WEDSTRIJDGARANTIE

In vele buitenlandse voetbalcompetities worden de definitieve speeldatums van de wedstrijden, vooral in Engeland en Spanje, vaak pas heel laat vastgesteld door de voetbalbonden (ca. 2 tot 6 weken voor de aftrap van een wedstrijd). Hierdoor kan het voorkomen dat in verband met bijvoorbeeld een live tv-uitzending van een wedstrijd of het spelen van Europees- of bekervoetbal een wedstrijddatum en/of aanvangstijdstip (alsnog) wordt verplaatst en de te bezoeken wedstrijd buiten je geboekte reisperiode valt. 

Geen zorgen! Wij begrijpen heel goed dat het bezoek aan de voetbalwedstrijd dé reden van jouw geboekte reis is en we staan daarom direct voor je klaar met ondersteuning en begeleiding zodra de speeldatum van de wedstrijd wordt aangepast. Wij zullen je voetbalreis zo voor je aanpassen dat je tóch gewoon de voetbalwedstrijd kunt gaan bezoeken. Met onze wedstrijdgarantie ben jij namelijk gedekt bij een eventuele wijziging van de wedstrijddatum. Wij boeken alle reisonderdelen die je bij ons hebt geboekt, zoals vlucht en hotel, kosteloos voor je om als de datum van de wedstrijd verandert.

In het geval er sprake is van een wedstrijdverplaatsing en de te bezoeken wedstrijd valt buiten de geboekte reisperiode dan boeken wij de heen- of terugvlucht, mits je uiteraard de vlucht als onderdeel van je pakketreis via ons hebt geboekt, voor je om zodat je de wedstrijd toch kunt gaan bezoeken en de wedstrijd alsnog binnen de reisperiode valt. De wijzigingskosten voor de vlucht nemen wij voor onze rekening. De kosten van een eventuele extra overnachting (verlenging van je reis) zullen wij wel aan je doorberekenen.

Indien de mogelijkheid er is kun je er ook voor kiezen om het geboekte reisschema te behouden en een andere wedstrijd in de directe omgeving van de betreffende speelstad te bezoeken. Bij deze optie is het mogelijk dat er een te betalen meerprijs van toepassing is als het wedstrijdprofiel niet overeenkomt. Heb je bijvoorbeeld een voetbalreis naar de Premier League wedstrijd Chelsea – Watford geboekt en wil je deze, omdat de wedstrijd bijvoorbeeld als gevolg van een live tv-uitzending naar de maandagavond is verplaatst en nu buiten je geboekte reisperiode valt, omzetten naar de wedstrijd Arsenal – Liverpool die wél in de geboekte reisperiode gespeeld wordt, dan valt deze "vervangende" wedstrijd natuurlijk in een andere prijsklasse waardoor er een te betalen meerprijs van toepassing zal zijn. Wij zullen je over de verschillende opties en eventuele meerprijzen uiteraard vrijblijvend informeren. Eventuele extra kosten, zoals vervoerskosten (trein, metro, taxi), die je moet maken om het stadion van de vervangende wedstrijd te bereiken zijn voor eigen rekening. 

Heeft het je voorkeur om het reisschema niet aan te passen, bijvoorbeeld omdat dit door verplichtingen thuis en/of op het werk niet mogelijk is, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om geen voetbalwedstrijd te gaan bezoeken en de geboekte bestemming voor een stedentrip te gaan bezoeken. We bekijken dan graag voor je of het nog mogelijk is om je een refund voor jouw tickets aan te bieden.

Let op! In het geval van een wedstrijdverplaatsing bieden wij je de garantie dat je de wedstrijd gewoon kunt bezoeken en zullen wij de benodigde wijzigingen geheel kosteloos voor je doorvoeren. Wij zullen je een voorstel doen en boeken de heen- of terugvlucht kosteloos voor je om. Afwijkingen in dit voorstel, bijvoorbeeld omdat je een andere vertrektijd van de (terug)vlucht fijner vindt, liever vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, op een andere luchthaven wilt aankomen of in een ander hotel wenst te verblijven, zijn mogelijk, maar dan kan het zijn dat in dat geval een te betalen meerprijs van toepassing zal zijn. 

WANNEER IS DE WEDSTRIJDGARANTIE NIET VAN TOEPASSING?

De wedstrijdgarantie is alleen van toepassing op pakketreizen waarbij vlucht, verblijf en wedstrijdtickets onderdeel uitmaken van het geboekte reisarrangement en je op het moment van boeken niet afwijkt van het standaard reisschema zoals weergegeven staat op onze website bij de betreffende reis. Kies je dus bijvoorbeeld bij een wedstrijd die als status Nog niet bevestigd heeft toch voor een reis met slechts 1 overnachting, terwijl de definitieve speeldatum van de wedstrijd nog niet is vastgesteld en wij daardoor 2 overnachtingen opnemen in het standaard reisarrangement op onze website, dan is onze wedstrijdgarantie niet van toepassing. Ook als wij een reis standaard van zaterdag t/m maandag of van dinsdag t/m donderdag aanbieden en jij past het reisschema aan naar een heen- en/of terugreis op een andere dag dan is de wedstrijdgarantie niet van toepassing. Je vergroot hiermee immers het risico dat de wedstrijd buiten de reisperiode gaat vallen. In deze situaties kunnen wij uiteraard de vluchtboeking alsnog gewoon voor je wijzigen maar dan zijn de (actuele) wijzigingskosten wel voor eigen rekening.

Daarnaast is de wedstrijdgarantie alleen van toepassing op wedstrijdverplaatsingen die redelijkerwijs te verwachten zijn vanwege een live Tv-uitzending van een wedstrijd of bijvoorbeeld het spelen van Europees- of bekervoetbal. Onvoorziene omstandigheden zoals bijvoorbeeld afgelastingen, extreme weersomstandigheden, stakingen of terreurdreiging vallen niet onder de wedstrijdgarantie die wij aanbieden. Wil je dat onvoorziene omstandigheden gedekt zijn? Dan kun je dit verzekeren via de reis- en annuleringsverzekering (all-risk) van A.S.R. die je in het boekingstraject kunt afsluiten.

Wij raden het al onze klanten aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Kan ik
je helpen?

Advies nodig, hulp bij het boeken of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met mij op en ik help je graag verder.

Stuur mij een mail naar
martijn@voetbalretour.nl

Bel mij op
0475 - 33 10 39

Stuur me een appje via
WhatsApp