
 • We-lossen-het-op garantie

Heb je na het lezen van deze pagina een vraag over de garanties die wij je aanbieden, neem dan contact met ons op.

GGTO Garantiefonds (reisgelden)

Voetbal Retour is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor de Gespecialiseerde Touroperators (GGTO) onder deelnemernummer 1614.

Hierdoor bieden we jou volledige financiële bescherming over je (vooruit)betaalde reissom met de GGTO-garantie. Het Garantiefonds GGTO is vergelijkbaar met de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en heeft als doel garantie te bieden aan reizigers die een pakketreisovereenkomst afsluiten.

De GGTO-garantie houdt in dat het reeds betaalde deel van de reissom uitgekeerd wordt aan de reiziger indien de aangesloten organisator in financieel onvermogen komt en niet meer in staat is de geboekte reis tot uitvoering te brengen. Bovendien garandeert het Garantiefonds GGTO dat de terugreis van de reiziger uitgevoerd zal worden, indien en voor zover de pakketreisovereenkomst het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds bereikt is, indien de organisator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen.

Meer informatie over dit garantiefonds en de aangesloten touroperators kun je vinden op de website van GGTO.

Thuiswinkel Waarborg

Voetbal Retour is aangesloten bij het keurmerk Thuiswinkel Waarborg.

Thuiswinkel Waarborg is hét kwaliteitskeurmerk voor online winkelen en wordt ondersteund door de Consumentenbond.

Je kunt erop rekenen dat webshops met het Thuiswinkel Waarborg keurmerk veilige shops zijn die eerlijk handelen en voldoen aan strenge eisen op het gebied van wet- en regelgeving, veiligheid en financiële stabiliteit. Zo weet je zeker dat je zaken doet met een betrouwbare webwinkel.

Dat Voetbal Retour over het Thuiswinkel Waarborg keurmerk beschikt geeft jou de volgende zekerheden en garanties:

 • Je weet met wie je zaken doet en hoe je ons kunt bereiken;
 • Onze Algemene Voorwaarden worden ondersteunt door de Consumentenbond;
 • Helder aanbod: je weet precies wat je koopt;
 • Overzichtelijk bestelproces;
 • Prijzen zijn duidelijk;
 • Veilige betaalomgeving;
 • Zorgvuldige omgang met jouw persoonsgegevens;
 • Gedegen klachtenbemiddeling en onafhankelijke geschillencommissie

Meer informatie over het Thuiswinkel Waarborg keurmerk kun je vinden op de website van Thuiswinkel Waarborg.

ZITPLAATSGARANTIE

Wij begrijpen dat je graag samen met je reisgenoten de wedstrijd wilt bezoeken en bij elkaar in het stadion wilt plaatsnemen tijdens de wedstrijd.

Wij geven je de garantie dat je tot en met 3 personen gegarandeerd bij elkaar kunt zitten tijdens de wedstrijd. Niemand komt dus alleen te zitten! Bestaat het reisgezelschap uit meer dan 3 personen dan is het mogelijk dat de groep in kleinere groepen (minimaal per 2 bij elkaar) wordt opgesplitst.

Bij elkaar zitten in het stadion betekent dat de stoelen altijd minimaal aan elkaar grenzen. In de meeste gevallen bieden wij de zitplaatsen (minimaal per 2) naast elkaar aan, maar in uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat je zitplaatsen voor / achter elkaar of diagonaal van elkaar toegewezen krijgt. Je krijgt dus nooit losse plekken in het stadion toegewezen!

Wij zullen uiteraard altijd de best beschikbare plekken in de door jou gekozen ticketcategorie aan je toewijzen en garanderen dat de zitplaatsen altijd tussen de supporters van de thuisspelende club gesitueerd zijn, tenzij uitdrukkelijk anders met jou is overeengekomen.

           
       

WEDSTRIJDGARANTIE

In de buitenlandse voetbalcompetities worden de definitieve speeldatums van de wedstrijden, vooral in Engeland en Spanje, vaak pas laat vastgesteld door de voetbalbonden (ca. 2 tot 6 weken voor de aftrap van een wedstrijd), waardoor het kan voorkomen dat in verband met een live Tv-uitzending van een wedstrijd of bijvoorbeeld het spelen van Europees- of bekervoetbal een wedstrijddatum en/of aanvangstijdstip (alsnog) wordt verplaatst en de te bezoeken wedstrijd buiten de geboekte reisperiode valt. Geen zorgen! Wij begrijpen dat het bezoek aan de voetbalwedstrijd dé reden van jouw geboekte reis is en lossen dit voor je op en zullen de reis zo voor je aanpassen dat je tóch gewoon de voetbalwedstrijd kunt gaan bezoeken.

