MEEST GESTELDE VRAGEN

Tijdens je bezoek aan onze website is er wellicht iets niet helemaal duidelijk en zal je wellicht vragen voor ons hebben.

Voetbal Retour beantwoord met veel plezier al jouw vragen. Op dit gedeelte van de website kun je de meest gestelde vragen op je gemak lezen.

Mocht jouw vraag niet in dit overzicht staan kun je contact met ons opnemen per e-mail, chat of telefoon.

BOEKEN


Het boeken van een voetbalreis bij Voetbal Retour is alleen online mogelijk. Via onze website kun je jouw voetbalreis zelfstandig geheel naar wens samenstellen, boeken en vervolgens veilig betalen. Alle voetbalreizen die op onze website staan weergegeven zijn beschikbaar op het moment van boeken. In de boekingsmodule zie je per wedstrijd een overzicht van de beschikbare wedstrijdtickets, hotels en vluchten. Aangezien wij werken met live beschikbaarheid en actuele prijzen van deze verschillende reiscomponenten en de reisonderdelen na jouw boeking direct tegen deze actuele prijzen en beschikbaarheid voor je worden ingeboekt dient iedere boeking via onze website te verlopen en daardoor is het helaas niet mogelijk om telefonisch een boeking uit te voeren. Uiteraard helpen wij je wel telefonisch graag verder bij eventuele vragen tijdens het doorlopen van het boekingsproces. Eventueel kun je ook, op afspraak, bij ons op kantoor langskomen om samen de verschillende stappen in het boekingsproces te doorlopen. Op onze website kun je onder het kopje Boekingsprocedure meer uitleg vinden over de verschillende stappen in het boekingsproces.

Aangezien na een boeking jouw gekozen reisonderdelen (wedstrijdtickets, hotel en eventueel vlucht) direct voor je worden ingeboekt is het niet mogelijk om de reis zomaar te annuleren. De verschillende reisonderdelen worden namelijk direct op naam gezet waardoor deze niet meer kosteloos te annuleren zijn. Reizen vallen dus niet onder het herroepingsrecht voor online aankopen. Wil je toch de geboekte reis annuleren? Neem dan altijd zo spoedig mogelijk contact met ons op zodat we direct kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn om nog restitutie te ontvangen. De mogelijkheden om reisonderdelen te annuleren verschillen namelijk per reis, geboekte vluchten zijn echter nooit kosteloos annuleerbaar!

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op alle diensten van Voetbal Retour. Diensten betreffende logies, vervoer of vrijetijdsbesteding, te verrichten op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode zijn namelijk uitgezonderd van het herroepingsrecht.

Ja, dit is uiteraard mogelijk. Via de boekingsmodule kun je zelf jouw reisschema bepalen en zo jouw voetbalreis geheel op maat en naar jouw wensen samenstellen. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de speeldatum (en aanvangstijdstip) van de te bezoeken wedstrijd. In alle buitenlandse voetbalcompetities wordt de definitieve speeldatum van de wedstrijd namelijk pas ongeveer 4-6 weken voor de aftrap van de wedstrijd vastgesteld. Als gevolg hiervan raden wij u aan om alleen te kiezen voor een eerdere aankomst of later vertrek dan het weergegeven reisschema bij uw voetbalreis.

Helaas bieden wij géén losse tickets voor voetbalwedstrijden aan.

De voetbal kaarten die wij aanbieden kunnen alleen i.c.m. minimaal één overnachting in de betreffende speelstad geboekt worden. Voetbal Retour is een aanbieder van pakketreizen naar buitenlandse voetbalwedstrijden. Dit houdt in dat er naast de voetbal kaarten altijd minimaal één extra reiscomponent (personenvervoer, accommodatie, autohuur of andere toeristische diensten) onderdeel moet uitmaken van de reisovereenkomst, alleen dan valt uw boeking ook onder de garantieregeling van het GGTO Garantiefonds (reisgelden). Daarnaast worden wedstrijdtickets (vooral bij Engelse wedstrijden) vaak pas bij de receptie van het hotel in de betreffende speelstad voor de klant klaar gelegd. Om een veilige en goede levering te waarborgen dient het verblijf daardoor onderdeel uit te maken van de boeking.

