Voetbalreizen Bundesliga

De Bundesliga is de hoogste voetbaldivisie in Duitsland. Deze voetbalcompetitie werd opgericht in 1962 en er zijn 18 clubs in actief. In het bekertoernooi in Duitsland wordt gestreden om de DFB Pokal. DFB is de naam van de Duitse nationale voetbalbond en is een afkorting voor Deutscher Fußball-Bund. De winnaar van de Bundesliga en de winnaar van de DFB Pokal nemen het tegen elkaar op in de finale van de Duitse Super Cup. Waar de strijd om de Duitse beker altijd in de hoofdstad van Duitsland, Berlijn, wordt gespeeld, vindt de wedstrijd om de Super Cup altijd plaats in het stadion van de bekerwinnaar. De meest succesvolle club in het Duitse voetbal is FC Bayern München met 28 Bundesliga titels, dit levert ze ook de titel Rekordmeister van Duitsland op.

De Duitse Bundesliga is de best bezochte voetbalcompetitie ter wereld en ook vanuit Nederland gaan wekelijks vele duizenden voetballiefhebbers de grens over om een voetbalwedstrijd in Duitsland te bezoeken. De typische en unieke voetbalsfeer in de drukbezochte stadions en het (werk)voetbal spreekt vele voetbalfans aan. In Duitsland is het voetbal een activiteit voor een compleet dagje uit en vele uren voor de aftrap van een wedstrijd is het rondom het voetbalstadion al erg druk. Hele families bezoeken samen de wedstrijden en steunen hun favoriete club in goede en slechte tijden.

De gemoedelijke voetbalsfeer buiten en in het stadion is uniek te noemen. Supporters van de thuis- en uitspelende club lopen door elkaar en drinken samen voor de wedstrijd een biertje in een van de biergartens rondom het stadion. Bij uitwedstrijden worden de clubs gesteund door duizenden voetbalfans die vele honderden kilometers reizen en hun club achterna reizen om van support te voorzien. Wat ook typisch Duits is zijn de grote staantribunes, wie kent de Gelbe Wand (Südtribune) bij Borussia Dortmund niet? Hier staan iedere thuiswedstrijd bijna 26 duizend toeschouwers op één tribune! Wauw!

Een voetbalreis naar een wedstrijd in de Duitse Bundesliga is voor iedereen een echte aanrader. Vanuit Nederland stap je in de auto of de trein en enkele uren later ben je in Duitsland. De voetbalreizen naar de Duitse clubs zijn dan ook al jaren een van de meeste verkochte reizen uit ons aanbod. Vooral de voetbalreizen naar de clubs in de deelstaat Nordrhein-Westfalen, zoals Borussia Dortmund, FC Schalke 04, Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach, 1. FC Köln en Fortuna Düsseldorf zijn erg populair. Al deze clubs kun je op eigen vervoer bezoeken waardoor de prijzen mee vallen. Wij bieden voetbalreizen aan naar vele Duitse clubs in combinatie met minimaal één overnachting in de desbetreffende speelstad. Zo kun je tijdens je voetbaltrip ook nog iets van de stad zien en de dag na de wedstrijd weer uitgerust naar huis reizen.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?

Wil je een wedstrijd bezoeken die niet op onze website staat weergegeven, heb je andere wensen ten aanzien van een voetbalreis uit ons aanbod, wil je met een grotere groep op voetbalreis of wil je meerdere wedstrijden in één weekend bezoeken?

Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan en we bekijken graag voor je wat de mogelijkheden zijn om jou een onvergetelijke voetbalreis aan te bieden.

Vraag een offerte aan

Kan ik
je helpen?

Advies nodig, hulp bij het boeken of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met mij op en ik help je graag verder.

Stuur een mail naar
martijn@voetbalretour.nl

Bel mij op
0475 - 33 10 39

Stuur me een appje via
WhatsApp