In het geval er sprake is van een wedstrijdverplaatsing en de te bezoeken wedstrijd buiten je geboekte reisperiode valt dan boeken wij de heen- of terugvlucht voor je om zodat je de wedstrijd toch kunt gaan bezoeken en de wedstrijd alsnog binnen de reisperiode valt. De wijzigingskosten voor de vlucht nemen wij voor onze rekening. De kosten van een eventuele extra overnachting (verlenging van je reis) zullen wij wel aan je doorberekenen.

Indien de mogelijkheid er is kun je er ook voor kiezen om het geboekte reisschema te behouden en een andere wedstrijd in de directe omgeving van de betreffende speelstad te bezoeken. Bij deze optie is het mogelijk dat er een te betalen meerprijs van toepassing is als het wedstrijdprofiel niet overeenkomt. 

Heb je bijvoorbeeld een voetbalreis naar de Premier League wedstrijd Chelsea – Watford geboekt en wil je deze, omdat deze wedstrijd bijvoorbeeld als gevolg van een live Tv-uitzending naar de maandagavond is verplaatst en nu buiten je geboekte reisperiode valt, omzetten naar de wedstrijd Arsenal – Liverpool die wél in de geboekte reisperiode gespeeld wordt, dan valt deze "vervangende" wedstrijd natuurlijk in een andere prijsklasse waardoor er een te betalen meerprijs van toepassing zal zijn. Wij zullen je over de verschillende opties en eventuele meerprijzen uiteraard vrijblijvend informeren. Eventuele (extra) kosten, zoals vervoerskosten (trein, metro, taxi), die je moet maken om het stadion van de vervangende wedstrijd te bereiken zijn voor eigen rekening.

Let op! In het geval van een wedstrijdverplaatsing bieden wij je de garantie dat je de wedstrijd gewoon kunt bezoeken en zullen wij de benodigde wijzigingen geheel kosteloos voor je doorvoeren. Wij zullen je een voorstel doen en boeken de heen- of terugvlucht kosteloos voor je om. Afwijkingen in dit voorstel, bijvoorbeeld omdat je een andere vertrektijd van de (terug)vlucht fijner vindt, liever vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, op een andere luchthaven wilt aankomen of in een ander hotel wenst te verblijven, zijn mogelijk, maar dan kan het zijn dat in dat geval een te betalen meerprijs van toepassing zal zijn. 

Wanneer is de wedstrijdgarantie niet van toepassing?

De wedstrijdgarantie is alleen van toepassing op pakketreizen waarbij de vlucht, het verblijf en wedstrijdtickets onderdeel uitmaken van het geboekte reisarrangement en je op het moment van boeken niet afwijkt van het standaard reisschema zoals weergegeven staat op onze website bij de betreffende reis. Kies je dus bijvoorbeeld toch voor een reis met slechts 1 overnachting, terwijl de definitieve speeldatum van de wedstrijd nog niet is vastgesteld en wij daardoor 2 overnachtingen opnemen in het standaard reisarrangement op onze website, dan is onze wedstrijdgarantie niet van toepassing. Ook als wij een reis standaard van zaterdag t/m maandag of van dinsdag t/m donderdag aanbieden en jij past het reisschema aan naar een heen- en/of terugreis op een andere dag dan is de wedstrijdgarantie niet van toepassing. Je vergroot hiermee immers het risico dat de wedstrijd buiten de reisperiode gaat vallen. In deze situaties kunnen wij uiteraard de vluchtboeking alsnog gewoon voor je wijzigen maar dan zijn de (actuele) wijzigingskosten wel voor jouw eigen rekening.

Daarnaast is de wedstrijdgarantie alleen van toepassing op wedstrijdverplaatsingen die redelijkerwijs te verwachten zijn vanwege een live Tv-uitzending van een wedstrijd of bijvoorbeeld het spelen van Europees- of bekervoetbal. Onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld afgelastingen, extreme weersomstandigheden, stakingen of terreurdreiging valt niet onder de wedstrijdgarantie die wij aanbieden. Wil je dat ook deze onvoorziene omstandigheden gedekt zijn? Dan kun je dit verzekeren via de reis- en annuleringsverzekering (all-risk) van de Europeesche die je in het boekingstraject kunt afsluiten.