In de regel is het zo dat hoe eerder je boekt, hoe lager de prijzen liggen. Vooral vluchtprijzen stijgen naarmate een reisdatum dichterbij komt. Ook de beschikbaarheid van wedstrijdtickets kan van invloed zijn op de weergegeven prijzen. Voor de laagste prijs raden wij je aan om zo snel mogelijk te boeken zodra je besloten hebt om een specifieke wedstrijd te gaan bezoeken, bij voorkeur al maanden voor het plaatsvinden van de reis.

Helaas is dit niet mogelijk. De actuele vluchtschema’s laten het helaas niet toe om op dezelfde dag heen en terug te vliegen. Veel voetbalwedstrijden worden pas laat in de middag of avond gespeeld waardoor een terugreis op dezelfde avond niet mogelijk is. U dient immers ook enige reistijd in acht te nemen om vanuit het stadion bij de luchthaven en hier door de veiligheidscontrole en bij de boardinggate te komen.

Groepen van meer dan 8 personen kunnen hun voetbalreis helaas niet online via de website van Voetbal Retour samenstellen en boeken. Onze online boekingsmodule is hier niet op ingericht omdat de partijen waar wij mee samenwerken op het gebied van hotels en vluchten hun boekingssysteem helaas alleen op kleinere groepen (< 8 personen) hebben ingericht. Uiteraard kunnen wij wel voetbalreizen voor grote groepen aanbieden. Je kunt hiervoor vrijblijvend per e-mail (info@voetbalretour.nl), contactformulier, chat of telefonisch contact met ons opnemen zodat wij de mogelijkheden voor je kunnen bekijken.

Ja, dit is in de meeste gevallen mogelijk. Echter dient dit wel op aanvraag te gebeuren omdat wij in onze boekingsmodule alleen de optie inclusief wedstrijdtickets aanbieden. Neem contact met ons op en wij informeren u graag verder over de actuele kosten voor een reisarrangement exclusief wedstrijdtickets.

BETALEN


Bij een boeking op de website van Voetbal Retour dien je een aanbetaling van 50% van de totale reissom te voldoen indien de reis langer dan 6 weken voor aanvang van de reis wordt geboekt. Deze aanbetaling gebruiken wij voor het betalen van de geboekte onderdelen (wedstrijdtickets, hotel en/of vlucht) van de reisovereenkomst. De restbetaling dient altijd uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis voldaan te zijn. Wanneer je binnen de termijn van 6 weken voor aanvang van de reis boekt, dan dient direct de volledige reissom (100%) voldaan te worden.

Bij Voetbal Retour kun je op verschillende manieren betalen.

iDeal:

iDeal is de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Betalingen zijn mogelijk via de tien grote banken: ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en van Lanschot. De betaling vindt plaats in de vertrouwde omgeving van de website van je eigen bank.

Voor deze betaalmethode brengen wij géén transactiekosten of andere (betaal)toeslagen in rekening.

Bancontact:

Bancontact is de populairste online betaalmethode in België. Met Bancontact bieden wij onze vele Belgische klanten een manier aan om via de eigen vertrouwde en beveiligde bankomgeving te betalen.

Voor deze betaalmethode brengen wij géén transactiekosten of andere (betaal)toeslagen in rekening.

Creditcard:

Je kunt jouw voetbalreis heel eenvoudig en veilig betalen met een creditcard van Mastercard of Visa.

Wij accepteren betalingen met een creditcard van Mastercard en VISA.

Voor deze betaalmethode brengen wij géén transactiekosten of andere (betaal)toeslagen in rekening.

PayPal:

PayPal is wereldwijd een erg populaire en veilige manier om een online betaling te doen.

Met PayPal kun je op onze website heel eenvoudig met jouw PayPal account jouw voetbalreis betalen. Door de hogere transactiekosten van deze betaalmogelijkheid rekenen wij een betaaltoeslag van 3,4%.

Onder het kopje Betaalmogelijkheden kun je meer informatie vinden over alle betaalmogelijkheden.

Betalen op de website van Voetbal Retour is eenvoudig, veilig en discreet.

Het betaaltraject is beveiligd met .....................................

De betaling vindt plaats op een secure server, welke je herkent aan het slotje in de adresbalk van je browser. Je betaal- en bankgegevens worden niet opgeslagen. Betalingen met creditcard of iDeal lopen via een beveiligde verbinding naar de beveiligde internet betaalomgeving van Mollie. Deze payment provider handelt je betaling namens Voetbal Retour af.

