VERZEKERINGEN

Je hebt een heerlijke voetbalreis in het vooruitzicht. Dan mag een (kortlopende) annuleringsverzekering eigenlijk niet ontbreken. Want het kan gebeuren dat je geboekte reis door onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan of dat je halverwege je reis terug naar huis moet. De optioneel bij te boeken annuleringsverzekering die wij je via A.S.R. kunnen aanbieden is absoluut iets wat wij je aanbevelen om bij te boeken als je met een gerust gevoel je reis wilt boeken en zonder zorgen op reis wilt gaan, want deze annuleringsverzekering geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens je reis!

Bij de Europeesche heb je de keuze uit twee verzekeringen: een standaard annuleringsverzekering (basis) of een allrisk annuleringsverzekering.

Kortlopende annuleringsverzekering (basis)

Kun je onverwachts, door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval, niet op voetbalreis of moet je de reis afbreken om een andere verzekerde reden? Dan vergoedt deze annuleringsverzekering met standaard dekking de annuleringskosten tot maximaal de reissom (100%) die je hebt betaald. Je bent verzekerd voor annuleringskosten bij bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie. Of door zwangerschap, een onverwachte nieuwe woning of als je plotseling werkloos wordt. Wanneer je een reis noodgedwongen moet afbreken, vergoed deze verzekering ook de ongebruikte reisdagen. Deze verzekering gaat in vanaf het moment dat je deze hebt afgesloten en is dus ook tijdens je reis geldig.

Premieoverzicht

5,5% van de totale reissom

Prijzen p.p. exclusief eenmalige poliskosten van € 3,50 en exclusief assurantiebelasting

Kortlopende annuleringsverzekering (allrisk)

Wil je zelf kunnen bepalen om welke reden je jouw geboekte reis annuleert of voortijdig afbreekt? Kies dan voor de Allrisk annuleringsverzekering. Je kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden je niet op voetbalreis wilt. De reden van annulering moet wel 'onvoorzien' zijn en 'buiten je schuld'. Denk aan persoonlijke omstandigheden (bijvoorbeeld je beste vriend(in) die ernstig ziek wordt of als je toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen). In dat geval wordt 75% van de annuleringskosten vergoed. Voor redenen die wél in de basisvoorwaarden staan houdt je natuurlijk recht op de gewone vergoeding.

Premieoverzicht

7% van de totale reissom

Prijzen p.p. exclusief eenmalige poliskosten van € 3,50 en exclusief assurantiebelasting

EEN VOORBEELD UIT DE PRAKTIJK 

Een voetbalwedstrijd van FC Barcelona wordt gepland op zaterdag, de speeldatum is op het moment dat je de reis boekt echter nog onder voorbehoud

Dit kun je zien op onze website als je kijkt naar de status van een wedstrijd (bevestigd / niet bevestigd). Aangezien de speeldatum nog onder voorbehoud is betekent dit dus dat er een risico is dat de wedstrijd nog verplaatst kan worden naar de vrijdag, zondag of maandag in dat speelweekend. Je hebt via ons een pakketreis geboekt met een terugvlucht die op maandagochtend vertrekt. De speeldatum van de wedstrijd wordt enkele weken voor de aftrap door de Spaanse voetbalbond definitief vastgesteld en naar maandagavond verschoven. Je loopt hierdoor de wedstrijd mis. 

Dit is een niet onvoorziene omstandigheid. De allrisk annuleringsverzekering geldt dus NIET in deze situatie. Maaaaaaar… je hoeft je geen zorgen te maken! Wij begrijpen dat het bezoek aan de voetbalwedstrijd dé reden van jouw geboekte reis is en lossen dit voor je op en zullen middels de wedstrijdgarantie die wij al onze klanten zonder extra kosten aanbieden de reis zo voor je aanpassen dat je tóch gewoon de voetbalwedstrijd kunt gaan bezoeken.

WAT IS NIET VERZEKERD?

Bij A.S.R. vinden ze het belangrijk dat je weet dat niet alle schade verzekerd is met de kortlopende annuleringsverzekering.

Soms krijg je geen vergoeding. Zo vergoeden zij geen schade wanneer:

 • Een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend is. Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking;
 • Je geen zin hebt in de vakantie, je vindt dat het te veel regent of vervelend weer is, de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is of je vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering hebt. In die gevallen kun je geen beroep doen op de (Allrisk) Annuleringsverzekering;
 • Je je premie niet hebt betaald;
 • Er sprake is van opzet of een misdrijf;
 • De verzekerde niet aan de door ons gestelde verplichtingen voldoet die in de voorwaarden staan vermeld;
 • We geconstateerd hebben dat je, of een medeverzekerde, gefraudeerd hebt/heeft;
 • De schade is ontstaan door gebruik van alcohol of drugs, of door verkeerd gebruik van voorgeschreven geneesmiddelen;
 • Je schade al wordt vergoed op basis van een wet of een andere verzekering, garantie of voorziening;
 • De schade al vergoed zou worden, wanneer je niet bij ons verzekerd was geweest;
 • Je schade is veroorzaakt of verband houdt met molest, atoomkernreacties, kaping of verbeurdverklaring;
 • De schade is ontstaan door illegale of criminele activiteiten.

Een uitgebreider overzicht van wat A.S.R. niet vergoedt vindt je in de Voorwaarden Kortlopende Annuleringsverzekering.