Wij raden al onze klanten aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

LAAGSTE PRIJS GARANTIE

Bij Voetbal Retour zijn we van mening dat iedere voetballiefhebber niet te veel hoeft te betalen voor een voetbalreis. Dat geld kun je immers beter tijdens je reis aan iets leuks zoals een sjaal of voetbalshirt van je favoriete voetbalclub besteden. Voetbal Retour biedt je daarom de mogelijkheid om op onze website een complete voetbalreis te boeken voor een zeer scherpe prijs. Wij vergelijken regelmatig onze prijzen met andere aanbieders en trachten al onze voetbalreizen voor de goedkoopste prijs aan te bieden, zonder natuurlijk in te leveren op onze kwaliteit, garanties en service. 

Wij bieden daarom al jaren naar volle tevredenheid van onze klanten de Laagste Prijs Garantie aan, waarom immers meer betalen dan nodig is?!

Het werkt heel eenvoudig. Indien je bij een andere voetbalreisaanbieder jouw voetbalreis tegen een lagere prijs vindt dan krijg je van ons het verschil in prijs retour. Sterker nog, je krijgt er een extra korting van € 20,- bovenop! 

Om in aanmerking te komen voor de Laagste Prijs Garantie dien je uiteraard wel aan enkele voorwaarden te voldoen. Lees deze hieronder goed door voordat je ons per email een aanvraag stuurt voor de Laagste Prijs Garantie.

                

VOORWAARDEN LAAGSTE PRIJS GARANTIE

 • De Laagste Prijs Garantie is alleen van toepassing op pakketreizen (losse tickets zijn uitgesloten!)
 • De reis bij de andere aanbieder dient identiek te zijn. Dit wil zeggen dat je via dezelfde luchthaven(s) vliegt, met dezelfde luchtvaartmaatschappij(en) en op dezelfde reisdata en tijdstippen. Het betreft daarnaast hetzelfde kamertype in hetzelfde hotel tegen dezelfde boekingsvoorwaarden en dezelfde categorie wedstrijdtickets.
 • De prijs van de reis die je elders hebt gevonden moet bij controle door ons nog steeds geldig / beschikbaar / boekbaar zijn. Speciale aanbiedingen of (persoonsgebonden) kortingen bij een andere aanbieder worden niet in aanmerking genomen en je dient ons een bewijs te sturen waarbij alle bijkomende kosten duidelijk vermeld staan.
 • De reis die je elders vindt, moet onder dezelfde garanties boekbaar zijn (de andere aanbieder dient dus ook aangesloten te zijn bij bijvoorbeeld de Stichting GGTO Garantiefonds of het vergelijkbare SGR Garantiefonds). De laagste prijsgarantie is niet van toepassing op het aanbod van buitenlandse aanbieders en alleen de  eindgebruiker kan de Laagste Prijs Garantie aanvragen (andere voetbalreisaanbieders en wederverkopers zijn uitgesloten).
 • De Laagste Prijs Garantie is eenmalig toepasbaar per boeking, binnen 24 uur / 1 werkdag na je boeking.
 • Na goedkeuring van de Laagste Prijs Garantie, is het niet mogelijk om nog verdere kortingen te laten verwerken in je boeking.

Indien de betreffende reis en de gevonden prijs aan bovenstaande voorwaarden voldoet, dien je binnen 24 uur / 1 werkdag nadat je de reis hebt geboekt ons op de hoogte te stellen dat je aanspraak wilt maken op de Laagste Prijs Garantie. In je aanvraag voor de Laagste Prijs Garantie dien je ons een bewijs (gedateerde offerte, een print screen of link naar de aanbieding op de website van de andere aanbieder of een ander bewijsstuk) van het alternatieve aanbod te sturen zodat wij deze kunnen controleren. Het alternatieve aanbod en de prijs van de reis die je elders hebt gevonden moet bij controle door ons nog beschikbaar zijn. Wij zullen een aanvraag voor de Laagste Prijs Garantie altijd binnen 24 uur behandelen.We-lossen-het-op Garantie

Voetbal Retour belooft haar klanten voor, tijdens en na afloop van de reis altijd bereikbaar te zijn per telefoon, e-mail en/of chat. Wij garanderen je een snel antwoord op al je vragen, normaal gesproken al binnen enkele uren.

Bij vragen of problemen tijdens je reis kan je altijd 24/7 telefonisch bij ons terecht op het aan jou gecommuniceerde noodnummer. Eventuele problemen die tijdens de reis zouden voorkomen lossen wij zo snel mogelijk voor je op!

NEEM CONTACT MET ONS OP

Heb je een vraag of kom je er niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder.  

Voetbal Retour
Westhoven 7
6042 NV  ROERMOND

Wij zijn telefonisch bereikbaar op de volgende dagen en tijden:

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30 uur

(tussen 12:30 en 13:00 uur hebben wij lunchpauze)

T: 0475 - 33 10 39
E: info@voetbalretour.nl