PRIJZEN


Alle prijzen op onze website zijn per persoon, maar wel gebaseerd op een boeking van minimaal twee personen die samen een tweepersoonskamer bezetten. In het boekingsproces zult u de actuele prijs in beeld weergegeven zien staan indien u het aantal reizigers aanpast. Bij een boeking voor één persoon zal er een éénpersoonskamertoeslag van toepassing zijn voor het verblijf in een éénpersoonskamer.

Al onze prijzen zijn totaalprijzen en dus inclusief BTW (volgens de reisbureauregeling). Wij rekenen daarnaast geen administratie- en/of boekingskosten.

Het klopt inderdaad dat de prijzen op onze website (dagelijks) kunnen fluctueren. Dit heeft te maken met de veranderende prijzen van de beschikbare vluchten, hotels en wedstrijdtickets voor uw reis. Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper de voetbalreis in de regel zal zijn. Vooral vluchttarieven stijgen naarmate een reisdatum dichterbij komt en er minder stoelen in het vliegtuig beschikbaar zijn.

Op onze website vragen wij in het boekingsproces bij iedere zoekopdracht de actuele prijzen voor je op. Daarom kan de prijs bij een volgende zoekopdracht al anders zijn. Zelfs tijdens het boekingsproces kan het voorkomen dat de actuele prijs wijzigt en daardoor de prijs van de voetbalreis ook wijzigt. Op het moment dat je tot boeking en betaling van de weergegeven vlucht bent overgegaan zal deze direct voor je worden ingeboekt en ben je verzekerd van de prijs die je op dat moment ziet.

Dat de prijzen van onze voetbalreizen soms sterk verschillen heeft verschillende redenen. Naast het feit dat we te maken hebben met fluctuerende vlucht- en hotelprijzen, vooral vluchtprijzen stijgen naarmate een reisdatum dichterbij komt, is de periode waarin je reist ook van invloed op de prijs. In het voorjaar en in de kerst- en vakantieperiode(s) liggen de (vlucht- en hotel)prijzen standaard een stuk hoger.

Daarnaast zijn we afhankelijk van de inkoopprijzen van de wedstrijdtickets bij de vele partijen waar wij op het gebied van ticketing mee samenwerken. Door de grote populariteit van de meeste voetbalclubs in ons aanbod zijn wedstrijden rechtstreeks bij de clubs al ruim van tevoren uitverkocht. Om u gegarandeerde beschikbaarheid, goede zitplaatsen (naast elkaar) en een veilige aflevering van uw wedstrijdtickets aan te kunnen bieden werken wij al vele jaren samen met verschillende officiële agenten van de voetbalclubs en andere internationaal opererende ticketpartijen. De inkoopprijzen van wedstrijdtickets zijn afhankelijk van vraag en aanbod en zeker bij topwedstrijden is de (internationale en lokale) vraag erg groot waardoor prijzen stijgen en wij veelal een (fors) hogere prijs moeten betalen voor de wedstrijdtickets dan op het ticket zelf staat weergegeven. Dit geldt ook voor de weergegeven toeslagen op onze website bij het upgraden van de wedstrijdtickets. Dit verklaard ook direct waarom de standaard wedstrijden tegen / tussen de kleinere clubs goedkoper zijn dan tegen / van de topploegen.

Om onze klanten al vele jaren onze gewaardeerde dienstverlening en service, uitgebreide website en verschillende garanties (waaronder de zitplaatsgarantie, wedstrijdgarantie, GGTO-garantiefonds en het Thuiswinkel.org keurmerk) te kunnen aanbieden wordt daarnaast ieder arrangement verhoogd met een vast opslagpercentage. Ook overige overheadkosten (kantoor- en personeelskosten, belastingen e.d.) zijn hierin verwerkt.

Helaas is geen (extra) kinderkorting van toepassing op onze voetbalreizen.

Indien er sprake is van kinderkorting wordt dit in het boekingsproces automatisch in de reissom verwerkt.

MIJN REIS – WEDSTRIJDTICKETS


Dankzij onze zitplaatsgarantie krijg je altijd zitplaatsen naast / bij elkaar toegewezen. We trachten altijd iedereen (ook grotere groepen) zoveel mogelijk naast elkaar te laten plaatsnemen en garanderen dat niemand alleen komt te zitten. Door de zitplaatsgarantie die wij bieden zit je tot en met 3 personen altijd gegarandeerd bij elkaar. Bij boekingen van 4 of meer personen zullen we altijd trachten iedereen zo dicht mogelijk bij elkaar te plaatsen en dus altijd minimaal per 2 naast / bij elkaar.

