GELD-TERUG-GARANTIE

Veilig boeken en onbezorgd op voetbalreis kan ook tijdens COVID-19 bij Voetbal Retour! 

Op al onze voetbalreizen, waarbij een wedstrijdticket en het verblijf onderdeel uitmaakt van je pakketreis, bieden wij je namelijk onze 100% Geld-Terug-Garantie en volledige GGTO-dekking aan. Onze Geld-Terug-Garantie is van toepassing op reizen waarbij de te bezoeken wedstrijd is afgelast of zonder publiek wordt gespeeld, maar ook wanneer voor jouw reisbestemming binnen 2 weken voor vertrek wegens COVID-19 een negatief reisadvies (code rood) is afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en reizen dus verboden is (zie www.nederlandwereldwijd.nl). 

Wij zullen je boeking in dit geval voor je annuleren en je krijgt de betaalde reissom binnen 14 dagen door ons terugbetaald. Wij geven dus geen voucher meer uit in deze situatie. De hoofdboeker zal de terugbetaling kunnen aanvragen via e-mail vanaf twee weken voor de oorspronkelijke vertrekdatum. 

Belangrijk!

De hoofdboeker en het reisgezelschap zijn te allen tijde zelf verantwoordelijk om zich in kennis te stellen van alle actuele regels en eisen die als gevolg van COVID-19 door zowel het land van vertrek als aankomst en de te bezoeken voetbalclub(s) worden gesteld. Je dient in het bezit te zijn van de juiste (reis)documenten en formulieren en je te houden aan de opgelegde maatregelen op jouw reisbestemming. 

Indien (een van) de reiziger(s) niet over de juiste (reis)documenten en formulieren beschikt en/of niet voldoet aan de eisen die door het land van vertrek en/of aankomst en de te bezoeken voetbalclub(s) worden gesteld, is het reisgezelschap zelf verantwoordelijk voor alle gevolgen en daaruit voortvloeiende kosten. In deze situatie is er geen recht op enige terugbetaling van de betaalde reissom.

Voetbal Retour is niet verantwoordelijk wanneer iemand positief test op COVID-19 en hierdoor de geboekte reis/wedstrijd niet kan bijwonen.

Voetbal Retour is niet verantwoordelijk wanneer het land of de stad van bestemming hun beleid veranderd van 3G naar 2G/1G.

Onze Geld-Terug-Garantie vervangt NIET een reis- en/of annuleringsverzekering.

WANNEER IS DE GELD-TERUG-GARANTIE NIET VAN TOEPASSING? 

Onze Geld-Terug-Garantie is niet van toepassing als:

 • De speeldatum van de te bezoeken wedstrijd(en) wijzigt;
 • De reis door de hoofdboeker zelf (op eigen initiatief) wordt geannuleerd;
 • Een reiziger uit het reisgezelschap (geheel of gedeeltelijk) niet aan de geboekte reis kan/wil deelnemen wegens een COVID-19 gerelateerde reden die in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger(s) ligt. Hieronder wordt verstaan (maar is niet beperkt tot):
  • Het ontbreken van een door de nationale/lokale autoriteit verplicht gestelde verklaring zoals een negatieve COVID-19 PCR-test of gezondheidsverklaring
  • Het niet beschikken over een vaccinatie tegen COVID-19 terwijl dit verplicht wordt gesteld om deel te kunnen nemen aan de reis of bezoek aan de wedstrijd; 
  • Een quarantaineadvies of -verplichting voorafgaand aan de reis, op de plaats van bestemming of bij terugkomst;
  • Een in- of uitreisbeperking die door een nationale of lokale autoriteit is opgelegd aan de betreffende reiziger.
 • Er op je reisbestemming beperkende maatregelen van toepassing zijn of van kracht worden tijdens je reis. Denk aan; een verplichting tot het dragen van mondkapjes, een avondklok of sluiting van de horeca, bezienswaardigheden of anderszins;
 • De wedstrijd gewoon (met publiek) wordt gespeeld en het betreffende land een veilige reisbestemming is maar je niet naar het land van bestemming kunt reizen omdat je eigen land op de onveilige lijst staat;
 • Er sprake is van een last-minute boeking (vertrek binnen 2 weken).

We raden je aan om een reis- en/of annuleringsverzekering met zo uitgebreid mogelijke dekking(en) af te sluiten die ook voor bijvoorbeeld dit soort situaties dekking biedt. Wellicht is de bij ons optioneel bij te boeken kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering van de A.S.R. een interessante optie?

Kan ik
je helpen?

Advies nodig, hulp bij het boeken of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met mij op en ik help je graag verder.

Stuur mij een mail naar
martijn@voetbalretour.nl

Bel mij op
0475 - 33 10 39

Stuur me een appje via
WhatsApp