Waar in het stadion (welk vak) zijn de zitplaatsen gesitueerd?

In het boekingsproces kun je bij iedere voetbalreis zelf de keuze maken waar in het stadion je wilt komen te zitten. Standaard zijn (zit)plaatsen op de korte zijde inbegrepen, maar je hebt ook de mogelijkheid om de (zit)plaatsen in het boekingsproces te upgraden naar andere (zit)plaatsen. Op onze website heb je een keuze in zijde (korte of lange zijde) en / of verschillende ticketcategorieën. In de door jou gekozen ticketcategorie of zijde van het stadion zul je, volgens onze zitplaatsgarantie, de (zit)plaatsen toegewezen krijgen. Een exact vak waar je zult komen te zitten kunnen we helaas niet vooraf al doorgeven. Dit blijft afhankelijk van de zitplaatsen die we toegewezen krijgen door de partners op het gebied van ticketing waar wij mee samenwerken.

Dit verschilt per club en wedstrijd en deze informatie ontvang je ongeveer 7 dagen voor vertrek in je reisbescheiden.

We garanderen altijd een tijdige levering van je wedstrijdtickets. Er zijn verschillende mogelijkheden hoe je de tickets kunt ontvangen.

Voor de Duitse wedstrijden geldt dat wij de tickets in de week voor vertrek meestal al per aangetekende post naar je kunnen opsturen. In Spanje hanteren de voetbalclubs voornamelijk E-tickets (elektronische tickets) of mobiele tickets (op de telefoon). Deze tickets krijg je doorgaans 1-3 dagen voor vertrek per e-mail toegezonden en kun je dan thuis al afdrukken of opslaan (in een wallet) op de mobiele telefoon.

Voor wedstrijden in Frankrijk, Schotland en Italië zal je doorgaans ook E-tickets (elektronische tickets) van ons ontvangen. In sommige gevallen kan het ook zijn dat de wedstrijdtickets voor je klaargelegd worden in je hotel. Vooral in Engeland komt het vaker voor dat de wedstrijdtickets in je hotel in de betreffende speelstad bezorgd worden. Deze levering vindt in de regel altijd minimaal op de dag vóór de wedstrijd al plaats. De wedstrijdtickets worden per koerier bij de receptie van je hotel in een (gesloten) enveloppe onder de naam van de hoofdgast bezorgd. De receptie van het hotel zal tekenen voor ontvangst van de zending.

Het kan ook voorkomen dat je een voucher van ons ontvangt waarmee je de wedstrijdtickets bij het ticketverkooppunt bij het stadion moet afhalen. De (afhaal)instructies ontvang je uiteraard tijdig van ons.

MIJN REIS – DE WEDSTRIJD


Hier is geen eenduidig antwoord op te geven omdat dit per land verschilt. Zo wordt in Spanje en Italië altijd pas zo’n 10-14 dagen van tevoren de definitieve speeldatum en aanvangstijdstip vastgesteld. Dit is de reden dat standaard op onze website veelal 3-daagse voetbalreizen (van zaterdag t/m maandag of van dinsdag t/m donderdag) worden aangeboden. Zo is het risico dat de te bezoeken wedstrijd buiten je reisperiode valt het kleinst. Wij adviseren je dan ook om niet van dit reisschema af te wijken.

In Duitsland en Engeland worden de speeldatums ongeveer 6 weken van tevoren definitief vastgesteld. Incidenteel, vooral in Engeland, kan het voorkomen dat een wedstrijddatum alsnog verplaatst wordt door bijvoorbeeld een live TV-uitzending van de wedstrijd of het spelen van Europees- of bekervoetbal. Op onze website zie je wanneer een speeldatum definitief is vastgesteld. Wij zullen na je boeking de speeldatum goed voor je blijven volgen en direct contact met je opnemen als er een belangrijke wijziging heeft plaatsgevonden. Bij ontvangst van je reisbescheiden zal je uiteraard door ons geïnformeerd worden over de definitieve speeldatum en aanvangstijd van de door jou te bezoeken wedstrijd.

In de buitenlandse voetbalcompetities worden de speeldatums van de wedstrijden, vooral in Engeland en Spanje, vaak pas laat definitief vastgesteld (2 tot 6 weken voor de aftrap van de wedstrijd), waardoor het kan voorkomen dat in verband met een live Tv-uitzending van een wedstrijd of bijvoorbeeld het spelen van Europees- of bekervoetbal een wedstrijddatum en/of aanvangstijdstip (alsnog) wordt verplaatst en de te bezoeken wedstrijd buiten de geboekte reisperiode valt. Geen zorgen! Wij begrijpen dat het bezoek aan de voetbalwedstrijd dé reden van jouw geboekte reis is en lossen dit voor je op en zullen de reis zo voor je aanpassen dat je toch gewoon de voetbalwedstrijd kunt gaan bezoeken.

In het geval er sprake is van een wedstrijdverplaatsing en de te bezoeken wedstrijd buiten je geboekte reisperiode valt dan boeken wij de heen- of terugvlucht voor je om zodat je de wedstrijd toch kunt gaan bezoeken en de wedstrijd alsnog binnen de reisperiode valt. De wijzigingskosten voor de vlucht nemen wij voor onze rekening. De kosten van een eventuele extra overnachting (verlenging van je reis) zullen wij wel aan je doorberekenen.

Indien de mogelijkheid er is kun je er ook voor kiezen om het geboekte reisschema te behouden en een andere wedstrijd in de directe omgeving van de betreffende speelstad te bezoeken. Bij deze optie is het mogelijk dat er een te betalen meerprijs van toepassing is als het wedstrijdprofiel niet overeenkomt (heb je bijvoorbeeld een reis naar de wedstrijd Chelsea – Watford geboekt en wil je deze omzetten naar de wedstrijd Arsenal – Liverpool dan valt deze wedstrijd natuurlijk in een andere prijsklasse waardoor er een te betalen meerprijs van toepassing zal zijn). Wij zullen je over de verschillende opties (en meerprijzen) informeren.

Let op! In het geval van een wedstrijdverplaatsing bieden wij je de garantie dat je de wedstrijd gewoon kunt bezoeken en zullen wij de benodigde wijzigingen kosteloos voor je doorvoeren. Wij zullen je een voorstel doen en boeken de heen- of terugvlucht kosteloos voor je om. Afwijkingen in dit voorstel (bijvoorbeeld omdat je een andere vertrektijd van de vlucht fijner vindt, liever vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken of op een andere luchthaven wilt aankomen of in een ander hotel wenst te verblijven) zijn mogelijk, maar dan kan het zijn dat een te betalen meerprijs van toepassing is. We bekijken graag samen de verschillende opties.

MIJN REIS – HOTEL


Via de online boekingsmodule op onze website kun je zelf een weloverwogen hotelkeuze maken. Je bepaalt dus helemaal zelf de ligging en hotelclassificatie van het hotel waar je gaat verblijven. Of je voorkeur nu uitgaat naar een hotel in het centrum van de stad of dichtbij het stadion, alles is mogelijk. Het aanbod op onze website is wel afhankelijk van (actuele) beschikbaarheid waardoor prijzen en beschikbaarheid van hotels kunnen veranderen. Wij helpen je graag bij het maken van een hotelkeuze.

Je kunt zelf kiezen of je wel of geen ontbijt wilt boeken. Ontbijt je liever in de stad, sta je na een avondje stappen liever wat later op of heb je voor een vroege terugvlucht gekozen? In onze boekingsmodule kies je zelf of je een arrangement inclusief of exclusief ontbijt wenst te boeken.

Over het algemeen kun je in de meeste hotels vanaf 14:00 uur inchecken.

Mocht je al eerder aankomen in het hotel en je kamer is nog niet gereed, bijvoorbeeld omdat de kamer nog schoongemaakt moet worden en de gasten die de vorige nacht in jouw kamer hebben verbleven pas laat hebben uitgecheckt, dan kun je jouw bagage vaak toch al achterlaten bij de receptie van het hotel. Zij zullen deze dan tijdelijk voor jou opslaan in een bagageruimte. Zo kun je toch de stad al in of de wedstrijd gaan bezoeken en later op de dag inchecken in het hotel.

 

Aangezien veel hotels over een 24-uurs receptie beschikken kunt u vanaf 14:00 uur ’s middags de gehele dag inchecken in het hotel. Indien u echter laat in de avond of na middernacht pas aankomt in het hotel is het aan te raden om dit vooraf even (telefonisch) door te geven aan het hotel.

In de meeste speelsteden is dit mogelijk, behalve voor de Engelse wedstrijden (i.v.m. bezorging van de wedstrijdtickets). Wij ontvangen graag de (hotel)gegevens van jouw gewenste verblijfsoptie zodat wij de mogelijkheden en prijzen voor je kunnen bekijken en je vrijblijvend ons voorstel kunnen toesturen.

MIJN REIS – VLUCHT


Je kunt via onze boekingsmodule zelf kiezen vanaf welke luchthaven je wenst te vertrekken. Alle beschikbare reisroutes staan weergegeven op onze website en je kunt zelf een keuze maken vanaf welke luchthaven en op welke tijden je wenst te reizen, je stelt immers zelf je hele reis op maat samen.

Standaard is bij de meeste luchtvaartmaatschappijen één stuk handbagage kosteloos in de prijs inbegrepen. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij mag je dus één tas / klein koffer / trolley mee op reis nemen. Dit volstaat doorgaans voor een voetbalweekend. Voor de exacte afmetingen en regels met betrekking tot de handbagage verwijzen je graag door naar de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Je dient er rekening mee te houden dat je slechts vloeistoffen tot 100 ml per item en met een maximum van 1 liter in de handbagage mag meenemen en deze vloeistoffen in een afsluitbaar doorzichtig plastic zakje (meestal ook te verkrijgen op de luchthaven) dienen te zitten. Als je extra bagage of ruimbagage wilt toevoegen aan je boeking dan geldt hiervoor een te betalen toeslag, te betalen aan de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Alle weergegeven vluchttijden zijn lokale tijden. Als je dus bijvoorbeeld naar Engeland of Schotland reist dan is er sprake van een uur tijdverschil waardoor de vertrektijd van de vlucht door de relatief korte reistijd van ongeveer een uur (op de heenreis) nagenoeg gelijk is aan de aankomsttijd.

Prijzen van vliegtickets worden door de verschillende luchtvaartmaatschappijen gebaseerd op basis van de vraag naar de betreffende vlucht. Als er veel stoelen voor een bepaalde vlucht al zijn verkocht kan het dus zijn dat de vluchtprijs hoger ligt. Hierdoor is vroeg boeken meestal aan te raden.

Op onze website worden de prijzen van de beschikbare vluchten live opgehaald, waarbij de goedkoopste vluchtoptie als eerste wordt getoond. Kies je voor een andere vlucht met andere vertrektijden dan kan het zijn dat deze vluchtprijs hoger ligt en er een toeslag van toepassing is. Aangezien de prijzen tijdens jouw zoekopdracht dus live worden opgehaald kan het zelfs tijdens het doorlopen van het boekingsproces voorkomen dat je vluchtprijs verandert. Nadat je een vlucht hebt geboekt staat de vluchtprijs uiteraard vast en ben je verzekert dat jouw stoel in het vliegtuig is geboekt voor de prijs die je op dat moment zag.

Ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je van ons in je klantaccount je (complete) reisbescheiden. Indien je ook de vlucht via ons hebt bijgeboekt ontvang je in je reisbescheiden een vluchtvoucher met alle benodigde gegevens van je geboekte vlucht (waaronder je reserveringsnummer). Met deze gegevens van je vluchtreservering kun je vanaf enkele dagen voor vertrek van je vlucht zelf online inchecken bij de verschillende luchtvaartmaatschappijen en je vliegtickets / boardingpassen ontvangen. Bij luchtvaartmaatschappijen als KLM, Transavia, Brussels Airlines, EuroWings, Vueling en Iberia kun je op de dag van vertrek ook op de luchthaven zelf inchecken voor je vlucht. Bij low-cost maatschappijen als RyanAir en EasyJet is dit niet mogelijk en dien je dus verplicht vooraf via de website van deze luchtvaartmaatschappij(en) online in te checken voor je vlucht. Wij raden je aan om de regels en (online) inchecktijden goed te controleren op de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij(en).

MIJN REIS – TRANSFERS


In tegenstelling tot wat in de vakantiebranche vaak wel gebruikelijk is zijn er géén transfers inbegrepen bij het boeken van een voetbalreis. Je dient dus zelf je vervoer vanaf de luchthaven naar je hotel en vanaf je hotel naar het stadion te verzorgen. Op aanvraag kunnen wij je een gedetailleerde routebeschrijving sturen met meer informatie over hoe je vanaf de luchthaven naar je hotel en van je hotel naar het stadion reist. Dit is met het openbaar vervoer in iedere speelstad uitstekend te doen.

Over het algemeen liggen de luchthavens en voetbalstadions in de verschillende speelsteden buiten het centrum van de stad. Je dient daarom (ter plaatse) nog je vervoer naar het hotel en het stadion te regelen. Bij iedere luchthaven zijn transfers beschikbaar (bus, trein en/of metro) die je naar het centrum van de stad brengen. Tickets voor het openbaar vervoer zijn ter plaatse altijd te koop. Natuurlijk kun je deze afstand ook per taxi afleggen. Vanaf je hotel kun je met het openbaar vervoer richting het stadion reizen. Op aanvraag kunnen wij je een gedetailleerde routebeschrijving sturen met meer informatie over hoe je vanaf de luchthaven met het openbaar vervoer naar je hotel en van je hotel naar het stadion reist.

REISBESCHEIDEN


Op het moment dat je via onze website een boeking en (aan)betaling hebt uitgevoerd zal je direct per e-mail een bevestiging van ons ontvangen waarin we je gekozen wedstrijdtickets, hotel en eventuele bijgeboekte vlucht en extra’s bevestigen. Ongeveer 7 dagen voor vertrek krijg je de (complete) reisbescheiden tot je beschikking gesteld. Je kunt deze inzien / downloaden in je klantaccount (MIJN-VR) op onze website. Direct na je boeking en ontvangst van je (aan)betaling zie je in MIJN-VR dus al de factuur met daarin de bevestiging van je wedstrijdtickets, hotel en eventuele bijgeboekte vlucht en extra's weergegeven staan. Heb je 5 werkdagen voor vertrek nog geen (complete) reisbescheiden van ons ontvangen in je klantaccount (MIJN-VR) dan verzoeken we dit direct onverwijld per e-mail of telefoon bij ons te melden.

GARANTIES EN VERZEKERINGEN


Wij van Voetbal Retour willen je een zorgeloze voetbalervaring aanbieden en doen er alles aan om jou als klant geheel te ontzorgen en hiervoor bieden wij je, zonder dat je hiervoor extra hoeft te betalen, verschillende garanties aan, namelijk een zitplaatsgarantie, wedstrijdgarantie, we-lossen-het-op-garantie, laagste prijs garantie en daarnaast zijn wij aangesloten bij het GGTO Garantiefonds (reisgelden) en Thuiswinkel Waarborg.

Onder het kopje Garanties kun je meer informatie vinden over alle garanties die wij bieden.

Wij trachten je bij al onze voetbalreizen een zo compleet mogelijk reispakket aan te bieden. Vele garanties zijn dan ook standaard bij een geboekte reis inbegrepen. Een (kortlopende) reis- en/of annuleringsverzekering is echter standaard nog niet inbegrepen in de reis, al kun je deze tijdens het online boekingsproces op onze website wel bijboeken. Wij zullen deze verzekering(en) voor je afsluiten bij onze verzekeringspartner A.S.R. en adviseren alle klanten om hier gebruik van te maken als je zelf deze verzekering(en) niet (doorlopend) hebt afgesloten.

Verplicht is het niet om een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. Wij adviseren al onze klanten echter wel om deze beide verzekeringen af te sluiten als je deze verzekeringen nog niet (doorlopend) hebt afgesloten bij je eigen verzekeringsmaatschappij, zo kun je geheel zonder zorgen op reis.

Een reisverzekering biedt je dekking voor onverwachte schade tijdens de reis (bijvoorbeeld schade als gevolg van een ongeval, ziekte of diefstal). Een annuleringsverzekering beschermt je bij onvoorziene gebeurtenissen (zoals ziekte of overlijden) tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.

Voor meer informatie over de dekkingen van beide verzekeringen verwijzen we je graag door naar de website van onze verzekeringspartner A.S.R.

Het is mogelijk om op onze website in het online boekingsproces een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. Wij zullen deze verzekering(en) via A.S.R. voor je afsluiten.

Kan ik
je helpen?

Advies nodig, hulp bij het boeken of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met mij op en ik help je graag verder.

Stuur mij een mail naar
martijn@voetbalretour.nl

Bel mij op
0475 - 33 10 39

Stuur me een appje via
WhatsApp